|
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 2.4.2012 Jo, tak 2- letá Kioto mi letos v zimě odešla- tak je strašně mrazuodolná... jsem strašlivě zklamaná... necelých 300m n.m. jižní strana- minimum v zimě letos minus 20 st.- asi 2 dny. Přitom okolní Bergeron a Pinkcot přežily ve zdraví. J. |
|
Vlašský ořech, 29.3.2012 Úvaha je to správná, ale ujímavost amatérského štěpování (manžetové očkování, obrácený klínek) bude malá. Zkusit to lze, takový strom by skutečně zaplodil dřív než semenáč a stejnými plody jako starý matečný. Jístější bude... celý příspěvek > |
|
|
|
Višeň do 1m skruže, 29.3.2012 Není mi jasné, k čemu by měla ta skruž sloužit. Jestli ji zakopete do země, aby bránila kořenům v rozrůstání do stran, pak je to, dle mého, zbytečná práce a plýtvání betonem. Kořeny si beztak cestu najdou i pod metrovou skruží a omezovací efekt... celý příspěvek > |
|
Postřehy z prvního uzení, 29.3.2012 Jestli tomu rozumím, tak jediný rozdíl byl v tom, že kamarád měl menší kousky masa a víc je osolil. Vše ostatní bylo shodné.
Vidím to tak, že silnější koncentrace soli vytáhla osmoticky poněkud více vody z menších kousků masa.... celý příspěvek > |
|
Rybíz - množení, 29.3.2012 Výhon keřového rybízu můžete použít jako odkopek a bude mít stejné vlastnosti jako původní keř. |
|
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 29.3.2012 Do hlinitoštěrkokamenité půdy bych volil myrobalán. |
|
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 28.3.2012 Přiznám se, že nevím, k čemu je dobré, aby rýč byl z nerezu - krom reklamního triku. Zatím se mi nestalo, abych si musel pořídit nový rýč proto, že ten starý zkorodoval. Že se rýč leskne, nevypovídá mnoho o jeho tuhosti či trvanlivosti... celý příspěvek > |
|
Očkování meruněk a nektarinky, 27.3.2012 U nás to příliš běžné není, ale v zahraničí se jarní chipování provádí běžně. A to i tehdy, kdy ještě neteče míza. Asi kvůli menší spotřebě roubů. Sám jsem to nezkoušel. |
|
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 27.3.2012 Skutečně záleží na tom, kolik máte prostoru na zahradě a jestli najdete chráněné osluněné místo. I tak je třeba počítat, že v některých letech nebudou plody žádné. Mrazům v květu a po něm neporučíte.
Doporučována je odrůda... celý příspěvek > |
|
Moze nevykvetly petour na kompost?, 26.3.2012 Klidně bych peťour kompostoval Vidím kolem sebe, že políčka a záhony zaplevelené peťourem mají i ti, kteří nekompostují vůbec nic.. Kvůli peťouru přece neodmítnete tak cenná hnojiva jako třeba hnůj (prochází zařívacím traktem dobytka). A i... celý příspěvek > |
|
|
|
Růstový stimulátor, 26.3.2012 Je to divný, buď jsem konzervativní a tyto přípravky odmítám a nebo s nimi pracuji
Špatně jste pochopil. S některými chemikáliemi uvedenými v přípravku pracuji v zaměstnání, nikoli s předraženým hnojivem na zahradě.
|
|
Jak renovovat nože u elektr. verkutátoru UV 32 EV- 32 cm, 26.3.2012 Asi bych se poohlédl, kde má Wolf Garten nejbližší servis a nože nechal vyměnit. Navařování tvrdokovem bych se bál. |
|
Myslíte, že nedávný mráz mohl poškodit květní pupeny meruněk?, 26.3.2012 Na Moravskotřebovsku jsou květní pupeny meruněk preakticky nepoškozeny. Při stupni narašenosti ale čekám, že brzy vykvetou a potom budou případné mrazíky zničující. |
|
Pýr v okrasném záhonu, 23.3.2012 Máte-li pýr pod růžemi a pivoňkami, je možné jej potlačit namulčováním. V případě cibulovin, mečíků kosatců, levandulí bych doporučil květiny vykopat, záhon přerýt, vyplet, příp. prohodit sítem a osázet znovu. Nejsem odborníkem na herbicidy, ale... celý příspěvek > |
|
Jaký ovocný strom do mokrého podloží?, 23.3.2012 Když hodně prší nebo taje sníh - zejména není-li ještě rozmrzlá půda, je mokré místo prakticky všude. Na jižním svahu, pokud tam není přes léto pramen či bažina, bych se přílišného mokra tolik nebál
|
|