|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak loupat ořechy, 8.10.2012 Zkušenosti, které někdo nabude se svými ořechy nelze automaticky aplikovat jinde. Každý ořešák plodí v závislosti na odrůdě, půdě, poloze, podnebí jiné ořechy co do obsahu vody, tuku, sušiny.Takže některé a někomu vydrží několik let svěží, jinému při... celý příspěvek > | | Jabloň, 8.10.2012 Pokud chcete něco přiroubovávat k Vaší Melodii, tak jsou Vám stromky nabízené školkou málo platné, potřebujete rouby.
Kromě Rubínu lze použít téměř všechny, u Šampionu bych váhal kvůli ochraně, zda má smysl kombinovat odrůdy... celý příspěvek > | |
| | Grosdemanche, 8.10.2012 Bez rozboru půdy Vám nikdo fundovaně neporadí. Budete-li dál hnojit kompostem, určitě neuděláte chybu. | | Jabloň, 8.10.2012 Vidím, paní Lído, že v problematice máte vcelku jasno a rozumíte jí. . V zahradě snad nemám jabloň, která by nesla jen jedinou odrůdu - s několika výjimkami - Rubín, Bohemia, Gold Bohemia. Jejich růst je natolik odlišný, že... celý příspěvek > | | Jablečný burčák, 8.10.2012 Je to zbytečné. Přidané kvasinky už se nestihnou uplatnit. | | Opylení, 8.10.2012 ...zemědělci umí počítat. Zaplatí si přísun včel k polím nebo sadům, protože vědí, že to zvýší výnos...
To věřím, že počítat umějí, i když někdy mám pocit...
Přiznám se, a je mi to líto, že už dlouho jsem ve svém okolí žádné... celý příspěvek > | | Malinové, ostružinové, ribízové - mám problém, 8.10.2012 Jak jsem psal 7.10. víc, než na druhu ovoce záleží na obsahu alkoholu a zbytkového cukru, jestli se víno hodí k delšímu uskladnění. Ostatně to platí i pro révová vína. Ne každé se hodí archivovat.
Je pravda, že existují druhy ovoce, kde je... celý příspěvek > | | Opylení, 8.10.2012 To máte určitě pravdu. Nemohu tvrdit, že jsem za celý rok neviděl včelu. Ale bylo jich o hodně méně. a bzučící rozkvetlé koruny stromů jsou minulostí.
Myslím si, že příroda to má zařízeno dobře a na včelaře a jejich dělnice se po... celý příspěvek > | | Opylení, 8.10.2012 Je hezké, že nevěříte likvidaci včelstev. Já sám jsem přišel o všechny úly, které jsme museli spálit i se včelami. Nechci nic mést ze stolu, ale 0,1 - 0,2t)ha znamená 1-2 metráky plodů na ploše 100 x 100 metrů. Každý amatér, který připravuje... celý příspěvek > | | Malinové, ostružinové, ribízové - mám problém, 8.10.2012 Nemyslel jsem, že by se víno odpíjelo z poloprázdného demižonu. Ale vidím utčitý rozdíl mezi zazátkováním v sedmičkách s uložením do sklepa naležato a dočasném rozlití do použitých litrovek se šroubovacím víčkem případně do PETek, | |
| | Nákup drtiče jablek, 4.10.2012 Na kvas je to úplně jedno, čím drtíte. Suchost drti je způsobena ovocem, nikoli drtičem. Nicméně s tímto strojem zkušenosti nemám. | | Slivková aróma, 3.10.2012 Ono to nelze chápat tak mechanicky. Všechny tekutiny se odpařují dřív než vaří (i voda vám vyschne, i když nevře), navíc tvoří azeotropické směsi.
Samozřejmě v oficiální pálenici, jak píše AB, to nejde. Abyste mohli zaplatit, musí... celý příspěvek > | | Lazura na mokré dřevo?, 3.10.2012 Včelí vosk je pěkný, zejména v kombinaci s fermeží. Jeho samotné konzervační vlastnosti jsou ale omezené a napuštění dřeva např nezabrání kruhovým skvrnám od mokrých sklenic.
Místo nafty jsem používal benzín - líp rozpouští vosk, a... celý příspěvek > | | Slivková aróma, 3.10.2012 Vonné složky u švestkového destilátu se nacházejí svým bodem varu těsně u vyšších alkoholů (přiboudliny), takže oddělit je od sebe je obtížné i pro zkušeného paliče. Většina ostatních (včetně oficiálních palíren) to řeší tak, že radši část... celý příspěvek > | | Rubín nebo Rubinola?, 3.10.2012 V naší chladnější poloze bych to shrnul takto:
Přednosti Rubínu: větší plody, chutnější plody, vyšší plodnost, menší nároky na teplo (ve studených letech cenná vlastnost)
Přednosti Rubinoly: delší skladovatelnost, rezistence ke strupovitosti,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|