Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016
Stálý řez stromům škodí velice a stále řezaný vysokostrom není nikdy tak plodný, jako strom neřezaný. Dovolím si text knížky z roku 1938 považovat za překonaný, dokonce zastaralý a dnes již neplatný. V dobách, kdy potravin, ovoce i hnojiv byl... celý příspěvek >
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016
Pěstovat vysokokmeny v zatravněném sadu může mít své kouzlo. Můžete vyběhnout do zahrady po celodenním dešti,  nemusíte se v zimě bát srnců ani zajíců, děti nenadělají žádnou škodu, naopak na stromech budou jako doma, nebojíte se sucha, plevelů,... celý příspěvek >
můj starý neřezaný strom Boikovo obrovské má v plodném roce lehce nadprůměrnou úrodu, v příštím roce zase podprůměrnou Mám jen 1 větev, nemohu posoudit Čistecké lahůdkové nemám, ale píše se o něm že je plodnost pravidelná, ikdyž menší, stromy... celý příspěvek >
   Rubín a Bohemia jsou odrůdy, které na kmenných tvarech pěstovat lze a plodí bez větší námahy vcelku pravidelně. Mám takové stromy 30 a 25 let. Ale kmenný tvar a extenzivní pěstování není jedno a totéž, průklest dělám každoročně.  ... celý příspěvek >
Vosy na švestkách, 9.8.2016
To nevím. Komáří larvy se vyvíjejí ve vodě, vosy potápěčky jsem tedy neviděl. Ale možné to je.
Identifikace prosím, 9.8.2016
Ať Vám nešlápne na kuří nohu!
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 8.8.2016
Pěstuji i jiné staré odrůdy, bohužel většina z nich má sklon k alternaci, takže vyhledávám nějakou spolehlivě plodící odrůdu pro raný podzim. Nevím, jestli nehledáte kvadraturu kruhu. Budete-li pěstovat pravidelně plodnou odrůdu extenzivním... celý příspěvek >
Chystat sudy na nepříliš vhodné hrušky?, 8.8.2016
Nevím, já bych do toho asi nešel. Záleží, co od pálenky čekáte. Jestli cokoli, co má hodně lihu, pak proč ne. Chcete-li hruškovici, která voní po ovoci a hladce chutná, pak vězte, že z nekvalitní suroviny kvalitní destilát vyrobit nelze.Jestli navíc... celý příspěvek >
Co s cuketami?, 8.8.2016
Vám chutná marmeláda vyrobená z dýně a z octa? Není lepší natrhat trochu jahod, malin, borůvek, angreštu, rybízu, meruněk, rynglí? Každá ze surovin musí dát lahodnější zavařeninu než octová dýně.
Jablko podobné James Grieve, 8.8.2016
Obávám se, že za pár let strom nebude vědět, která odrůda byla na podnoži jako první. Nemyslím si, že pravidelně plodící odrůda donutí tu naštěpovanou střídavou ke každoroční plodnosti. Když to nezvládne obyčejná podnož - a ta taky plodí pravidelně.
Včely na malinách, 2.8.2016
Třešňový med je samozřejmě kravina (i jakýkoli jiný med z ovoce)     Med dehtové barvy existuje - ale je to vzácný, téměř čistě medovicový, chuťově naprosto skvělý.     Teoreticky by byl možný třešňový med z monokultury... celý příspěvek >
Včely na malinách, 1.8.2016
Taky pozoruju včely na švestkách, většinou (ale nejen) padaných. Když je však sleduju blíž, všimnu si, že sají na plodech již narušených. Buď prasknou pádem nebo jiný živočich je nakousne - vosa, slimák Včela pak saje obnaženou dužinu již... celý příspěvek >
Myrobalan - Choroba, 1.8.2016
Ano, osobně bych to udělal i v případě, že by byly zdravé. Planý myrobalán je plevelný strom. O tom se přesvědčíte, až ho pokácíte a budete se těžce zbavovat kořenových výmladků.
Morušovice - cena, 1.8.2016
Já nevím. Sám jsem morušovici nepálil, jen jednou jsem ji dostal. Je to, pravda, docela rarita, což může mít svoji cenu. Ale chuť avůně byla dost nevýrazná, ostatně ani ovoce samotné moc aromatické není.
Myrobalan - Choroba, 1.8.2016
Patrně PPV (šarka).
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika