|
Zpustlý sad, 20.2.2018 Neznámá podobná Coxově mi připomíná Bláhovu oranžovou. V 70. a 80. letech velmi často vysazovaná odrůda. Alkmene u nás nebyla žíhaná a je to podzimní krátce skladovatelné jablko |
|
Zelí za 2 měsíce nezkvasilo, 20.2.2018 Zelí je krásně křupavé, má pěknou barvu, nedělá se na něm povlak, ale nezkvasilo.
Já bych si to nechal patentovat jako geniální způsob konzervace čerstvého zelí. |
|
|
|
Stado potkanu v kompostu, 15.2.2018 Jestli u Vás bydlí kočka pod kamenem, přesvěčte se, je-li to skutečně kočka. |
|
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 14.2.2018 Každý, kdo pěstuje Admirál má buď mladý stromek nebo pár let přeroubovaný. Takové u náchylných odrůd vždy trpí pihovitostí. Jsem přesvědčen že s postupujícími roky bude na stromě fyziologické choroby ubývat.
Co se týče náhrady za... celý příspěvek > |
|
Je to úplný konec?, 14.2.2018 I velké, věkovité stromy se dají s úspěchem radikálně řezat.
To, co píše SPCH, je pravda, nedá se tomu slovo vytknout. Jenom bych připomenul dvě věci:
1. Peckoviny snášejí řez hůř než jádroviny. Nebo přesněji - ony ten řez snesou a... celý příspěvek > |
|
Angrest - roubování, 14.2.2018 Mně se nejvíc osvědčilo roubování angreštu v srpnu do boku. Roub uříznout, odlistit, hned naštěpovat.
V posledních letech kvůli botrytidě ale zkouším angreštové stromky pravokořené. |
|
Je to úplný konec?, 14.2.2018 Vlivem napadení PPV byly drobnější plody skoro nepoživatelné,
To je zajímavá zpráva. Většina meruněk, co jsem pěstoval (ne-li všechny) se šarkou dřív nebo později infikovala. Kroužky na plodech a zejména na peckách (na listech málo) toho byly... celý příspěvek > |
|
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 14.2.2018 K Opalu: Nemyslím si, že by jeho pestovanie malo byť takto striktne geograficky ohraničené...
Ono je otázkou, co je poloha vhodná pro pěstování. U broskví je to jasné. Když v vdané poloze broskvoň zaplodí, poloha je vhodná. I v naší chladné jsou... celý příspěvek > |
|
Shalimar, 13.2.2018 Ono je to i o poloze (a jistě i o péči). Jak vidíme z četných fotek, v zahradě dr. Hlavatého se mladé stromky ujímají dobře a rostou tak rychle, že za 3-4 roky jsou již poměrně velké a plodí.
U nás, když strom zakoření a konečně... celý příspěvek > |
|
Modrý kal, 13.2.2018 Bikarbona v malém množství chuť pálenky neovlivní. Do některých lihovin se přidává cíleně.
Je pravda, ze med moze ucinkovat ako prudky jed.
To je trochu přehnané. Měď je biogenní mikroprvek - pro lidský organizmus v malých dávkách potřebná.... celý příspěvek > |
|
|
|
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 6.2.2018 Popdíváme-li se na obrázek A dr. Hlavatého, vidíme, že je to přesně ten problém p. Janíka. Řešení je dvojí, obrázek to nabízí:
1. Odstranit horní patro a ze spodního zapěstovat korunku
2. Odstranit spodní patro a korunku zapěstovat z... celý příspěvek > |
|
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 6.2.2018 Ještě jste neuvedl, jak vysoký plánujete mít kmínek. Soudě podle délky opěrného kůlu, patrně chcete zapěstovat korunku z té "štětky" nahoře. V tom případě by to spodní patro mělo přijít pryč. |
|
Zahradní štěpkovač na břečťan, 30.1.2018 Někdy stačí prokládat měkký materál kousky větví. |
|
Jahody hnojivo, 24.1.2018 Jistě, spousta očních kapek obsahuje i borax, dokonce jsou přímo boraxové kapky. Nicméně bórová voda - a o ní byla řeč - je roztok kyseliny borité. Aspoň v českém lékopisu. |
|
Jaký nůž na roubování?, 23.1.2018 tuto kudlu používají leniví jedinci, kteří nemají žádou snahu v oboru ostření vlastního nástroje...
On pá pan anonym vlastně pravdu. Jsem lenivý, k tomu ještě nešikovný. Přiznám se, že se mi nepodařilo nabrousit žádný ze svých nožů (KDS,... celý příspěvek > |
|