Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uzení domácích klobás, 29.12.2015
Pravda, nadbytek dusitanu působí kancerogeně. Ale dusitany najdete prakticky ve všech komerčních uzeninách, včetně šunky pro děti. A není tajemstvím, že rakovinu způsobují v klobásách i látky pocházející z kouře a nakonec i samo červené maso.
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 29.12.2015
Možná by nebylo od věci využít účinku mědi při bílení kmenů. Tedy zamíchat  do vápna roztok modré skalice a vyrobit tak něco na způsob boreauxké jíchy.
Opět Těchobuzická, 29.12.2015
Tedy od posledního mého příspěvku se Těchobuzická rozplodila, ale prvotní nadšení beru trochu zpět. Roku 2012 zmrzlo všechno, 2013 úžasná úroda sladkých aromatických plodů, 2014 propadák - velká úroda, nakyslé, bez cukru - podobnně, jak psal Petr z... celý příspěvek >
Kysele maso, 29.12.2015
ale stale to nieje ono vôbec to nije do červena ako to maju iny udiči to ma sere Červenou barvu masa nezpůsobuje kouř, nýbrž nasolení masa v řádu týdnů. Chcete-li barvu zvýraznit, přidejte do soli něco dusičnanu -  sanytru (1-2%). Chcete-li... celý příspěvek >
Jak udržet napadený kvas ještě týden?, 29.12.2015
Do šesti králů bych asi velké změny s kvasem (umístěným v chladnu) nečekal. Pokud by měl stát ještě 2 měsíce, pak by přídavek konzervantu mohl mít smysl.  Jestli jsou účinné proti křísotvorným bakteriím a jak se chovají aromatické kyseliny a... celý příspěvek >
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 29.12.2015
Podle mě se bakteriální a moniliová spála od sebe makroskopicky - bez kultivace či mikroskopie - odlišit nedají. Ta moniliová je naštěstí o hodně častější.
Roubovani Durancie na Althanovu, 28.12.2015
No a co když strčím pár proutků do mražáku, budou po rozmrznutí použitelné? Zkusil jsem to jednorázově asi před 20 lety s rouby Domácí švestky.  Výsledky byly horší než u těch zapíchnutých, ale asi 1/3 roubů se - kupodivu - ujmula. 
A až Z o uzení, 28.12.2015
Tak to zkuste. Vemte kus kýty 15 cm v průměru, nasolte ji na 2 týdny a pak ji rozkrojte a posuďte barvu na řezu.     Další věc je, že Ježíšek nebere v úvahu, že různé druhy maswa mají různou strukturu a taky délku nasolování. Alespoň... celý příspěvek >
Jak udržet napadený kvas ještě týden?, 28.12.2015
Nezkoušel jsem to. Jenom ze školy vím, že tyto látky jsou velmi účinné proti alkoholovémum kvašení, ale podstatně méně proti jiným patogenům, např. plísním.    Akorát mi není jasné, jakou by mělo výhodu sypat sorbát do kvasu oproti jinému... celý příspěvek >
rouby jen tak zapíchnuté ve stínu nebo jen pohozené pod stromem vydrží do dubna ale tím jejich použitelnost končí. Mýlíte se. Ani zkušený ovocnář nebyl až tak zkušený anebo nevěděl roupama co dělat. Podívejte se na moje fotky z 19.4. a z 6.7.... celý příspěvek >
Ptačí mladě vypadlé z hnízda, 28.12.2015
Rolnička na krku kočky je kravina. Kosí mládě učící se létat to neuchrání a u myší díry lze úspěšně číhat i se zvonečkem na krku. Akorát to bude otravovat lidi a okolní faunu. 
Roubování meruněk, 28.12.2015
Roubovat roční nebo dvouleté výhony podnoží. Dvouleté výhony mají o tolik horší výsledky ujmutí, že je nepoužívám a (konkrétně u meruněk) roubuju jen na jednoleté (letorosty).
Nerozumím, proč kvůli uchování roubů děláte tak složitá opatření. A proč pro uschování vytváříte bezmrazé prostory? Rouby přece nezmrznou.    Využil jsem příznivého počasí a nařezal rouby peckovin minulý týden. Ve stínu jsem vyhloubil... celý příspěvek >
Jak spálit mokré větve v tomto počasí, 21.12.2015
zasadni ale je, ze na jare zcela prevazuje korenovy vztlak a pohyb mizy je de facto jednosmerny Uvědomte si, že při velkém toku mízy na jaře ještě nejsou vyvinuty listy a míza se nemá jak odpařiít. Musela by vytékat z konců větví. Akáty v mém... celý příspěvek >
Tuhé střívko klobásy, 21.12.2015
Myslím, že tuhé střívko má příčiny jiné nebo možná příčin víc. Taky se mi to občas stává. Pomáhají následující kroky: 1. Nasolené střevo nechat 24 hodin ve vodě odmočit. Krátkodobé namočení nestihne vytáhnout veškterou sůl a střívko je tužší. 2.... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika