Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak loupat ořechy, 8.10.2012
Zkušenosti, které někdo nabude se svými ořechy nelze automaticky aplikovat jinde. Každý ořešák plodí v závislosti na odrůdě, půdě, poloze, podnebí jiné ořechy co do obsahu vody, tuku, sušiny.Takže některé a někomu vydrží několik let svěží, jinému při... celý příspěvek >
Jabloň, 8.10.2012
Pokud chcete něco přiroubovávat k Vaší Melodii, tak jsou Vám stromky nabízené školkou málo platné, potřebujete rouby.    Kromě Rubínu lze použít téměř všechny, u Šampionu bych váhal kvůli ochraně, zda má smysl kombinovat odrůdy... celý příspěvek >
Grosdemanche, 8.10.2012
Bez rozboru půdy Vám nikdo fundovaně neporadí. Budete-li dál hnojit kompostem, určitě neuděláte chybu.
Jabloň, 8.10.2012
Vidím, paní Lído, že v problematice máte vcelku jasno a rozumíte jí. . V zahradě snad nemám jabloň, která by nesla jen jedinou odrůdu - s několika výjimkami - Rubín,  Bohemia, Gold Bohemia.  Jejich růst je natolik odlišný, že... celý příspěvek >
Jablečný burčák, 8.10.2012
Je to zbytečné. Přidané kvasinky už se nestihnou uplatnit.
Opylení, 8.10.2012
...zemědělci umí počítat. Zaplatí si přísun včel k polím nebo sadům, protože vědí, že to zvýší výnos... To věřím, že počítat umějí, i když někdy mám pocit...    Přiznám se, a je mi to líto, že už dlouho jsem ve svém okolí žádné... celý příspěvek >
Malinové, ostružinové, ribízové - mám problém, 8.10.2012
Jak jsem psal 7.10. víc, než na druhu ovoce záleží na obsahu alkoholu a zbytkového cukru, jestli se víno hodí k delšímu uskladnění. Ostatně to platí i pro révová vína. Ne každé se hodí archivovat.   Je pravda, že existují druhy ovoce, kde je... celý příspěvek >
Opylení, 8.10.2012
To máte určitě pravdu. Nemohu tvrdit, že jsem za celý rok neviděl včelu. Ale bylo jich o hodně méně. a bzučící rozkvetlé koruny stromů jsou minulostí.    Myslím si, že příroda to má zařízeno dobře a na včelaře a jejich dělnice se po... celý příspěvek >
Opylení, 8.10.2012
Je hezké, že nevěříte likvidaci včelstev. Já sám jsem přišel o všechny úly, které jsme museli spálit i se včelami. Nechci nic mést ze stolu, ale 0,1 - 0,2t)ha znamená 1-2 metráky plodů na ploše 100 x 100 metrů. Každý amatér, který připravuje... celý příspěvek >
Malinové, ostružinové, ribízové - mám problém, 8.10.2012
Nemyslel jsem, že by se víno odpíjelo z poloprázdného demižonu. Ale vidím utčitý rozdíl mezi zazátkováním v sedmičkách s uložením do sklepa naležato a dočasném rozlití do použitých litrovek se šroubovacím víčkem případně do PETek,
Nákup drtiče jablek, 4.10.2012
Na kvas je to úplně jedno, čím drtíte. Suchost drti je způsobena ovocem, nikoli drtičem. Nicméně s tímto strojem zkušenosti nemám.
Slivková aróma, 3.10.2012
Ono to nelze chápat tak mechanicky. Všechny tekutiny se odpařují dřív než vaří (i voda vám vyschne, i když nevře), navíc tvoří azeotropické směsi. Samozřejmě v oficiální pálenici, jak píše AB,  to nejde. Abyste mohli zaplatit, musí... celý příspěvek >
Lazura na mokré dřevo?, 3.10.2012
Včelí vosk je pěkný, zejména v kombinaci s fermeží.  Jeho samotné konzervační vlastnosti jsou ale omezené a napuštění dřeva např nezabrání kruhovým skvrnám od mokrých sklenic.   Místo nafty jsem používal benzín - líp rozpouští vosk, a... celý příspěvek >
Slivková aróma, 3.10.2012
Vonné složky u švestkového destilátu se nacházejí svým bodem varu těsně u vyšších alkoholů (přiboudliny), takže oddělit je od sebe je obtížné i pro zkušeného paliče. Většina ostatních (včetně oficiálních palíren) to řeší tak, že radši část... celý příspěvek >
Rubín nebo Rubinola?, 3.10.2012
V naší chladnější poloze bych to shrnul takto: Přednosti Rubínu: větší plody, chutnější plody, vyšší plodnost, menší nároky na teplo (ve studených letech cenná vlastnost) Přednosti Rubinoly: delší skladovatelnost, rezistence ke strupovitosti,... celý příspěvek >
Další diskuze:  221222223224225>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika