|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 2.1.2013 To máte pravdu. Boom amatérského zahrádkaření, který vrcholil v 70. a 8/0. letech jako alternativa k normalizačnímu ovzduší je pryč a nevrátí se.
Na druhé straně bych situaci neviděl tak černě. Je jasné, že projektovat zahradu od... celý příspěvek > | | Noznice na strihanie ovocnych stromkov, 1.1.2013 Mám obojí typy nůžek a z 90% používám právě ty kovadlinkové - jednosečné. Stříhají lehčeji silné průměry. Pouze na broskvoně a tam, kde je třeba řez těsně při kmínku. beru dvousečné. I kovadlinkové nůžky jsou ale konstruované tak, že ponechané... celý příspěvek > | |
| | Uzení bukovými briketami, 1.1.2013 Ani omylem. Kde máte jistotu čistoty suroviny, absence balastů a příměsí? Dřevo je dřevo. Stačí pár kliknutí a naštípaná polena vám dovezou až domů. | | Spartan, 1.1.2013 Tuhá slupka je výhodou především pro transport a prevenci otlačenin. Chrobám (např. strupovitosti) zabránit neumí. | | Napojení hadice na plastový sud, 1.1.2013 Prodávají se přímo průchodky do sudu z plastu 3/4 a coulové, jedna stojí kolem 30 Kč- Před nedávnem jsem jimi propojoval plastové sudy i IBC kontejnery | | Spartan, 1.1.2013 Spartan mi chutná, třebaže ve větší oblibě mám spíš potomky Coxovky a Godenu než Mac Intoshe. Co se týče jeho náhražek, Jolana snad pouze vzhledem, Sparjon je dobrý, ale nepodobá se ani chutí, ani barvou, totéž platí o Florině. Spalord zatím nerodí,... celý příspěvek > | | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013 Ad Lída: Zkoušel jsem kdysi pěstovat jako zákrsky na typové podnoži Grávštýnské, Matčino, Jaderničku, Řehtáče, Panenské, Vilémovo, Kardinál. Čekal jsem vyšší výnos, větší plody, lepší chuť. Výsledek byl špatný. Plodnost malá, jablka nestejně... celý příspěvek > | | Hnojení, 1.1.2013 Pohnojením asi nic nepokazíte, byť si myslím, že neúroda nebyla způsobena absencí živin, nýbrž jarním mrazem. | | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013 Tím, co píšete, jste zahrál na moji strunu. Již před asi 15 lety, v době, kdy se o renesanci starých odrůd ještě příliš nemluvilo, mi vyšel v Zahrádkáři článek Ovocnářské mýty aneb chvála velkých jabloní, kde jsem podobnými slovy varoval... celý příspěvek > | | Noznice na strihanie ovocnych stromkov, 1.1.2013 Jistě, Extol není renomovaná značka, ale doporučil mi ji jeden prodejce dílenské techniky. Údajně patří k té "lepší číně", podobně jako Ferm či zelený Bosch. Mám od značky Extol právě ty převodové nůžky. Třebaže se nevyrovají originálu od... celý příspěvek > | |
| | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013 A druhá zjevná komedie hned ob stránku kde popisuje múj kolega instruktor ČSZ p. Přasličák silnou propagaci novějších a byť dobrých odrůd.Já si myslím, že obyčejní laici i pěstitelé z toho kvanta nový i starých odrůd musí být s rozumem v... celý příspěvek > | | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013 Zrovna na Zahradě Čech při volbě jablka roku bych porotce z nadržování novým odrůdám neobviňoval. Jedná se často o laiky a taky nejčastější vítězové minulých let se řadily spíš k odrůdám klasickým než novým.
Že staré odrůdy nejsou... celý příspěvek > | | Noznice na strihanie ovocnych stromkov, 1.1.2013 Zahradnické nůžky používám asi dvacatery a řekl bych, že patří k výrobkům, kde cena nekopíruje přesně užitnou hodnotu. Nůžky od Extol (ty konkrétní výše uvedené jsem nezkoušel) mi přijdou vzhledem k ceně překvapivě kvalitně zpracované. I tak mými... celý příspěvek > | | Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 28.12.2012 Nechci, aby se někdo řídil podle mého skeptického staromilství. Jsem rád, když se zkouší nové. Jenom nejsem šťastný z postupující globalizace, která infiltruje i amatérské ovocnářství. Ze zahrad mizí praskule, kulovačky a další místní krajové... celý příspěvek > | | Jaro, 27.12.2012 Což o to, v březnu to prosincové počasí ještě skousneme. Horší bude, když prosinec přijde v květnu, jako letos...
| |
|
|
|
|