|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Opylovač pro jablko Gala, 16.10.2015 Možná paní velmi chutná - tak jako mě - v současné době je to také můj favorit! Chuťově vynikající :-) | | Třešeň Celeste, 14.10.2015 Asi jo, ale je to jen vroubovaný proutek v jiném stromě.
| |
| | Třešeň Celeste, 13.10.2015 To už si nevzpomenu, kdy před 2 lety byly první třešně. Ale v máji u nás májovky nedozrávají. Takže odhaduji 3.-4. týden | | Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 13.10.2015 vruty údajně časem prasknou vlivem pnutí dřeva.
Jako že palubky se budou pnout a popraskají vruty v nich? To jste někde četl? | | Kvašení "pod hladinou", horní falešné víko, 7.10.2015 Není problém koupit hřebíky či vruty z nerezu. Ale já bych měl ke dřevu nedůvěru. Vím, že dřív se v dřevěných škopcích kvas přechovával, jiné materiály nebyly. Ale dřevo je porézní, obsahuje vzduch. Ostatně i výroba octa se provádí na dřevěných... celý příspěvek > | | Těchobuzická, 7.10.2015 Je to jasný, chcem Tě naštvat, konečněs to odhalil. Tak, jako Ty mě s Tophitem, Jojem, Presidentem,... | | Tophit, 7.10.2015 U mě je tophit jako každý rok: plody krásné a veliké, chuť žádná. Plodí dobře, monilií trpí hodně. A to roste na nejslunnějším místě zahrady. Letošní podzim hraje derniéru. | | Kvas s hrusiek a jablk, 7.10.2015 Je-li kvas v chuti nasládlý, tak patrně není úplně vykvašený, sladkost by cítit být neměla.Tři týdny kvašení není mnoho Zkoušku hořením za varu neznám a není mi jasné, k čemu je to dobré. | | Hedelfingenská versus Kordia, 7.10.2015 Je to jednoduché. Opylovací odrůdu naroubujete začátkem března kopulací na kterýkoli letorost (loni narostlý výhon) na povrchu korunky. To se mi osvědčilo nejvíc. | | Elena, 7.10.2015 Jenže vysvětlete té sviňské houbě, že podle literatury nemá na naší Eleně co pohledávat! | |
| | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 7.10.2015 1. Gabrovská, těsně následována 2. Čačanská rodna, s velkým odstupem 3. Wangheimova (ač ji mám rád, Domácí chuťově konkurovat nemůže).
Existují chuťově podobnější odrůdy (Hamanova, Tulu gras, aj.), ale s podobnými neduhy jako... celý příspěvek > | | Podivná mirabelka, 5.10.2015 A jak píšete o té degustaci, myslím, že to bylo určitě z myrobalánů.
Je to možné. Ale lidé, kteří posílají destiláty do soutěží, obvykle nepatříá k těm, co sesbírají plané myroše z rigólu u silnice a nazvou je "špendlíky" či... celý příspěvek > | | Elena, 5.10.2015 Letos musím docela pochválit i zatracovanou Těchobuzickou. Plody jsou sladké, byť s rynglovou příchutí. Snad díky tuhé slupce i dužině jsou prakticky bez monilie. V tuto dobu je monilií nejvíc postižen jednoznačně President. Spolu s Jojem a Tophitem... celý příspěvek > | | Podivná mirabelka, 5.10.2015 Záleží na tom, co s nimi plánujete. Jako palírenské odrůdy mi Belamira ani Miragrande nevyhovují. Nancyská mě vyléčila dřív, než jsem jich nasbíral jeden plný košík. Několik mirabelkovic jsem měl možnost ochutnat spolu s rynglovicemi při jedné... celý příspěvek > | | Poraďte se založením ovocné zahrádky, 5.10.2015 Pane Tomáši, z Vašich dotazů je vidět, že problematice docela rozumíte. Při neznalosti konkrétní lokality Vám těžko někdo dá přesnější radu, než si vyvodíte sám. Měl byste posoudit, máte-li kde jablka skladovat (sklepy nejsou u nových domků zdaleka... celý příspěvek > | |
|
|
|
|