Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hruška neznámá, 4.1.2017
Pro p. Mikeš13 Podívejte se do vlákna Vienská. Jsou tam vyfocené.
Elektricky zahradny rosic, 3.1.2017
Nerozumím ani motorům. Ale existují např. benzínová čerpadla - poháněná patrně benzínovým motorem, čím jiným. Elektrická čerpadla ale většinou nejsou - co vím - vybavena elektromotorem. Přesto mají slušný výkon.
Elektricky zahradny rosic, 3.1.2017
Akumulátorové rosiče samozřejmě existují Můžete dát nějaký tip?
Konvert, 3.1.2017
Miloš dává jednoznačně přednost novým křížencům před starými odrůdami. Možná to tak vypadá. V první pětce mých hruškových favoritek jsou Junsko zlato (červnová), Wiliamsova, Vienská, Konference a Charneuská.
Hrušeň Dicolor, 27.12.2016
bych rád slyšel porovnání s hruškama se sklizňovou zralostí listopad - únor! Máte pravdu, třebaže v tuto dobu se u nás nikde hrušky nesklízejí.
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 27.12.2016
Amatéři to asi nejsou, ale vyděrači ano. Při průměrné výtěžnosti 1 l pálenky z 10 kg ovoce mi vychází přepočet na cenu suroviny 60Kč za kilo kaki. Pamatuji akci v Albertu 29,90 za kg.
Hrušeň Dicolor, 27.12.2016
Já bych byl u nás k dikolorkám tvrdší. O krásném stanovišti se mluvit nedá, přesto řada odrůd přinese slušné plody. Dicolor ale kope sotva okresní přebor, má zajímavou jen barvu slupky. Plody jsou drobné, chuťově předvedou jen sladkost, nic víc,... celý příspěvek >
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 27.12.2016
Vidíte a já si taky myslel, že ta pálenka ze Lžína je jen fór, něco jako princ z Nemanic. A ona ta ves sxistuje a ten lihovar taky! To tedy oskeruše musí být se svou pálenkou za čtvrtinu ceny závistí zelená až do konečků listí...
Keřkovské rohlíčky, 27.12.2016
S tím vlašákem to sedí. Rozdíl v chuti tehdejšího a dnešního je dán mnoha surovinami, nejvíc asi šunkovým salámem tehdy a výrobním salámem nyní. 
Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 20.12.2016
Boscova, tuším, s kdoulí nesrůstá. Muselo by se použít mezištěpení. Ale běžně se to nedělá, Boscova nemá ráda přísné tvary a neplodí bůhvíjak brzy.    Když jsem Boscovu pěstoval v Brně, byla její chuť bezkonkurenční. V horší poloze a půdě... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016
Pro degustaci a hodnocení "jablko roku"se jablka připravují na stromě hned jak odkvetou Myslím, že se mýlíte. Soutěž o jablko roku už nějakou dobu nesleduju, ale byly doby, kdy jsem tam pravidelně posílal vzorky, samozřejmě ty lepší z běžné... celý příspěvek >
Množení turbo kvasinek, 20.12.2016
Jsou to ti lihovarnící ve Vizovicích ale hlupáci, že do švestek nepřidávají žádné čisté kultury, ba ani přípravek z celulózy (ten slouží k čemu?)   A propoś -  my se tu bavíme víc o i ovocných kvasech než o medovině a vínu.  Med je... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016
Jasně, obehraná písnička to je. Ale jak přesvědčit těch 155 ochutnávajících, aby jim nedávali tolik bodů? Nota bene když při ochutnávání odrůdu neznají!     Taky jsem si říkal, že ty chronicky známé odrůdy by se už degustovat nemusely, ty... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 14.12.2016
Měl bych trochu strach, že tuk obsažený v mléce, se v alkoholu rozpustí a nevysráží se. Ale nezkoušel jsem to.
Jesenno - zimné práce, 13.12.2016
Nevím,  kde se jím líp vede. Ale díry od hrabošů mám jak v trávě, tak v kolech kolem stromů.  Na strništi pravidelně obdělávaného pole mají možná nepohodu, zato víc žrádla.
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika