Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 11.12.2012
Teplejší poloha asi bude hrát důležitou roli. Měl jsem Pinovy pouze 2 plody, souhlasí, že dužina je sušší (ale příjemně, podobně jako např. Kids) Barvu jsem ale neměl tolik červenou jako Stano a tvar plodů byl kuželovitý, vyšší než širší
Obrácené zuby na ruční pila ocasce, 11.12.2012
Původní vysvětlení u ocasky má jistou logiku, protože držadlo i ruka jsou poněkud nad přímkou ostří Nemusí to být vždy pravda. Viz obrázek.
Nevítaný návštěvník/ce, 10.12.2012
Hladová myš zřejmě sýr sežere, jako víceméně jakoukoli potravinu. Nijak zvlášť ho ale nevyhledává. Ořech, ale i chleba má radši. Obrázek ušaté myši u děravého ementálu je klišé podobné ježkovi s jablky na bodlinách.    Co se... celý příspěvek >
Asi nelze srovnávat obývací pokoj a sklep. Ani myši ale nežijí věčně a pochybuji, že ty zdravé chodí chcípnout jinam než ty otrávené.    Občas najdu po několika týdnech zapomenutou pastičku i s úlovkem. Z myšky obvykle zbude jen... celý příspěvek >
Taky jsem se vždy obával, že otrávená myš bude smrdět. Ale jeden veterinář mě vyvedl z omylu. Prý i neotrávené myši časem umírají a přesto je necítíme.Příroda (a tou jsou myšleny i díry v podlaze a škvíry ve zdech) si s tím umí poradit.... celý příspěvek >
Obrácené zuby na ruční pila ocasce, 10.12.2012
Řekl bych, že zuby obrácené směrem ven jsou proto, že řezání pohybem od těla je méně namáhavé. Vzít třeba starou tesařskou rámovou pilu z druhé strany a řezat zubama k sobě je obtížné. Když jsem prořezával stromy pilkou s otočným listem, někdy... celý příspěvek >
Zkuste dát do pasti jinou návnadu - třeba ořech. Případně nasypte kolem otrávené granule.
Jabloň Zuzana - kde sehnat?, 6.12.2012
Karmína je určitě chutnější a vydrží déle. Ale Zuzanu lze, na rozdíl od Karmíny, úspěšně pěstovat i na vysokokmenu s minimální péčí a stále bude plodit pěkné velké plody, navíc slušně skladovatelné. Pokud bych hledal kvalitnější odrůdu... celý příspěvek >
Čím preštepiť Spartan, 5.12.2012
Odrůdu Major jsem nikdy neokusil a pokud, tak nevědomky. Soudím, že nadprůměrná citlivost ke strupovitosti je důvodem, proč se nerozšířila víc. I tak by, myslím, stála za dúkladnější odzkoušení. Chutných, dobře skladovatelných a... celý příspěvek >
Čím preštepiť Spartan, 4.12.2012
Ano, silnější slupka trochu vadí při jídle. Na druhé straně snižuje odpar vody a hlavně usnadňuje manipulaci a přepravu jablek, které se méně otlačují.
Čím preštepiť Spartan, 4.12.2012
Chuti Spartanu lze stěžíco vyčíst, při sklizni jablka nevadnou. Citlivost ke strupovitosti je sice v dnešní době handicap, ale u výjimečných odrůd ji lze akceptovat (Rubín), navíc to lze zvládnout.  Největší slabinu vidím ve zdrobňování plodů
Produkta a Karmína, 3.12.2012
Ta podobnost chuti Průsvitného a Produkty jakási je. Bílá kyprá nakyslá dužina bez výrazného aromatu. Problém je, že v době konzumace Průsvitného je ještě málo jiných lahodnějších odrůd. Což není případ Produkty.
Produkta a Karmína, 2.12.2012
Nestavěl bych to tak, že Produkta svou chutí předčí Denár. To tak nelze jednoznačně říci. Neúspěch Denáru tkví v jeho planém očekávání.    V dobách, kdy jsem pěstoval Goldeny, byly tyto drobné, rzivé,, bez postříků strupaté, ve sklepě po... celý příspěvek >
Hrušeň Bohemica, 2.12.2012
Můžete uvést, které internetové obchody uvádějí samosprašnost Bohemicy??? Prošel jsem namátkou pár obchodů, které ji prodávají  - Prodejstromku, Na Zazvorce, Kruh, Flos, Kubáček, Uniplant, Zoja, Plantex, Fytos. Žádný z nich samosprašnost... celý příspěvek >
Produkta a Karmína, 2.12.2012
Zhruba 15 let. Rouby té nové odrůdy jsem získal krátce po revoluci
Další diskuze:  211212213214215>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika