|
Kdy si mám nachystat rouby a kdy je nejlepší čas na roubování meruněk?, 3.9.2012 Přeroubovávat meruňky klasickým způsobem za kůru starších větví jsem se nepokoušel, jsem rád, že mi vůbec nějaké rostou, tak je nechci dráždit. Vcelku úspěšné je ale přiroubování kopulací na letorosty nacházející se po obvodu koruny tak, aby rouby po... celý příspěvek > |
|
Tophit, 3.9.2012 To jsem z toho jelen. Durancie a výborná odlučitelnost pecky? Ke všemu u plodů teprve začínajících dozrávat? Proč tomu potom říkají durancie? |
|
|
|
Co je to za rostlinu?, 3.9.2012 Líčidlo? |
|
Mulčovací drť z listí dubu, 3.9.2012 Ono s tím mulčováním to není vždy tak jednoznačné
1. Mulčování slouží nejen proti plevelům, ale má taky dekorativní funkci. Nahradíme-li drcenou kůru v okrasné zahradě slámou, ne každému se to bude líbit
2. Odebírání dusíku probíhá pouze v... celý příspěvek > |
|
Zazimování gumového bazénu s nafukovacím kruhem, 2.9.2012 Dokud jsem bazén na zimu skládal a klízel, beztak byl uložený v prostorách, kde mrzlo. Právě z obavy před křehnutím plastu se s ním snažím příliš nehýbat. Pravda, jarní čištění není nic příjemného a musejí to dělat nejméně 2 lidé a wapka. |
|
Ředit lutr před druhým pálením?, 2.9.2012 Pachutě někdy mohou přehlušovat veškeré vůně.Ztráta obojího po filtraci je menší zlo v touze po záchraně.
To je pravda pravdoucí. Ovšem skutečnost, že hotový destilát obsahuje nežádoucí pachutě napovídá, že se někde stala chyba. Buďto ve... celý příspěvek > |
|
Slivoň Empress, 2.9.2012 Zkušenosti s odrůdou Empress (Grossa) z minulých let jsou takové, že uspokojila plodnost, velikost plodů a tolerance k šarce. Chuť byla fádní, sladkostt nízká. Podobně jako třeba Tophit. V teplejších lokalitách mohou být výsledky jiné.
|
|
Černí broučci na rukole, 2.9.2012 Dřepčíky lze poznat snadno - skáčou. Blýskáčci řepkoví nejspíš listy nežerou, živí se spíš pylem. |
|
Priamorodiaca jablon, 2.9.2012 Také se mně nezdá, že by se jabloň mohla množit řízkováním.
V praxi se to samozřejmě nedělá, protože štěpování na podnože má lepší výsledky. Ale že se jabloň může vegetativně rozmnožit, o tom jsem se již přesvědčil. Jednou jsem viděl jakési... celý příspěvek > |
|
Předčasné vyrašení oček, 2.9.2012 Jestli jste očkoval dostatečně nízko nad kořenovým krčkem, můžete vyrašená očka chránit proti mrazu nahrnutím - rašelinou pilinami,. listím apod. |
|
|
|
Udírna, 2.9.2012 Jistěže udírnu vyrobit ze sudu lze. Nabízejí se ale otázky:
Bude teplota a zadýmení prostoru celém sudu stejné?
Jak se bude maso do sudu vkládat a kontrolovat v průběhu uzení?
Bude udírna dobře vypadat - sud bude zřejmě třeba zastřešit
Není... celý příspěvek > |
|
Slivoň Anna Späth, 2.9.2012 Nejsem si jist, zda je Anna Späth maďarského původu. Řekl bych, že pochází z Německa, ale jistý si nejsem. Plodově je na tom tato odrůda dobře. Ale u nás roste příliš slabě, v chladnějších rocích neúplně dozrává a taky zřejmě trpí šarkou.... celý příspěvek > |
|
Tophit, 2.9.2012 Jaká je chuť dužiny a odlučitelnost od pecky této nové durancie? |
|
Zazimování gumového bazénu s nafukovacím kruhem, 2.9.2012 Není to problém. Bazén nevypouštíme už 4 roky a nic se neděje. V zimě zamrzne a na jaře roztaje. Zatím se bazén neroztrhnul. Nejsem si jist, zda balení a schovávání bazénu mu neuškodí víc. Voda na jaře sice není zcela čistá, ale není ani... celý příspěvek > |
|
Priamorodiaca jablon, 30.8.2012 Takto tomu samozřejmě rozumím, při Vašich znalostech bych si ani nic jiného nemyslel. Jenom jsem si říkal, že někteří čtenáři by si větu:
...korunku... já zakládám velmi nízko na vřeteno, postupně se samo zvyšuje na zákrsek...
mohli vyložit tak,... celý příspěvek > |
|