Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poraďte jak a kdy a na co roubovat švestky, 17.4.2012
Nejde ani tak o to, jestli je větev vodorovná, ale kde se nachází a kolik do ní teče mízy. Podle zákona apikální dominance mají přednost v růstu partie po horním obvodu koruny (v místech jako kdybychom korunu přikryli polokoulí). Není proto dobré... celý příspěvek >
Saponát v zahradě?, 16.4.2012
Moderní saponáty by měly být všechny biologicky odbouratelné. Je-li to pravda, nevím, tak bych to k choulostivějším rostlinám radši nelil.
Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 16.4.2012
Nijak. Černý úhor je možná nejlepší, ale neudržuju ho,  právě pro tu pracnost. Buďto namulčuji, nebo nechávám trávník. Nižší úroda mě netrápí.
Černý úhor je možná nejlepší, ale neudržuju ho,  právě pro tu pracnost. Buďto namulčuji, nebo nechávám trávník. Nižší úroda mě netrápí.
To je přesné.
Kdoví co je v těch kartonech za sajrajt a taky ta krása. Kartony jsou ekologické. Balí se do nich potraviny a doporučuje se i jejich kompostování. Zakryté trávou je nerozeznáte od běžného namulčování. Já nemám nic proti herbicidům, ale na... celý příspěvek >
Podrobně jsem propustnost kartonů nezkoumal. Ale kartony nejsou nekonečné, takže v místech, kde přiléhají ke keřům a kde se stýkají jednotlivé kusy, samozřejmě voda odteče do půdy.
Roubování, 16.4.2012
Některé odrůda jabloní tvoří květní pupeny i na jednoletém dřevě.  Květní poupě v rašícím očku žádnou výhodou není, ale vegetativní pupen a z něj výhon pod ním vyroste taky. Květy bych ve fázi růžového poupěte odstranil.     Pro... celý příspěvek >
Mně se nejvíc osvědčilo zakrytí půdy pod rybízovými keři rozdělanými papírovými krabicemi. Aby kartony neodvál vítr, zakrývám je posečenou trávou a podrcenými větvičkami z průklestu. 
Pojmy, 16.4.2012
V návodu na kvasinkách Vínka se píše toto: Uvedená receptura odpovídá pro ovoce průměrně sladké. Je-li ovoce méně sladké, je nutno množství cukru ůměrně zvýšit.. Vína připravená podle této receptury jsou suchá až mírně nasládlá. Chceme-li... celý příspěvek >
Poraďte jak a kdy a na co roubovat švestky, 16.4.2012
Já, v případě očkování, ponechávám čípky dlouho. Nejlépe až do doby, kdy je výhon z očka silný jako ten čípek. Pouze na něm pravidelně zakracuji obrost, který vyrůstá z pupenů, aby nekonkurovaly výhonu z očka.
Roubování, 16.4.2012
U hrušní není obvyklé, že by se kmen pěstoval z podnože, jako např u třešní a višní na ptáčnici. Je to bez problémů, ušlechtilá odrůda v kmínku nijak významně kvalitu dalších naštěpovaných sort neovlivní.
Roubování, 16.4.2012
Chcete-li mít na jednom stromku více odrůd, doporučoval bych z jedné odrůdy vypěstovat korunku a treprve na její ramena přidávat rouby či očka dalších odrůd.     Pokud nezakrátíte kmínek semenáče, očka se možná ujmou, ale neporostou... celý příspěvek >
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 12.4.2012
Jonagoredů je několik. Jedná se tuším o mutaci odrůdy Jonagold (Jonathan x Golden). Podobných mutací je mnoho. Roste dost silně a je náročný na dobrou polohu (u nás dozrává jen v dobrých letech, loni ano).
Co je příčinou?, 12.4.2012
Netvrdím, že je to nutně Roundup. Nejde o jarní aplikaci. Před lety zemědělci stříkali na podzim řepková pole k lepšímu vyzrání semen a příští jaro vypadaly podobně všechny rašící stromy do půli vesnice.
Další diskuze:  246247248249250>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika