|
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 1.8.2016 U nás dopadly obě odrůdy po jarních mrazících podobně. Harbinger měl patnáct plodů, Favorita M. devět. Zato listí mám letos na broskvoních napěstováno hodně. Přitom loni jsem pálil broskvovici. |
|
Včely na malinách, 1.8.2016 Už jsem si myslel, že jsem jediný, kdo vnímá příspěvek p. Rafaela jako hezky napsanou parodii na stěžovatele a odmítače všeho živého. Naštěstí nejsem... |
|
|
|
Zababčené mladé jabloně, 27.7.2016 Doufejte, že svou ruku k dílu nepřiložil hryzec. |
|
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 27.7.2016 rozumný přídavek myrobalánů, rynglot a podobných méně hodnotných peckovin do nich sice jejích kvalitu rozhodně nezlepší, ale ani nijak zvlášť pozorovatelně nezhorší...
Kvalitu určitě ne, ta je dána vedením kvasu a pálením. Ale ta vůně švestek je... celý příspěvek > |
|
Letní jablka dozrávají, 27.7.2016 dužnina Julie loni připadala suchá, skoro jako piliny. Nebo to bylo opravdu rokem a příště to bude lepší?
Nebude. Já ji mám suchou 15 let (to jablko). |
|
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 26.7.2016 Hmm, jenže v pětikilovém melounu je čtvrt kila cukru, zatímco v pětigramové trnce sotva gram. |
|
Zababčené mladé jabloně, 26.7.2016 V tuto dobu již zakrácení nepovede k vyrašení spících oček, proto bych počkal na jaro. |
|
Pravokořenné stromy, 26.7.2016 Ano, mimojaderná dědičnost existuje. Veškerou mitochondriální DNA máme po matce (centriol je zase původem po otci). Ovšem i tato mitochondriální DNA se přenáší při mitotickém a meiotickém dělení. Není mi jasné, jak by mitochondrie nebo jiné buněčné... celý příspěvek > |
|
Tipala, 26.7.2016 To já to mám naopak. Po dvou megaúrodách bude mít Tipala letos jen pár kil. Ale plody očekávám jako pěsti. Akorát strom na myroši roste do rozměrů, které se mi přestávají líbit. |
|
Housenka, 26.7.2016 Myslím, že Lišaj paví oko |
|
|
|
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 26.7.2016 Směs mirabelkovin, myrobalánů, rynglí, švestek dá skoro vždy dobrý a chutný destilát.
To je pravda. Má to ale smysl, když myrobalány posbíráte v přírodě nebo u cesty. Nechávat kvůli tomu růst myrobalány ve vlastní zahradě nemá smysl. Nahradíte-li... celý příspěvek > |
|
Pravokořenné stromy, 26.7.2016 Pokud máte stromek jabloně na slaběrostoucí podnoži M9, tak z něj žádným řezem opravdový vysokokmen nevytvoříte, maximálně malou korunu na dvoumetrovém kmínku - něco jako větší bedlu nebo přerostlou brokolici.
Samozřejmě u... celý příspěvek > |
|
Jak nadrtit listí a slabé větvičky?, 25.7.2016 Metrové dřevnaté výhony není problém prohnat drtičem. Listí a slabé větvičky (a o nich je název vlákna) ustřižené zazelena zetlejí v kompostu poměrně rychle. |
|
Pravokořenné stromy, 25.7.2016 Co chcete konkrétně vědět? |
|
Stado potkanu v kompostu, 21.7.2016 Nechci se předčasně radovat, že je pryč, ale vypadá to tak.
Přál bych Vám to, ale nejsem si jistý, zda prolití vodou a pár vpichů rýčem potkany natrvalo vyžene. Jsou to potvory chytré, do pastí se chytnou málokdy. |
|