Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Louise Bonne, 4.10.2016
Ona ta analýza DNA nebude zřejmě nejlevnější a někdo to musí zaplatit, přání nestačí. Kolem ovoce se patrně netočí takové peníze jako kolem vína a taky druhů a odrůd je řádově víc.
QTee, 4.10.2016
Je dobré, že i v prodejně je napsáno i něco o odrůdě, o jejím původu a nárocích. I když informace, že tato hruška v teple dozraje a změkne, to je opravdu něco...
Louise Bonne, 4.10.2016
Nu, vinaři už povětšinou rodokmen oblíbených vinorodných odrůd znají.A pomohla k tomu právě genetika. Musím říci, že je to velmi zajímavé čtení, dozvědět se, že tato odrůda - pěstovaná staletí - je křížencem jiné dosud známé a některé zapomenuté -... celý příspěvek >
Jakou podnož pro meruňku, 26.9.2016
Je stále ještě mnoho prodejců, kteří podnože u ovocných dřevin vůbec neuvádějí. Od takových zásadně stromky nekupovat. Podnož je možná při výsadbě důležitější než odrůda. Špatně zvolenou odrůdu přeroubujete a jde se dál. Špatně zvolená podnož se... celý příspěvek >
Staré odrůdy bez postřiků, 26.9.2016
proto se podivuji nad tou módou kalifornských žížal... Kalifornie záruka prodejního úspěchu. Vzpomeňme, jak úspěšný model byl Jawa 350 California
Stará odrůda určení, 21.9.2016
To v řadě případů platí (jeřabiny, šípky, maliny, třešně), ale zevšeobecňovat to nelze. Mošt z planých jablek si umím představit, víno z divokých hroznů není dobré, pálenku z planých myrobalánů znám (kam se hrabe na švestky), kdo pálí hrušky, shání... celý příspěvek >
Stará odrůda určení, 20.9.2016
Ano, tyto dominanty - veliké ovocné stromy, z nichž hrušně patřily k největším a nejstarším  - na mezích,. za humny v sadech, o ty jsme přišli a scházejí mi. Dotvářely ráz naší krajiny, poskytly úkryt i potravu zvěři a ptactvu, naši předkové je... celý příspěvek >
Stará odrůda určení, 20.9.2016
Nechci být za potížistu a mít za každou cenu jiný názor, i když o tom vlastně diskuzní fórum je.     Podle mě je éra pěstování takových hrušek za námi. Už nepamatuji dobu, kdy taková - nebo podobná - veliká hrušeň s drobnými plody... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 20.9.2016
Nemám důvod. Vyjádřil jsem se již mnohokrát. Rubín a Bohemia jsou má srdeční záležitost. Třebaže není rezistentem, nebyla tato odrůda podle mě zatím překonána.    Na druhé straně pojem "profláklý" nevnímám nijak peiorativně. Něco jako:... celý příspěvek >
Topfive, 19.9.2016
A co když na hornom Pováží nerostou skutečné Toptaste? U nás jsou ještě na stromech (z Fytosu).
Zahradnictví Spomyšl, 19.9.2016
Ne já, Vý chcete mít za každou cenu jiný názor. Já měl jen přesně stejný názor, jako napsala paní Eva. A propos - jak vlastně víte, že se zahradnictvím nemám žádnou zkušenost, když jste jen pouhý jedenkrát nakupující? Skutečnost, že si něco... celý příspěvek >
Mrkev zavařování, 12.9.2016
Zavařovat kořenovou zeleninu jsem přestal. Místo toho ji suším. Jde to překvapivě snadno. Nejdřív jsem sušenou používal jen na vaření, ale zjistil jsem, že po namočení je od čerstvé natolik k nerozeznání, že lze použít na bramborový i mrkvový salát.... celý příspěvek >
Červené marhulky, 30.8.2016
Ne, že by ty plody nebyly hezké, ale jest li se mi na meruňkách něco líbí, je to právě jejich oranžová, sluníčková, vpravdě meruňková barva.Která navíc zůstává stejně svítivá i po uvaření, v džemu, kompotu, v koláči, knedlících. Nejrůznějších odstínů... celý příspěvek >
Praglanda do masa nebo ne?, 30.8.2016
Je to otázka trhu. Uzeniny bez dusitanů jsou méně trvanlivé méně pěkné a hůř prodejné. Ten, komu nevadí, že červené maso je zdraví škodlivé, že uzené maso je ještě škodlivější, ten skousne i trochu toho dusitanu.
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.8.2016
To je právě ono, nač si stěžuje Ing. Fidla ve vlákně o jaderničkách. Každá nová odrůda je vychválena (obvykle svým šlechtitelem) do nebes a autoři pomologií to opíšou a ty staré tolik nepochválí.Nejpřízpůsobivější, nejmrazuodolnější, netrpí... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika