|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Stará jabloň, 19.2.2013 Aby bylo jasno, tu jabloň nepoškodil mráz, nýbrž "zahradník" nevhodným řezem.
Když zasadíte strom, tak byste měl začít rozvětvování ve výšce, kde si přejete, aby v dospělosti strom tvořil korunu. | | Založení záhonu, 19.2.2013 Myslím, že čerstvým mnojem myslel p. Stanislaw hnůj uleželý, ale negranulovaný. Zcela čerstvá prokálená sláma vyvezená z kravína či chlévská se nazývá chlévská mrva. Taková se používaqt nemá, třebaže zarytá do půdy časem taky zetleje a zmineralizuje.... celý příspěvek > | |
| | Stará jabloň, 18.2.2013 Uhnívající pahýl je důkazem, že i při řezu jádrovin je dobré ctít pravidla Zahnova řezu. Nevím, co znamena ta větev či kmínek vpravo rostoucí snad přímo ze země. Co ho tak narovnat a použít jako nový strom? | | Zahradna pilka, 18.2.2013 Lépe se mi pracuje se skládací pilkou. Složená či zasunutá se snadno vejde do kapsy. Pila zastrčená do pouzdra za opaskem sice vypadá kovbojsky, ale někdy překáží při lezení. | | Zahradna pilka, 18.2.2013 Kvalita Felca je možná dobrá, délka ale na můj vkus krátká | | Zahradna pilka, 18.2.2013 Asi nejvíc se mi osvědčila zasouvací pila Fiskars - ten větší typ. Špatná není ani sklápěcí Bahco a dobře se drží Gardena 400. Naopak univerzální Gardena s výměnnými listy není dobrá (list je příliš široký, neobratný).
Levné pilky jsem... celý příspěvek > | | Založení záhonu, 18.2.2013 Paní Lída zřejmě myslela, že v granulovaném hnoji chybějí živé organizmy, které jsou nedílnou součástí humusu. Samozřejmě, že při výrobě granulí se žádný humus z hnoje neodstraňuje.Zapravením do půdy se mikroby ve vhodném prostředí rychle zpět... celý příspěvek > | | Konference na kdouloni?, 18.2.2013 Asi nelze házet do jednoho pytle pojmy stromořadí, ovocný sad, zahrada, zahrádka. Do každého se honí něco jiného, tak jako se liší vkus pěstitelů.
Mohu-li mluvit za svoji zahradu. Hrušně na kdouloni jsem sázel opakovaně. Kubáček... celý příspěvek > | | Jak zkvalitnit půdu pro jarní výsadbu česneku, 15.2.2013 Písek, písek, písek. To česnek ocení. Vápno, omítku, popel až podle složení a pH půdy (aspoň odhadem). | | Prasklé broskve, 15.2.2013 Zkušenosti nemám velké, ale podobně jako p. Skála soudím, že jde o odrůdovou vlastnost postřikem neovlivnitelnou. Taky se o tom u konkrétních odrůd píše v pomologiích. Je ale možné, že některé roky či rozmary počasí mohou tuto vadu zvýraznit. | |
| | Dutiny v kosterních větvích, 15.2.2013 Jistěže je to dočasné řešení. On i sám strom je dočasné řešení, věčně nežije. Já sám vidím kolem sebe stromy které jsou duté bezmála 40 let. A pamětníci mě ujišťují, že duté byly již před válkou. Takže dobrou a hlavně šetrnou péčí je... celý příspěvek > | | Re-mražení semen, 14.2.2013 Tady přece nejde o to konzumovat fazole prolewzlé zrnokazem, nýbrž uskladnit zrna viditelně zdravá, která ale mohou skrývat sem tam vajíčka, z nichž byse larvy v nemražených fazolích vylíhly,. Tam se žádného toxinu z exkrementů bát nemusíte. | | Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 Nu, asi bych trochu s tím Rhodofixem váhal.
1. Preparát není úplně laciný.
2. Postříkovač by asi nestačil. Na tak vysokou hrušeň by byl zapotřebí motorový rosič. To je přístroj pro profesionály za hezkých pár tisíc. Zahrádkáři jej většinou... celý příspěvek > | | Pomáhá lunární kalendář?, 13.2.2013 Po dva roky jsem se pokoušel podle lunárního kalendáře zahradničit (někdy v 2. polovině 90. let, kdy vyšla první přeložená knížka o Měsíci). Nemohu potvrdit, že bych viděl nějaké zřetelné účinky. Ale to neznamená, že žádné nejsou. Když si uvědomíme,... celý příspěvek > | | Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 To je kvadratura kruhu, která nemá řešení.
1. Vysoká nádherná hrušeň je chemicky neošetřitelná.
2. Chtít po ovocném stromu aby netvořil květy a plody je prakticky nereálné.
3. Zvažte, zda nestojí za to přetrpět ty dva týdny v roce, kdy... celý příspěvek > | |
|
|
|
|