Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 2.5.2013
...a nebylo by náhodou lepší informovat a pana "XY" srozumitelně, jednoduše a jasně o všech rizicích ... Copak už jsme načisto rezignovali na lidský rozum? Wimpi, Vaše důvěra v lidský rozum je mi sypatická, bohužel ve skutečnosti se zdravým... celý příspěvek >
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013
Máte jistě pravdu. Podle mě ale hraje největší roli fakt, že stromy nejsou slunečnice a všechny  (snad s výjimkou třešní a višní) mají tak velkou nadprodukci květů, že i když opylení květů poklesne na desetinu, na úrodě to nebude... celý příspěvek >
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013
Že se ve včelařské literatuře píše o výrazném zvýšení výnosu plodin zásluhou včel, je logické a do jisté míry pravdivé, byť ne vždy nutně objektivní.    Pokud např.na jaře vysíříte všechny úly v okolí kvůli moru, bude jistě... celý příspěvek >
Roubování, 30.4.2013
Květy na roubu neodstraňuju, abych omylem nevylomil spící vegetativní očko pod ním. Květy obvykle upadnou samy a na jejich místě vyraší výhon. Někdy z květu dokonce dozraje jablko. Ani to neodstraňuju, nevšiml jsem si, že by letorost z... celý příspěvek >
Zima v době květu třešní, 30.4.2013
Je otázkou, zda samosprašný Lapins se bude umět opylit bez přítomnosti hmyzu. Samosprašné odrůdy jsou opylitelné vlastním pylem, nikoli automaticky větrosnubné. Samotné zimy bych se bál méně než trvalého deště v době květu. Zvlhlý pyl může... celý příspěvek >
Práce, 29.4.2013
Já jsem to tedy nepochopil stejně jako PP. Je to otázka nabídky a poptávky. Buď se mi to vyplatí dělat nebo nevyplatí. Nelze přece dělat těžkou práci s vibrujícím strojem ve svahu za provozní náklady. Zahradničení je koníček, ale půl hektaru... celý příspěvek >
Naroubovaná meruňka na vzrostlé slivoni, 29.4.2013
Nyní větve slivoně neodstraňujte. Malý roub meruňky by nepřitáhnul tolik mízy, aby pomohla zahojit velké řezné rány. Raději až po několika letech a respektovat Zahnova pravidla. 
Oloupaná kůra na kmeni a prasklina ve dřevě jabloně, 24.4.2013
   Rubíny prodávají téměř v každé školce. Někde pod jménem Bohemia, ale je to v podstatě totéž, jen jiné barvy plodů.     Do nadm. výšky 600m je Rubín ideální odrůda     Klidně můžete přeroubovat... celý příspěvek >
Oloupaná kůra na kmeni a prasklina ve dřevě jabloně, 23.4.2013
Jde zřejmě o mrazové desky nebo jiné nekrotizující postižení (nektriová rakovina apod.). Každopádně   postižení jabloně se nachází ve fázi hojení, takže prognóza stromu je dobrá.
Pozná někdo odrůdu jablka?, 23.4.2013
Troufám si říci, že dnes všechny odrůdy spolehlivě nepozná nikdo. Za prvé je jich nepřeberně, naza druhé jsou si mnohé velmi podobné a za třetí i známé odrůdy z různých podmínek často chutnají a vypadají jinak.    Na... celý příspěvek >
Ryngle kvete - neplodí, 19.4.2013
Už zde to téma dlouho nebylo. Není vám divné, že máme plno cizosprašných ovocných druhů a odrůd a tyká se to vždycky ryngle?
Ukousaná třešeň, 19.4.2013
Raději dejte jinou. Je sice naděje, že je-li stromek zdravý, z nějakého spícího pupenu může výhon vyrůst, ale nelze na to spoléhat.
Jarní řez u jabloně, 19.4.2013
...byla dost malinká, tak jsme ji nechtěli stříhat. Až trošku vytvoří korunu To je častý omyl. Stromky se po výsadbě stříhají právě proto, aby se podpořil jejich růst a nezůstaly malinké.
Nadmořská výška školky, 19.4.2013
Hezké teoretizování. To Matčino roste na Jesenicku řadu desetiletí, stromek ve školce jeden rok.   Za tu dobu se převratné změny v genomu odrůdy stanou jen stěží. Zdroj roubů bývá obvykle stejný. Na vlastnostech pletiv stromku se... celý příspěvek >
Nadmořská výška školky, 18.4.2013
Je to pověra.  Traduje s z dávných let, kdy školky ve vyšších polohách množily a prodávaly ty odrůdy, které se v okolí osvědčily, tedy ty méně náročné, otužilé a na odpovídajících podnožích. Takový stromek samozřejmě prospíval i v nižší teplejší... celý příspěvek >
Další diskuze:  196197198199200>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika