|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zoctovatělý kvas, 30.8.2012 Nabízí se tu dva způsoby zkoumání kvality kvasu - metoda organoleptická a metoda ohněm. Obě jsou jednoduché, bohužel obě ne zcela spolehlivé.
Nevím, jestli hoří čistá kyselina octová. Ale prakticky každý, i hodně naoctovatělý kvas... celý příspěvek > | | Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 30.8.2012 Závěr: klimatické a půdní podmínky jsou asi důležitější než podnož.
U meruněk jednoznačně souhlasím. | |
| | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 30.8.2012 Stanley, podle mě, doplatila na to, že se u nás v zahradách objevila poměrně dávno, kdy tu rostlo ještě plno zdravých pravých švestek. Tehdy panoval jakýsi "mýtus bosenské švestky" , která je úrodnější a má plody větší,... celý příspěvek > | | Olejový nátěr na plot, 30.8.2012 Zkušenosti s Lignofixem mám asi 10tileté, ale moc dobré nejsou. Používal jsem povětšinou bezbarvý L. i profi. Samnozřejmě za tak krátkou dobu nelze prokázat, jak dokonale chrání proti hmyzu a houbám, ošetřené nové dřevo zatím pod lazurou ničím netrpí... celý příspěvek > | | Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 30.8.2012 O tom, je-li to možné nebo ne, se nechci přít. Odborník by mohl spočítat, kolik % cukru muselo být ve švestkách před začátkem kvašení,, já to neumím. Každopádně máte zhruba dvojnásobnou výtěžnost než je obvyklé.
Těch 10%... celý příspěvek > | | Priamorodiaca jablon, 30.8.2012 Nu, pane Jaroslave, buď to píšete nepřesně nebo nás malinko houpete, Pokud založíte korunku nízko - na vřeteno, tak se kmínek sám od sebe nezvýší na zákrsek. Jedinou možností je, že časem odřežete nejnižší větve a založíte novou... celý příspěvek > | | Jablečný burčák, 30.8.2012 1. S bublátkem
2. Podruhé stočte až bvude víno čiré a žádná bublina nebude ucházet
3. V PETce jen na nezvytně krátkou dobu - naplnit, odvézt, do týdne vypít. PETku zavřít normálním vrškem. Pro delší skladování je lepší dát v íno do sklenic.... celý příspěvek > | | Forketovo očkovanie broskýň, 30.8.2012 Zkuste hledat chip budding | | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 30.8.2012 Ty plody tvarem připomínají Valjevku | | Letosni zima - cibule a pocet suknic, 29.8.2012 Roli může hrát počasí v době dozrávání a způsob sušení po sklizní, Má-li to ale souvislost s tím, jaká bude zima, to si netroufám říci. Každopádně krutou zimu 2005/2006 naše cibule nepředpověděly. | |
| | TopTaste?, 29.8.2012 Nějak mi vypadlo přihlášení. A ani to nechtělo kontrolní kód | | TopTaste?, 29.8.2012 Můj známý si koupil jabloň a ta 2 roky plodila hrušky. Může se to stát. Nemůžete všemu veřit. Poraďte známému, ať příště nechá kuličky dozrát...
Ale vážně. Některé špatně zakořeňujíc í rybízy (např, Heinemanův pozdní) se... celý příspěvek > | | TopTaste?, 29.8.2012 Ano, vím, že chybující soudruzi z Pelíšků byli z NDR, jenže Giesenheim, odkud pochází Toptaste, leží spíš v té západní části. Tak proto.
Losan z Velkých Losin stále patří k mým nejmileším rybízům. Pupenová mutace je... celý příspěvek > | | Na jablkách hmědé tečky a na jabloni mech, 28.8.2012 Noprmální to není, je to houbová choroba. Letos se to již odstranit nedá.
| | Stromkový rybíz, 28.8.2012 V září máte vcelku dobrý termín. Jednoleté výhony, co nejsilnější, ideálně 30cm dlouhé zahrňte šikmo do připraveného záhonu, aby vyčníval jen kousek - tak 3 pupeny. Černý rybíz se z řízků ujímá dobře.
| |
|
|
|
|