|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Oblíbený kvíz, 19.9.2018 Co Bohemia Gold? Ta roste dočista rubínově. | | Durancie, 18.9.2018 Mluví ze mě pustá závist - závidím všem, co mají dobře vyzrálé durancie do kvasu. Ale na jídlo bych se bez té přeslazené šťávy kolem zarostlé pecky obešel. Chuť Hanity, Domácí, Gabrovské, Č. rodné, Tuleu gras, to je prostě jiná harmonie. Ale co... celý příspěvek > | |
| | Můj první kvas, 18.9.2018 To záleží hlavně na sladkosti samotných švestek v kvasu. Pak taky trochu na použitých kvasinkách (hlubokoprokvášecí?). Nejlepší by bylo změřit refrakci použitého ovoce nebo cukernatost kvasu hned po jeho založení a rozpuštění cukru.
... celý příspěvek > | | Vienská - kráľovna hrušiek. Naozaj?, 18.9.2018 Sklizeň Vienské u nás tuto dobu vrcholí, konzumně ještě pár dní vydrží (ale až tak moc zase ne).Takže na fotkách bude na 90% právě tato odrůda. | | Můj první kvas, 11.9.2018 Jsou-li v kvasu sem tam červivé plody (a to skoro vždycky jsou), je přidávání živné soli zbytečné, potřebné dusíkaté látky tam jsou.
Při kvašení samotném dochází k vydatné pektolýze, je to známá zkušenost - i tuhá marmeláda, když zkvasí, tak... celý příspěvek > | | Jak rozdrtit jablka bez drvica, 11.9.2018 Tedy nezlobte se, ale považovat nejlepší způsob rozdrcení 200 kg jablek jejich rozšlapání po jednom, to už jsme snad kousek dál. Neumím si představit, jak z rozšlapaných jablek vytvořit bez přidání vody tekutou jablečnou drť, ale pravda, nedělal jsem... celý příspěvek > | | Volba odrůd - poradíte?, 5.9.2018 Takže pane obo, ze čtyř fotek Vám mohu říci následující:
Z prostředních dvou fotek - stromek naležato a plody v košíku se nedá poznat prakticky nic. Na poslední fotce z Googlu je typický Stanley (oboustranně zúžené plody, výrazný šev), na první... celý příspěvek > | | Nashi, Hosui, Kumoi, 4.9.2018 Jistě, existují extrémní polohy. Ale ve srovnání s ostatnímu ovocnými druhy jsou na tom hrušně ještě pioměrně dobře. Každý, kdo si pěstuje vlastní stromky ví, oč těžší je vyrýt sazenici na hrušňovém semenáči než na jabloni či myrobalánu.
... celý příspěvek > | | Nashi, Hosui, Kumoi, 4.9.2018 Já tedy Vaše nadšení pro asijské hrušně nesdílím. Ano, jsou šťavnaté, poměr vody a sušiny je u nich větší. Odolností proti suchu bych to asi nenazýval. Obecně hrušně na semenáčích koření velmi hluboko a plodící stromy není třeba (krom výjimečných... celý příspěvek > | | Kvas z jablek, 29.8.2018 Přidávat sušené kvasinky do kvasu nemá smysl. Ty divoké na ovoci se rozmnoží mnohem dřív a převládnou. Sušené se musejí nechat rozkvasit několik dní předem. Kyselina je na místě, citrónovou je ale třeba přidávat opakovaně (odbourává se). Proto je... celý příspěvek > | |
| | T 1, 29.8.2018 Ještě nemám T1 zralé. Ale tuším, že to bude další z řady velkoplodých švestek, které na mé zahradě nemají co pohledávat. Bohužel podobně se tváří původně nadějné německé odrůdy - Jofela, Joganta, Azzura, Haroma, Harbella. | | Sklizeň jádrovin 2018, 29.8.2018 Těch 5 týdnů je na M. hornokrajské docela dost. Není na skladování, poměrně rychle ztrácí kvalitu. Ale je to hezoučké jablko. | | Kvas z jablek, 29.8.2018 Po dvou týdnech žádné pokuisy se svíčkou nemají smysl. Nechal bych bečku zavřenou.
I kdybyste nic neměřil, nezkoušel a po 6 týdnech kvašení nechal vypálit, nic špatného se nestane. Na druhé straně jablkový kvas se tolik nekazí jako třeba... celý příspěvek > | | Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej, 29.8.2018 Toto šlechtění považuji za velmi zajímavé. Věřím, že spolu s Lipnickou by mohlo rozšířit nabídku cuklernatých slivoní domácího (ČS) původu. Jako takové si zaslouží - na rozdíl od většiny nových asijských i evropských odrůd - většího rozšíření. Určitě... celý příspěvek > | | Proč mi nechytají víčka?, 28.8.2018 Pak byly ještě nerezové spony, které nespoléhaly na dotlačení víčka lemem, ale přitlačily víčko tak, aby fungovalo jako ventilek. Používaly se zásadně v zavařovacích hrncích,
A jak jinak zavařujete než v hrnci?
sklenice musely být celé pod... celý příspěvek > | |
|
|
|
|