Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Omlazení sadu, 30.10.2012
To máte pravdu, nebýt těch brambor (řepu už neseju, kralíky jsme zrušili) a zeleniny, těžko bych se donutil půdu kultivovat.      Moje filozofie je taková: Příroda, les nebo i neudržovaný opuštěný sad může dlouhodobě a... celý příspěvek >
Zimmerova, 30.10.2012
Pěstoval jsem ji asi 10 let, i v nepříznivé poloze a chudé půdě nesla pěkné švestky, nijak obrovské, ale chutné. Po infekci šarkou klesla významně plodnost i kvalita plodů, takže jsem její pěstování ukončil.
Ako chrániť očkovance pred mrazmi?, 30.10.2012
Nahrnul bych je kompostem nebo rašelinou.
Podnož a odrůda do suché půdy, 30.10.2012
Souhlasím, že myrobalán je do suché a kamenité půdy asi ideální podnoží. Naštěpovat jej je potřeba pokud možno brzy a níže nad zemí. Po přeroubování v korunce ušlechtilou meruňkou či slivoní myrobalán  intenzivně a dlouho podrůstá planými výhony... celý příspěvek >
Omlazení sadu, 30.10.2012
Nevím, je-li to právě tato kniha, nemám je u sebe,  těch předválečných mám několik, s velmi podobnými názvy. Nejstarší, co si pamatuju  - Výnosné ovocnictví - je z roku 1912. Ale to na věci nic nemění, tématika, podle níž se řídím,... celý příspěvek >
Omlazení sadu, 29.10.2012
Když si zalistujeme pozpátku, tak celá diskuze o výživě vznikla jako reakce na zadavatele vlákna, který napsal toto: Dosud jsem nepochopil smysl neustálého a nikdy nekončícího zmlazování starých stromů. Dělám to dle svých malých znalostí a pořád... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 29.10.2012
Pokud bychom předpokládali, že vypálením pouze 1x dostaneme aromatičtější destilát, pak by nejkvalitnějšíá a nejvoňavější pálenka byla ta ze začátku destilace mače na lutr (vždyť zkraje kape tekutina mající 50% i více). Jenomže když ji ochutnáme, tak... celý příspěvek >
Zájímavý listnáč, 26.10.2012
Javor to taky není.
Omlazení sadu, 26.10.2012
Už 20 let stříham ovocné stromy a ještě jsem se nesetkal s vysokokmeny, které by trpěly nedostatkem živin... Jste zřejmě příliš mlád nebo jste měl štěstí na stromy v dobrých půdách a polohách. Za 36 let, co stříhám stromy jsem se mnohokrát setkal... celý příspěvek >
Drvič záhradného odpadu, 26.10.2012
Pro tvorbu mulčovací hnoty z dřevního odpadu je teoreticky lepší nožový drtič. Ale pracuje se s ním mnohem hůř, takže bych raději oželel, že nebudou kousky dřeva tak drobné a pořídil si válcový, který je pohodlnější, tišší a v konečném výkonu i... celý příspěvek >
Nať z paprik - zarýt nebo spálit?, 26.10.2012
Ano, tak nějak dlouho to asi trvá. Proto mám 3 hromady kompostu a do zahrady vyvážím tu nejstarší, tříletou. Podrcení v drtiči je taky řešení.
Omlazení sadu, 25.10.2012
Jak píše Rony, vlastní technika štěpováíní - tedy přiložení roubu na podnož - nijak těžká není. Přeroubovat vzrostlý strom tak, aby to ve zdraví přežil (nevyhnily řezné plochy silnějších větví), aby naštěpované odrůdy přirůstaly a plodily, to už je... celý příspěvek >
Omlazení sadu, 25.10.2012
Já vidím ovocný sad jako dokonalý systém, který může fungovat bez jakýhkoliv impaktů zvenčí. Prostě uzavřený koloběh Bude-li exstenzivní sad vysázen na odpočaté hluboké naplavenině, hnědo či černozemi, pak skutečně, jak píše ing. Fidla může... celý příspěvek >
Nářadí Fiskars, 25.10.2012
Přidal bych i nůžky na dlouhé teleskopické tyči. 5 let fungují bez poruchy, 4cm větev střihnou bez námahy. Slušné jsou plastové hrábě na listí a posečenou trávu. Kvalitní je i zasouvací pilka.    Dvě různé lopaty a rycí vidle nejsou... celý příspěvek >
Jaké dvouruční nůžky na větve, 25.10.2012
Protože považuji malé levné jednosečné nůžky od Wolf Garten RS-EN za nepřekonané, pořídil jsem si i dvouruční pákové od W-G na stejném principu. Naprostá spokojenost.
Další diskuze:  216217218219220>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika