Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Opylovač pro jablko Gala, 16.10.2015
Možná paní velmi chutná - tak jako mě - v současné době je to také můj favorit! Chuťově vynikající :-)
Třešeň Celeste, 14.10.2015
Asi jo, ale je to jen vroubovaný proutek v jiném stromě.
Třešeň Celeste, 13.10.2015
To už si nevzpomenu, kdy před 2 lety byly první třešně. Ale v máji u nás májovky nedozrávají. Takže odhaduji 3.-4. týden
Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 13.10.2015
vruty údajně časem prasknou vlivem pnutí dřeva. Jako že palubky se budou pnout a popraskají vruty v nich?  To jste někde četl?
Kvašení "pod hladinou", horní falešné víko, 7.10.2015
Není problém koupit hřebíky či vruty z nerezu. Ale já bych měl ke dřevu nedůvěru. Vím, že dřív se v dřevěných škopcích kvas přechovával, jiné materiály nebyly. Ale dřevo je porézní, obsahuje vzduch. Ostatně i výroba octa se provádí na dřevěných... celý příspěvek >
Těchobuzická, 7.10.2015
Je to jasný, chcem Tě naštvat, konečněs to odhalil. Tak, jako Ty mě s Tophitem, Jojem, Presidentem,...
Tophit, 7.10.2015
U mě je tophit jako každý rok: plody krásné a veliké, chuť žádná. Plodí dobře, monilií trpí hodně. A to roste na nejslunnějším místě zahrady. Letošní podzim hraje derniéru.
Kvas s hrusiek a jablk, 7.10.2015
Je-li kvas v chuti nasládlý, tak patrně není úplně vykvašený, sladkost by cítit být neměla.Tři týdny kvašení není mnoho Zkoušku hořením za varu neznám a není mi jasné, k čemu je to dobré. 
Hedelfingenská versus Kordia, 7.10.2015
Je to jednoduché. Opylovací odrůdu naroubujete začátkem března kopulací na kterýkoli letorost (loni narostlý výhon) na povrchu korunky. To se mi osvědčilo nejvíc. 
Elena, 7.10.2015
Jenže vysvětlete té sviňské houbě, že podle literatury nemá na naší Eleně co pohledávat! 
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 7.10.2015
1. Gabrovská, těsně následována 2. Čačanská rodna, s velkým odstupem 3. Wangheimova (ač ji mám rád, Domácí chuťově konkurovat nemůže).     Existují chuťově podobnější odrůdy (Hamanova, Tulu gras, aj.), ale s podobnými neduhy jako... celý příspěvek >
Podivná mirabelka, 5.10.2015
A jak píšete o té degustaci, myslím, že to bylo určitě z myrobalánů. Je to možné. Ale lidé, kteří posílají destiláty do soutěží, obvykle nepatříá k těm, co sesbírají plané myroše z rigólu u silnice a nazvou je "špendlíky" či... celý příspěvek >
Elena, 5.10.2015
Letos musím docela pochválit i zatracovanou Těchobuzickou. Plody jsou sladké, byť s rynglovou příchutí. Snad díky tuhé slupce i dužině jsou prakticky bez monilie. V tuto dobu je monilií nejvíc postižen jednoznačně President. Spolu s Jojem a Tophitem... celý příspěvek >
Podivná mirabelka, 5.10.2015
Záleží na tom, co s nimi plánujete. Jako palírenské odrůdy mi Belamira ani Miragrande nevyhovují. Nancyská mě vyléčila dřív, než jsem jich nasbíral jeden plný košík. Několik mirabelkovic jsem měl možnost ochutnat spolu s rynglovicemi při jedné... celý příspěvek >
Poraďte se založením ovocné zahrádky, 5.10.2015
Pane Tomáši, z Vašich dotazů je vidět, že problematice docela rozumíte. Při neznalosti konkrétní lokality Vám těžko někdo dá přesnější radu, než si vyvodíte sám. Měl byste posoudit, máte-li kde jablka skladovat (sklepy nejsou u nových domků zdaleka... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika