Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozehřátí klobás, 2.11.2016
Když použijeme fyziologický roztok (cca 0,9%), neměla by.
Rozehřátí klobás, 1.11.2016
nevím proč rozvlažovat.Teplota v uzáku klesne jen když tam klobásy dávám, kapky vody na nich nemám Nepřemýšlel bych o tom, kdyby se mi to 2x (jednou před lety a jednou loni) nestalo. V obou případech bylo venku kolem nuly, foukal dost silný vítr... celý příspěvek >
Trnkový kvas - zarazení kvašení, 1.11.2016
K tomu ještě připočtěme, že kvas je roztok (suspenze?) vody a různých dalších látek, z nichž k těm těkavějším (i když ne moc)  patří právě líh. Stěhováním, přeléváním a zahříváním kvasu za účelem dokvašení posledních zbytků cukru na alkohol... celý příspěvek >
Jak pěstovat ozimou cibuli?, 1.11.2016
ten cererit se podle mě do jara pěkně rozloží a bude lépe k dispozici, Rozloží se spolehlivě, jenže některé jeho složky odplavou do míst, kam pro ně cibule rozhodně nedosáhne.
Rozehřátí klobás, 1.11.2016
Stejně jednoduchá je horká udírna i v případě uzení masa. Ostatně řada lidí vkládá kusy z láku přímo do udírny, takže ta horká voda úplně nutná není.. A přesto mnozí, možná většina, rozvlažují maso ve vodě.    V návodech na výrobu klobás se píše,... celý příspěvek >
Jakou podnož pro meruňku, 1.11.2016
Řekl bych, že meruňkové semenáče se schopností najít vodu v hloubce blíží myrobalánům. Navíc se netrápíte s odnožemi. V minulosti se kolem Brna snad ani na jiných podnožích nepěstovaly. Dnešní záplava slivoňových podnoží je dána jednak poptávkou po... celý příspěvek >
Jablká a chémia v nich, 1.11.2016
Problém je, že pesticidy jsou vlastně všude, přinejmenším v každém jídle. Vše, co sníme, buď někde narostlo nebo před zabitím něco žralo. Pesticidy jsou dnes nacházeny i ve zvěřině (což bych chápal) a v rybách lovených na moři (což se mi chápe hůř).... celý příspěvek >
Třešeň Sweet Early, 26.10.2016
Já té opylovací hysterii nějak nerozumím. Za mého mládí byly všechny třešně cizosprašné a nikdo to neřešil. Do zahrady jsme si pořídili jeden strom - beztak se z něj všechno nedalo sníst - a třešně na něm uzrály - tedy pokud je neodnesl mráz, špačci... celý příspěvek >
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 26.10.2016
Mně ten neúspěch Anety taky mrzí. Jablka jsou velká, pěkně vybarvená, plodnost vysoká, obrůstá výborně. Navíc nemá tendenci zmenšovat plody na vyšších kmenných tvarech, a to je skvělá vlastnost.. Prostě ideální odrůda, řekl jsem si. Jenže ta chuť je... celý příspěvek >
Maďarská, 26.10.2016
To je zajímavé, že to máte tak přesně spočítané. U nás, když během kvetení meruněk je kolem nuly, natáhne se perioda až na měsíc. Jsou-li v době květu na teploměru třicítky (taky už to bylo), kvetou skoro všechny naráz a odkvetou za 3-4 dny.
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016
ANETU jste už odepsali? Asi tak. Samotná velikost nestačí.
Hrušně na semenáči, 25.10.2016
korunku zapěstuju jako nižší polokmen (cca kolem těch 130cm) - je 5m dostatečných? Nižší polokmen je protimluv - něco jako "lehčí kilogram". Polokmen je dán výškou kmene. Velikost stromů a jejich odstup ovlivní šířka koruny a ta nezávisí na výšce... celý příspěvek >
Kočka a mléko?, 19.10.2016
moja babka krmila macky hlavne mliekom a v celej dedine podobne... asi vsetko macaci mutanti... Pokud babka všem mackům v dědine zkontrolovala při defekaci tuhost výkalů, tak ano. Kyselé mléko obvykle kočkám nechutná. 
Tatratea jak na to?, 18.10.2016
Domácí vaječňák nebo bayleis taky málokdo vyrábí kvůli tomu, že to vyjde levnějc Tak domácí vaječnák asi proto, že je lepší než kupovaný, domácí bayleis proto, že vyjde levnějc. Originálu se - při vší úctě k nápadité receptuře - nevyrovná
Orion, 18.10.2016
Že i moderní odrůdy střídají větší úrody s menšími neřeším, při počtu jabloní spíš vítám. Ty střížovické žlutoplodé odrůdy mi trochu splývají. Všechny nesou stopy Goldenu, všechny jsou oproti G. o dost kyselejší a všechny v chladnějších letech mají... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika