Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Popel na zahradu?, 30.11.2012
Přidáváním popela do kompostu děláte, dle mého, to nejlepší, co můžete. Praktikuju to stejně. Popel obsahuje živiny, ale dost nerovnoměrně. Hodně vápníku a draslíku, minimum dusíku a fosforu (není-li popel z kostí). A je zásaditý. Ne všechny... celý příspěvek >
Řez třešně, 30.11.2012
Co se týče třešní, tak tam se řadím k těm, co tomu nerozumějí a nechávám stromek růst tak, jak roste. A ony ty třešně obvykle narostou tak, jak jsem si přál. Když se náhodou nějaká větev nevyvede a překáží, odříznu ji i s úrodou. Pro jiné ovocné... celý příspěvek >
Řez třešně, 28.11.2012
Na obrázku mi chybí měřítko, např. metrová hůl přiložená ke stromku, takže nevím, jak vysoký kmínek vlastně v tuto chvíli je. Co ale víme všichni - kmen se už prodlužovat nebude. Takže jestliže první patro větví odstupuje někde ve výši kolen nebo... celý příspěvek >
Douzení párků a kupovaných klobás - jak na vůni a chuť?, 26.11.2012
Nedělejte z toho vědu Střeva se prodávají běžně v Makru, sežene je jistě prodavač v masně.Masomlýnek má každá hospodyně, mnohé mají narážecí nástavec na klobásy ve výbavě. Receptur na klobásy je plný internet, jistě i v knihkupectví. Stihnete to... celý příspěvek >
Douzení párků a kupovaných klobás - jak na vůni a chuť?, 26.11.2012
Myslím, že učit se udit na párcích a klobásách nemá smysl. Beztak je musíte koupit, rozdíl oproti např. mletému masu velký není. Mnozí si douzování koupených uzenin a koupeného uzeného masa pochvalují, já k nim... celý příspěvek >
Sova loví kočku?, 23.11.2012
Že hladový dravec dokáže ulovit poměrně velké zvíře, je mnohokrát zdokumentováno (káně zajíce, včelojed hada, orel kamzíka, aj). Že by za poklesem stavu zdivočelých koček vězely sovy, tomu ovšem nevěřím. Podobně jako zprávě v citovaném článku, že... celý příspěvek >
Boscova lahvice, 23.11.2012
Ovocnáři se učí, že jádrové ovoce po sklizni může ještě zesládnout rozkladem škrobů na jednodušší (zkvasitelné a na chuť sladké) cukry. Ale v měřitelných hodnotách je tento posun poměrně malý. Navíc je kompenzován dýcháním plodů, kdy se cukry naopak... celý příspěvek >
Boscova lahvice, 23.11.2012
U hrušek do kvasu je dobré odstranit především stopky. A plody podrtit nebo rozsekat, samozřejmě.  Vykrajovat jádřince a bubáky jistě kvasu neuškodí, ale osobně to považuji za zbytečné. Hardyho a Boscova - hrušky patřící mezi nejlahodnější... celý příspěvek >
Mrazové dosky a prestárlá jabloň, 23.11.2012
Můžete, prosím, uvést zdroj, z něhož jste četl, že hluboký zmlazovací řez máte dělat nyní? Považuji to za nesmysl    Pokud chcete nekrotická míst vyříznout a zatzřít balzámem, je to možné, ale dělal bych to až na jaře, až poteče míza... celý příspěvek >
Vienská, 21.11.2012
Přednosti odrůdy: Velké plody, výborná chuť, dostatečně vysoká plodnost Nedostatky: možná trochu bujnější růst, křehčí dřevo (pár větví se zlomilo, ale možná by to dopadlo stejně u všech odrůd),    Nevím, je-li to odrůda vhodná na... celý příspěvek >
Razantní prořez staré jabloně, 21.11.2012
O tom, jestli strom dělá někomu ostudu, zdali přináší užitek či potěšení, do toho nám, s prominutím, mnoho není. Zadavatel vznesl dotaz na prořez staré jabloně. Ptá se, zda půjde strom zachránit a taky kdy ho řezat. O tom, že by zvažoval strom... celý příspěvek >
Razantní prořez staré jabloně, 21.11.2012
Z obrázku nepoznám, jak daleko stojí další starý strom (asi hrušeň), ale přijde mi to velmi blízko. Pominu úvahy, zda je to dobře jestli mají dva stromy stát tak blízko sebe a jestli si nekonkurují. Když už tu ty stromy stojí a líbí se, nechť.... celý příspěvek >
Ničení pařezů, 21.11.2012
Není to jenom na smrky?
Razantní prořez staré jabloně, 21.11.2012
Ta hrůza na dlouhé plodné větvi není žádná hrůza. Při nešetrném odřezávání větve došlo k odštípnutí dřeva v dolní části rány. Ale z okrajů je patrné hojení. Rána se nejspíš úplně nezacelí, ale zakryjete-li ji, vydrží větev ještě... celý příspěvek >
Udírna a uzení bez problémů, 20.11.2012
Nu, o bůčku bych se nebavil. Pokud berete bůček z jatečních 100 kilových prasat, tak je jeho výška i s žebry tak 4-5 cm. Takové kusy se za týden v pohodě prosolí a probarví. A z jedné vepřové půlky bude kus hodně přes 5 kg, sice velký, ale... celý příspěvek >
Další diskuze:  216217218219220>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika