Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování jabloní v létě, 21.5.2013
Mohu potvrdit skvělé zkušenosti s Tervanolem. Používám ho 3 roky místo vosku.  Nechci dělat reklamu, ale všechny vosky jsem rázně zavrhnul a již se k nim nevrátím. Kilové balení nevyjde o nic dráž než běžné vosky a práce s ním je diametrálně... celý příspěvek >
Roubování jabloní v létě, 20.5.2013
Je to tak, jak píšete. Forkertovo očkování je technika, která nepotřebuje mízu. používá se nejčastěji na spící očko
Roubování jabloní v létě, 20.5.2013
Tento způsob štěpování nepoužívám, ale myslím si, že použitelné je obojí. Častěji určitě očka z letošních výhonů. Málokdo má schovány tak dlouho loňské rouby a kdyby je měl, použil by je s výhodou o 2 měsíce dřív. Nicméně i v tuto dobu lze stále... celý příspěvek >
Mantet?, 17.5.2013
Možná jsou letorosty Stark Earliest tropchu nafialovělé (to je ale většina jabloní) a ochmýřené, ale na první pohled si toho nevšimnete, prostě normální jabloňové dřevo. Tvorba drobných plodů je pro ně typická a je to zřejmě hlavní důvod, prč se... celý příspěvek >
Samosprašná třešeň nebo ne, 17.5.2013
Mám zkušenosti s odrůdami Stela a Lapins. Plodnost je stejná jako u cizosprašných odrůd. Stela kvalitou plodů pokulhává, Lapins je dobrá třešeň. Ostatní nevím.
Topking, 15.5.2013
To máte tak.  Údaje z databáze jsou vesměs opsané z dostupné liuteratury. Občas pod vlivem osobní zkušenosti údaje upravíme, ale jen výjimečně, dojem jednoho pěstitele nemůže být brán za objektivní a obecně platný.    Top 2000 mám... celý příspěvek >
Napadení plůdků meruňky, 15.5.2013
Nevíte prosím někdo, co to je? Taky by mě to zajímalo, zjistila jsem, že moje meruňka to má také.  Děkuji J
Mantet?, 15.5.2013
Většina mých Mantetů je zelená až bílá a červené líčko mají jen osluněné plody. Dužina je velmi jemná, kyprá křehká ale nikdy příliš sladká. V době zralosti plody nápadně voní - podobně jako Melba, Grávštýn, Fantazia. Dalším typickým znakem jsou úzké... celý příspěvek >
Střih jabloně - je správně?, 14.5.2013
Já bych nebyl tak přísný. Měli bychom si uvědomit, proč ovocné stromky pěstujeme. Ne kvůli nedostatku potravin a vitamínů na trhu jako za války a po ní, nýbrž především (možná pouze) proto, že nám stromečky a práce kolem nich přináší radost. Nelze... celý příspěvek >
Původní staré švestky, 13.5.2013
Že by šarka znemožnila vyklíčení semen, si nemyslím. Každoročně vysévám pecky plodů z infikovaných stromů (jiné tu ani nejsou), klíčí normálně. Jednou se mi taky stalo, že nevyklíčila ani jedna myrobalánová pecka. Když jsem nastratifikované... celý příspěvek >
Extremni roubovaci experimenty, 13.5.2013
Ale jinak semenáče broskve si drží docela dobře vlastnosti matky a otce. Je to m.j. proto, že u broskvoní je jeden květ obvykle matkou i otcem.
Topking, 13.5.2013
Mně se docela zamlouvá TOP 2000. Ani ne tak chutí, ta neurazí, ale je vcelku podobná ostatním topům. Líbí se mi zdravý bujný růst, takže dokáže "utéct" i myrobalánu naštěpovanému v korunce. A to umí z nových odrůd snad jen Presenta. Při bujném... celý příspěvek >
Hitparáda odrôd sliviek podľa reálnej skúsenosti, 13.5.2013
Ještě tu nezazněla charakteristika Těchobuzické. Strom ve věku asi 8 let se chystal poprvé pořádně zarodit už loni, mrazy byly proti. Letošní násada vypadá velice nadějně. V letech před tím měl strom pokaždé jen pár plodů a vůbec... celý příspěvek >
Kdy bych měl zlikvidovat plesnivou starou jabloň?, 3.5.2013
To bych zadavateli nenutil. Zahrada není hospic pro staré nemocné stromy a přání majitele stojí jistě nad přáním dožívající rostliny.    Problém spíš vidím v tom, že často zaměňujeme stromy nevratně nemocné a přestárlé se stromy... celý příspěvek >
Kdy bych měl zlikvidovat plesnivou starou jabloň?, 3.5.2013
Myslím, že jste se dávno rozhodl, že jabloň mít nechcete, neboť s jablky je moc práce. A taky potřebujete dřevo do krbu. Tudíž chcete jen poradit kdy je to nejlepší     Tedy v tuto dobu to nejlepší není, strom je plný mízy, dřevo se... celý příspěvek >
Další diskuze:  196197198199200>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika