Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou mirabelku, 12.3.2013
S mrazuodolností Belamiry asi nikdo mnohaleté zkušenosti mít nebude. Loňské mrazy 18.5. u nás v nasazených plůdcích  nepřežila. Ostatně nepřežila je žádná peckovina.
Mrazy v březnu 2013, 12.3.2013
Ty roky závidím, ale mohu Vás uklidnit. Přežijete.
Blanické odrudy, 12.3.2013
No jo, ale sadař Vlada uvádí v úvodním příspěvku vlákna odrůdy Florina, Šampion, Rubinola. A co ty mají společného s panem Kumštou, věru nevím.
Je vhodne nekolik let stare seno z dlouhe travy jako mulc na zahon?, 11.3.2013
Co se týče klíčivosti suchých semen, tak ta se za pár let rozhodně nedeaktivuje. Na druhé straně vrstva mulče do jisté míry vzcházení plevelů brání. Když si vzpomenu, jak vypadají záhony třeba v době náletu odkvetlých pampelišek, tak bych se semen ze... celý příspěvek >
Staré jabloně 2; zmladit nebo skácet?, 11.3.2013
Když už se bavíme o renetě, bylo by dobré upřesnit, o jakou renetu se jedná. Rozdíl třeba mezi Coxovou a Blenheimskou renetou je jako oheň a voda. Jak v nárocích na výživu, řez, zmlazení, v dlohověkosti, aj.  
Zkrácení cyklu rostlinný odpad - kompost - zarytí do záhonu na 1,5 roku, 11.3.2013
Asi záleží na tom, jaký odpad kompostujete. Používám stejný tříletý cyklus jako má kreketuse. Kdyby byla v kompostu jen tráva, listí, hnůj od zvířat a odpad z kuchyně, stačilo by v pohodě 1,5 roku. Ale některé materiály, jako třeba třeba štěpka... celý příspěvek >
Blanické odrudy, 11.3.2013
Co jsou to Blanické odrůdy?
Řez třešně, 11.3.2013
Já bych se nejdřív podíval, kde je místo štěpování, abych náhodou nezapěstovával korunku z podnože. Potom bych stromek vydatně obryl, přihnojil kompostem a přivázal k zatlučenému kůlu. Ten jeden sólovýhon bych zakrátil tak, aby nepřerůstal ostatní.... celý příspěvek >
Jaké ovoce do písčité půdy, 11.3.2013
Na písčitohlinité půdě se Vám bude dařit prakticky každému ovoci. Je to spíš o námaze a péči, t.j. jak často budete ochoten zalévat a doplňovat pořípadně chybějící humus - kompost, hnůj, substráta atd. Skála v metrové hloubce nebude problém.
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 11.3.2013 Obsahuje fotku
   S tím přirovnáním se trochu mýlíte. Chřipka je vyléčitelné onemocnění. S šarkou je to jinak Je to v mém případě stejné, jako když radím  člověku třeba s rakovinou či roztroušenou sklerózou, aby dál žil a pracoval. Šarka je v našem... celý příspěvek >
Staré jabloně 1; zmladit nebo skácet?, 8.3.2013
Ad PP: Kráva byla samozřejmě v chlévě, ne na zahradě, jinak by trávu nemusel hospodář kosit, pásla by se sama. Máte pravdu, že dnešní nároky amatérských pěstitelů jsou jiné, taky jsem tehdy starému zemědělci nedal za pravdu a ošíval bych se i... celý příspěvek >
S tím přesekáním kořenů je to blbost. Když zmlazujeme strom, tak to děláme proto, že přestal růst a vytvářet mladé dřevo. Že to někdo přežene, je jiná věc. Strom má dost práce s tím, aby zmlazení ustál a potřebuje živiny a mízu, aby zahojil velké... celý příspěvek >
Vyprávěl mi kdysi jeden starý hospodář - nebyl to ovocnář, jen zemědělec, kterého se nepodařilo rozkulačit. Divil se mi, proč vysazuji nízké tvary stromků. Zavedl mě na svoji zahradu se starými vysokými stromy. Trávu pod nim i kosil pro králíky a... celý příspěvek >
3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013
Já bych na tvarování stromku tak přísný nebyl. Švestka není jabloňové vřeteno, které plodí mnohem větší, a prodejnější plody než volně rostoucí strom.  Velikost, tvar a vybarvení plodů není jednoznačnou prioritou, požadujeme spíš co největší... celý příspěvek >
3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013
To by byla potrava pro zahradnického kacíře, škoda, že tu není. Dal bych mu za pravdu - tedy v tuto chvíli bych se stromkem   nedělal nic. Počkal bych až odkvete a podle násady plodů bych zvolil jemný nebo trochu hlubší průklest.
Další diskuze:  201202203204205>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika