|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Nevím jak na ovocné stromky, 7.1.2013 Stromky ve věku 1 - 6 let jsou zcela mladé. Pokud nebyly vysazovány do chudé či vyčerpané půdy, není zatím nutné je extra hnojit. S postřiky radit nelze, nevíme-li o jaké druhy jde a jaké choroby se vyskytují. Prvotním problémem je, že stromky... celý příspěvek > | | Hnojení, 7.1.2013 Normální to patrně není. Je-li to způsobeno přehnojením dusíkem, to si netroufám hádat. Jestli budou rouby vyzrálé, to nevím, ale pokud nezmrznou, půjde s nimi jistě roubovat a měly by se i ujmout. | |
| | Slimáci, 7.1.2013 "bobky všude" - je to dobré hnojivo, nesmrdí to a je to lepší než "travin všude".
Tak to nevím. Indické běžce jsem nechoval a nevím, jak se jejich výkaly liší od českých kachen a hus, ale když si je po dešti či raní rose přinesete na podrážce... celý příspěvek > | | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 7.1.2013 Třebaže jsem jablko neviděl ani neochutnal, nadšení z odrůdy NEWTON WONDER nesdílím, bez ohledu na to, jak se umístilo v soutěži o jablko roku. Skutečnost, že odrůda roste v Německu přes 100 let a dosud si nenašla cestu do našich... celý příspěvek > | | Jak granulovaný kravský hnůj, 4.1.2013 Nevím, možná to bude tím, že u nás nejsou ty stáje..
Ale zase máme v okruhu 500m dva kravíny... | | Jak granulovaný kravský hnůj, 4.1.2013 Nemůžete zaměňovat příčinu a následek. Každoročně hnojím pod brambory na podzim hnojem ze stejného zdroje. Některý rok je mandelinek záplava, jiný (jako třeba loni) není ani jedna. Mandelinky se nekuklí v hnoji, nýbrž v půdě. Umějí létat, takže si... celý příspěvek > | | Jak granulovaný kravský hnůj, 4.1.2013 Jistěže, riziko zavlečení plevelů jakési existuje. Předpokládám ale, že je bohatě vyváženo příznivým působením statkových hnojiv na půdu - ani ne tak množstvím živin, ty lze koneckonců přidat uměle, ale hlavně pro rozvoj mikroflóry a sorpční i... celý příspěvek > | | Jak granulovaný kravský hnůj, 3.1.2013 S koňským hnojem nemám žádné zkušenosti, koně u nás prostě nejsou. S těmi drátovci to slyším poprvé, ale je to možné.
Králičí hnůj v dobách, kdy jsem králíky měl, jsem pouze přidával na kompost. Nikdy ho nebylo naráz tolik, aby mohl uležet v... celý příspěvek > | | Čím preštepiť Spartan, 3.1.2013 Biesterfeldská reneta je skutečně mimořádně chutné jablko. Blenheimské se, zejména tvarem a kalichem skutečně podobá, zbarvení je trochu jiné. Do ledna ale nevydrží, možná ani do Vánoc je to podzimní jablko. Strupovitostí prakticky... celý příspěvek > | | Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 3.1.2013 Taky zajímavé. Problém vidím v porovnávání odrůd, které se konzumní zralostí příliš nepřekrývají - např. Šampion a Melrose. Toto částečně řeší sekvenční degustace v Horní Bělé. | |
| | Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 3.1.2013 Zajímavé
Pozoruhodný je rozptyl 1. Rubín, 11. Bohemia, 20. Gíold Bohemia, tedy odrůd, které mají, aspoň na mé zahradě, v podstatě stejnou chuť. Ještě možná zajímavější je 7. a 33. (!) místo loňského vítěze Orionu.
Velkou roli... celý příspěvek > | | Jak granulovaný kravský hnůj, 3.1.2013 Hmm, tak krtonožky a drátovci?
To mi připomíná úvahu ženicha: "Nechci hezkou ženu, protože přitahuje násilníky". | | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 3.1.2013 Sympatie k Jantaru vcelku sdílím, mám rád žluté plody se sladkou žlutou dužinou, možná nepatrně sušší, což ale vůbec není na škodu.Plody u nás spíš střední, velkoplodých odrůd (Rubín, Jonalord, Karmen, Delor) nedosahují, to ale taky... celý příspěvek > | | Poškozená fólie na fóliáku - jak ji opravit?, 2.1.2013 Asi Vám všichni úplně nerozumějí. Já třebaže jsem roky foliák měl, nevím, co je to kašírovaná asi klasická fólie, ani kde jsou na foliáku zipy a kudy se mohou vytrhnout. | | Spartan, 2.1.2013 Tak, tak. V době své největší slávy koncem 70. let byl Spartan suverénně nejvysazovanější odrůdou. Chuť rozhodně patří k jeho kladným stránkám, u nás bych dokonce přivítal i sladší. Třebaže skladovatelnost není až tak extrémní, je díky své... celý příspěvek > | |
|
|
|
|