Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 2.4.2012
Jo, tak 2- letá Kioto mi letos v zimě odešla- tak je strašně mrazuodolná... jsem strašlivě zklamaná... necelých 300m n.m. jižní strana- minimum v zimě letos minus 20 st.-  asi 2 dny. Přitom okolní Bergeron a Pinkcot přežily ve zdraví. J.
Vlašský ořech, 29.3.2012
Úvaha je to správná, ale ujímavost amatérského štěpování (manžetové očkování, obrácený klínek) bude malá. Zkusit to lze, takový strom by skutečně zaplodil dřív než semenáč a stejnými plody jako starý matečný.   Jístější bude... celý příspěvek >
Višeň do 1m skruže, 29.3.2012
Není mi jasné, k čemu by měla ta skruž sloužit. Jestli ji zakopete do země, aby bránila kořenům v rozrůstání do stran, pak je to, dle mého, zbytečná práce a plýtvání betonem.  Kořeny si beztak cestu najdou i pod metrovou skruží a omezovací efekt... celý příspěvek >
Postřehy z prvního uzení, 29.3.2012
Jestli tomu rozumím, tak jediný rozdíl byl v tom, že kamarád měl menší kousky masa a víc je osolil. Vše ostatní bylo shodné.    Vidím to tak, že silnější koncentrace soli vytáhla osmoticky poněkud více vody z menších kousků masa.... celý příspěvek >
Rybíz - množení, 29.3.2012
Výhon keřového rybízu můžete použít jako odkopek a bude mít stejné vlastnosti jako původní keř.
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 29.3.2012
Do hlinitoštěrkokamenité půdy bych volil myrobalán.
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 28.3.2012
Přiznám se, že nevím, k čemu je dobré, aby rýč byl z nerezu - krom reklamního triku. Zatím se mi nestalo, abych si musel pořídit nový rýč proto, že ten starý zkorodoval.  Že se rýč leskne, nevypovídá mnoho o jeho tuhosti či trvanlivosti... celý příspěvek >
Očkování meruněk a nektarinky, 27.3.2012
U nás to příliš běžné není, ale v zahraničí se jarní chipování provádí běžně. A to i tehdy, kdy ještě neteče míza. Asi kvůli menší spotřebě roubů. Sám jsem to nezkoušel.
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 27.3.2012
Skutečně záleží na tom, kolik máte prostoru na zahradě a jestli najdete chráněné osluněné místo. I tak je třeba počítat, že v některých letech nebudou plody žádné. Mrazům v květu a po něm neporučíte.    Doporučována je odrůda... celý příspěvek >
Moze nevykvetly petour na kompost?, 26.3.2012
Klidně bych peťour kompostoval Vidím kolem sebe, že políčka a záhony zaplevelené peťourem mají i ti, kteří nekompostují vůbec nic..  Kvůli peťouru přece neodmítnete tak cenná hnojiva jako třeba hnůj (prochází zařívacím traktem dobytka). A i... celý příspěvek >
Růstový stimulátor, 26.3.2012
Je to divný, buď jsem konzervativní a tyto přípravky odmítám a nebo s nimi pracuji Špatně jste pochopil. S některými  chemikáliemi uvedenými v přípravku pracuji v zaměstnání, nikoli s předraženým hnojivem na zahradě.
Jak renovovat nože u elektr. verkutátoru UV 32 EV- 32 cm, 26.3.2012
Asi bych se poohlédl, kde má Wolf Garten nejbližší servis a nože nechal vyměnit. Navařování tvrdokovem bych se bál.
Myslíte, že nedávný mráz mohl poškodit květní pupeny meruněk?, 26.3.2012
Na Moravskotřebovsku jsou květní pupeny meruněk preakticky nepoškozeny. Při stupni narašenosti ale čekám, že brzy vykvetou a potom budou případné mrazíky zničující.
Pýr v okrasném záhonu, 23.3.2012
Máte-li pýr pod růžemi a pivoňkami, je možné jej potlačit namulčováním. V případě cibulovin, mečíků kosatců, levandulí bych doporučil květiny vykopat, záhon přerýt, vyplet, příp. prohodit sítem a osázet znovu. Nejsem odborníkem na herbicidy, ale... celý příspěvek >
Jaký ovocný strom do mokrého podloží?, 23.3.2012
Když hodně prší nebo taje sníh - zejména není-li ještě rozmrzlá půda, je mokré místo prakticky všude.  Na jižním svahu, pokud tam není přes léto pramen či bažina,  bych se přílišného mokra tolik nebál
Další diskuze:  246247248249250>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika