Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neznáme jablko, 25.1.2013
Elstar to být může, kdyby někdo řekl, že je to Topaz, tak bych mu taky věřil.
Hanita na St. Julien ako štíhle vreteno?, 25.1.2013
   Bez znalosti konkrétní lokality nelze absolutně odhadnout velikost stromu. V hluboké živné půdě v teplé poloze s dostatkem vláhy může taková slivoň dorůst výšky telegrafního sloupu a s kmenem stěží obejmutelným. Pár podobných stromů... celý příspěvek >
Kvasinky, kvas, 25.1.2013
Titrovat kyseliny v domácích podmínkách je složité a myslím že u ovocných vín i zbytečné. Taková vína se vyrábějí intuitivně,.podle ověřených receptur a vlastní zkušenosti. I tak ovšem, vyrobíme vína sice pitelná, ale vzhledem k použité surovině,... celý příspěvek >
Neznáme jablko, 24.1.2013
Škoda, že není vidět stopka.
Řez višně, 23.1.2013
Vlastní kmínek na obrázku mi přijde příliš nízký a až stromek poroste, bude problém pod ním třeba projet sekačkou. Já bych proto postupoval ještě radikálněji. Vybral bych si jeden ze tří terminálů (nemusí to být nutně ten prostřední a ty ostatní... celý příspěvek >
Doporučíte chemický postřik?, 22.1.2013
Práce s pilou jde velmi rychle od ruky, ale to, co pořežete za 2 hodiny rostlo hezkých pár desetiletí a zpátky už nevrátíte. Podle prostého popisu, bez návštěvy zahrady,  bych si žádný radikální zásah radit netroufal. Ostatně, v případě, že... celý příspěvek >
Rozmnožení odkopkem nebo z pecky?, 22.1.2013
Pár věcí mi m tu nesedí: U semenačku z pecky vite jakou bude mit stromek chut a barvu plodu To bohužel s jistotou nevíte. Semenáč je křížencem (hybridem) matečného stromu a opylovače. Opylovačem může  být u samosprašných druhů tatáž... celý příspěvek >
Kvasinky, kvas, 22.1.2013
Nu, pane migu, nevím, jestli máte kvalitní vínoměr. Přes 20% alkoholu žádné kvasinky vyrobit neumějí. Kdyby to šlo, nepřikrmovala by se portská vína koňakem. Další věc je, že v stanovení vín suchých, polosuchých, polosladkých a sladkých... celý příspěvek >
Doporučíte chemický postřik?, 22.1.2013
Já tedy zkušenosti jako Jan pěstitel nemám. Asi také záleží na kraji a podnebním pásu. Nemyslím si ale, že nelze pěstovat ovocné stromy bez postřiků. Neberu v úvahu broskvoně a meruňky v místech, kde se jim normálně nedaří.    Žiju v... celý příspěvek >
Rozmnožení odkopkem nebo z pecky?, 21.1.2013
Jak píše Jan, pouze naštěpováním máte 100%ní jistotu, že zachováte odrůdu, kterou si přejete. Ze semene s velkou pravděpodobností vyroste něco jiného. U odkopku zas nemáte jistotu, že matečný strom nebyl štěpovaný na jiné odrůdě a že tedy... celý příspěvek >
Semenné podnože jabloní, 18.1.2013
Vrátím se k těm semenným podnožím. Že by semenáčky slabě rostoucích odrůd rostly slaběji dává logiku, ale jisté to není. (tak jako dcera malé matky bude nejspíš menší, ale možná taky ne). Jaderničky jsou oblíbené nejspíš proto, že je empiricky... celý příspěvek >
Semenné podnože jabloní, 18.1.2013
Pěstuji si semenné podnože pod jabloně přes 30 let Původně kvůli nedostatku ovocné sadby na trhu a taky abych ušetřil. Později právě proto, že jsem potřeboval podnože co nejlépe kořenící a bujněji rostoucí.    Rozdíly mezi semnáčky jsou... celý příspěvek >
Merunka na pálení, 18.1.2013
Leskora je výborná odrůda, zejména proto, že je velmi raná a jíme ji v době, kdy naše chuťové pohárky ještě nejsou příliš zmlsané dalším ovocem. To se ale u pálenky neuplatní. Jistě i z ní půjde vypálit slušná meruňkovice. Později zrajících odrůdy... celý příspěvek >
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 16.1.2013
Nejvíce klesla spotřeba jablek. To by mě zajímalo, jako to počítají. Já například nikomu nehlásím, kolik jablek otrhám sním a prodám. Jediné, co se dá změřit je, kolik ovoce se vyprodukovalo a dodalo na trh od našich velkopěstitelů a kolik se... celý příspěvek >
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013
nemám v létě rychle dostupnou do bramboračky Mohu poradit. Petržel již neskladuji v písku. Po sklizni je nakrájím elektrickým struhadlem na kolečka a usuším. Jde to překvapivě rychle. Celý rok je bez námahy k dispozici. V bramboračce ani svíčkové... celý příspěvek >
Další diskuze:  206207208209210>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika