|
Kvalitní letní jabloň, 17.5.2016 Solární sušičku jsem si vyrobil, ale nebyl to šťastný počin. U nás slunce nesvítí tak jako v Africe, obloha je často zatažená. Jablka lze snadno sušit na radiátorech, proto je lepší volit spíš zimní sorty. Z nich můžete vyrábět křížaly celou zimu, ty... celý příspěvek > |
|
Bavorské klobásy, 17.5.2016 Ten fígl nespočívá ani tak v zázračném složení, spíš ve strojním míchání spojky - jemně mletého masa za teploty kolem 0 st.. To se ručně udělat nedá. Takový výrobek výborně udrží šťávu. |
|
|
|
Jak uchovávat klobásy?, 17.5.2016 Já tedy nijak. Konzervaci olejem považuji za nerozum. Je to drahé a myslím, že klobásy v oleji nebudou ani zdravé ani chutné. Olej navíc žlukne. Dobře vysušené klobásy vydrží v chladné komoře dlouho, Ty šťavnaté lze dobře zmrazit, případně... celý příspěvek > |
|
Neplodnost Třešní a peckovin, 17.5.2016 Kvetou? |
|
Vadnutí listů - sucho nebo škůdce?, 3.5.2016 Škoda, že to není sucho nebo škůdce. Byly by to příznivější varianty. |
|
Příliš malá a červivá jablka na staré jabloni, 3.5.2016 |Jabloň kvete bohatě, tak lze očekávat úrodu. Můžete začít řezat. Prořeďte korunu tak, že odstraníte celé větve. Ty ponechané již nezkracujte. |
|
Loni sazená Williamsova - hodně kvete, 3.5.2016 Kombinace kdouloňové podnože a Kariny je pěstovatelné jen v nejlepší půdě a optimální poloze. |
|
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Možná konečně přišel rok, kdy všichni budou tiše závidět Vám. Máte-li stromy ještě v poupatech, je tu šance. |
|
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Ano, tyto pocity taky znám. Když někomu pyšně dávám košík meruněk (švestek, hrušek, broskví...), kanystřík moštu, pytlík křížal a on(a) pokyvujíc hlavou..."fakt dobré!" Manželku taky slýchávám: Proč vysazuješ další, když to beztak nesníme...?
|
|
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Pan Hlavatý napsal přesně to, co si myslím. Ano, říká se, že sdělená radost je dvojnásobná radost, zatímco sdělený smutek je poloviční smutek. Ale to opakované pofňukávání opravdu nikam nevede. Je to jako šťourání v nezahojené ráně.
Ptám... celý příspěvek > |
|
|
|
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Nemám nic proti účelnosti tohoto vlákna, ale tolik masochistů bych tu opravdu nečekal. |
|
Tango, 26.4.2016 To víte nebo usuzujete z názvu? |
|
Zimní jabloně, 26.4.2016 Pokud nejste v mimořádně nepříznivé mrazové kotlině, pak se mrazů v květu u jabloní až tak bát nemusíte. Mně za 40 let - a to mám dost nepříznivou polohu - hodně pomrzly 1x dávno (asi 1981) a úplně taky jednou - v onom pamětném květnu 2012. Všechno... celý příspěvek > |
|
Pilatka švestková, 20.4.2016 Vraťme se k původnímu tématu vlákna. Co tedy použít místo chybějícího Calypsa na postřik proti pilatce? Mospilan? A je vůbec k mání?
Švestky po loňské mimořádné odrůdě mají nasazeno hezky, za pár dní rozkvetou. Postřik proti pilatce... celý příspěvek > |
|
Přeroubovaní jabloně ve stěně, 20.4.2016 Asi by to pomohlo, jen nevím, jestli dostatečně. Míza se vzhůru tlačí především dřevním válcem. Já mám vždy problémy s rouby (ani ne tak s ujmutím jako s růstem), pokud nejsou umístěny po obvodu koruny - myslím tím povrch pomyslné horní polokoule.... celý příspěvek > |
|