|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 28.5.2012 Jestli z mého příspěvku cítíte nepřátelství, je to váš problém, já ho tam necítím. Vy se ostře stavíte protii neuvážené chemii na zahrádce. Přitom zaléváte boraxem, stříkáte boraxem a nikdo neví jak to účinkuje.
O bóru jsem se m.j. dočetl... celý příspěvek > | | Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 28.5.2012 Nejsem Honza, ale myslím si totéž. M.V. v jiném vlákně velmi slušně poprosil o upřesnění zdroje informací o účincích bóru. Je správné, že nebude stříkat něčím, co nevíme na 100% že účinkuje a neškodí. O toxicitě vyšších dávek bóru se hovoří i v... celý příspěvek > | |
| | Bilance 18.5 - mráz, 21.5.2012 N Svitavsku podobné. Fatálně postižené slivoně, ořechy. Broskve taky nevím, jestli vydržely, nebo jejich poškození není na první pohled tolik vidět (zatím nezčernaly). Jablka to patrně ustojí. Překvapilo jen povrchové poškození třešní. Velké... celý příspěvek > | | Lištová sekačka - zkušenosti, 21.5.2012 Koupil jsem si jednu lištovku těsně po revoluci (vyráběl ji nějaký vojenský opraqvárenský podnik) a říkám: Never more! Lišta bezprstová - zanášela se hlínou, tráva padala přes lištu, Nespokojenost. Nahradil jsem ji bubnovkou (talířovou) a je to sto a... celý příspěvek > | | Černý bez a výrobky z něj (s cukrem)?, 21.5.2012 Jako včelař takovému emotivnímu nadšení fandím, ale z objektivního hlediska jsou Vaše slova poněkud přehnaná a důkazy nepodložená. Med je skutečně (asi v jednom objemovém procentu) obohacen vitramíny, minerály, kyselinami a enzymy,... celý příspěvek > | | Přehnojené slivoně slepičincemi?, 21.5.2012 Já začínám v době rašení a končím koncem července. | | Čerpadlo na dešťovku na zalévání, 21.5.2012 Já mám obě. Čerpadla nezaberou mnoho místa a jejich životnost je dána hodinami provozu, takže mnoho netratím. Někdy je střídám podle potřeby, jindy používám obě zaráz - např. při současném přečerpávání nádrží.
| | Čerpadlo na dešťovku na zalévání, 21.5.2012 Výhodou všech zahradních rotačních čerpadel je, že jsou tichá, vydrží dlouho běžet a snesou sem tam nějakou nečistotu. Nevýhodou ale je, že jejich průtok se výrazně mění s délkou hadice a s převýšením.
Naproti tomu vibrační čerpadla... celý příspěvek > | | Vyhnání krtka, 21.5.2012 Jak účinkuje granulovaný hnůj, to nevím, ale jak funguje čerstvý (uleželý) hnůj, to mám roky vyzkoušené. Krtky spíš přitahuje. Ne snad sám o sobě, nýbrž žížaly a hmyz, který se v něm množí.
| | Zkušenosti s firmou Bakker, 18.5.2012 Reklamujte!
To nevadí, že jste rostliny zasadila - jak jinak byste zjistila neujmutí? Nemusíte ty rostlinky vracet - stačí takový malý bledý lístek, který je v zásilce přiložený. Hlavně ho nevyhoďte! Není na něm mnoho napsáno, jen název... celý příspěvek > | |
| | Postrik proti pilatce, 17.5.2012 S pilatkou je to skutečně různé. Jsou roky, kdy mají všichni zavalené stromy švestkama ať už stříkali nebo ne. Jsou roky, kdy je úroda bídná - a to taky u všech. Vlivem počasí v květu, sucha, krup a buhvíčeho ještě. Někdy se stane (mně se to... celý příspěvek > | | Odplevelení pod stromky, 17.5.2012 Podepisuji to, co říkají M.V. a PP. Nenechme si vnutit postupy z intenzivnch výsadeb do zahrádky. Taková jablka koupíme v supermarketech. | | Odplevelení pod stromky, 17.5.2012 Trochu nechápu, kam se posunula diskuze i smysl našeho amatérského ovocnaření. Což je skutečně jediným naším cílem výnos ovoce na jednotku plochy, procento prvotřídních plodů a jejich konkurenceschopnost na trhu? Jistě, bez slediování těchto... celý příspěvek > | | Akane, Otava, Lord Lambourne Red, 16.5.2012 Lord Lambourně považuji za jedno z nejchutnějších jablek vůbec. A je vcelku jedno, dozraje-li v Plabí nebo v Beskydech. Jeho nevýhodou jsou především drobné plody a krátká skladovatelnost.
Otava je opakem. Ocení lepší polohu, zato je... celý příspěvek > | | Proč nerodi hrušeň wiliamsova, 16.5.2012 Špatný řez, špatná výživa, nevím. Wiliamsky někdy kvetou již ve školce. Přidal bych fosfor, draslík, hořčík, vápník, mikroprvky. Vynechal bych hnojení dusíkem a řez.
| |
|
|
|
|