Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nedostatocne opelenie?, 30.5.2013
Informace v článcích jsou nepochybně pravdivé - platí již přes 50 let. Jejich autoři ale nikdy v životě nezažili stav, kdy včely jednoduše nejsou, tak museli teoretizovat. . Věta: Dostatočným zavčelením sadov sa zvyšujú úrody o viac ako 50%...mi... celý příspěvek >
Popraskání kůry během vegetačního období, 30.5.2013
Praskliny na fotkách p. xdusanx jsou podle mě způsobeny poruchou vodního režimu a když se neinfikují, tak se samy zahojí. Zatření samozřejmě riziko infekce omezí. Fotka p. Ladislava není přiliš zřetelná, tipnul bych si na mechanické poškození kůry... celý příspěvek >
Nedostatocne opelenie?, 30.5.2013
Takže si to shrňme. Ústředním motivem těchto příspěvků je, že většina slivoní mimořádně bohatě kvetla a násada plodů je poměrně malá. Čím to může být? 1. Nedostatek opylovačů - včel. To bych vyloučil. Jabloním kvetoucím po slivoních se opylily snad... celý příspěvek >
Zasilka od LukonBulbs, 28.5.2013
Tak se obávám, že jsem dopadla úplně stejně- také objednávka host od Lukon bulbs, ale některé vypadají nezdravě- špatně rostou-  o záměně odrůd ani nemluvím - je to nebezpečné z hlediska rozšíření na ostatní zdravé hosty, které již v zahradě... celý příspěvek >
Prasklý kmen u třešně, 28.5.2013
Před lety jsem navštívil pár přídomních zahrad v Norsku. Udivilo mě, v jakých lokalitách lze ovocné stromy pěstovat (na severu, na skále). Motivem je jednak zdroj ovoce pro domácí kvašení v prohibiční zemi, dále dotace za každý strom. Zajímavé... celý příspěvek >
Prasklý kmen u třešně, 27.5.2013
Skutečnost, p. Wendy, že Vaše meruňky s odstraněným mechem prosperují lépe než u sousedů (nepsal jste taky o zmlazení?) není sama o sobě důkazem, že mech a líšejník stromům ubližuje. Některé druhy možná napadají přednostně mrtvé... celý příspěvek >
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 27.5.2013
Nemíchejte věci, které spolu nesouvisejí. Stromy paní Novákové jsou zasaženy herbicidem, o tom není pochyb.      Stromek hosta 244 140 se špatně ujímá, patrně zasazený na podzim, bez větší péče,  neostříhaný, bez kůlu. Zřejmě má... celý příspěvek >
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 27.5.2013
Mám podobné postřehy. Postižení chorobou se týká téměř výhradně výhonů vyrůstajících z posledního pupenu (díky řezu to nejsou jen vrcholové pupeny). Boční obrost je relativně čistý.
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 27.5.2013
Myslím, že za úspěchem Jelenova roubování není jen počasí, ale i jeho rostoucí zručnost    Co se týče odkvětu a násady plodů, vidím značné rozdíly, Zřejmě byly dány různými teplotami a vlhkostí v době květu jednotlivých ovocných... celý příspěvek >
Krmna repa, 27.5.2013
Patrně slimáci.
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 27.5.2013
Ten postřik řepky glyfosfátem nebyl proveden nyní na jaře, nýbrž loni v létě.Provádí se proto, aby plodina souměrně dozrála a nevypadly z ní semena. Na stromech se příznaky postižení herbicidem objeví až následující jaro. Měl jsem stejně postižené... celý příspěvek >
Šárka na listoch?, 27.5.2013
Kroužky u šarky obvykle nejsou doprovázeny nekrózami na listech.
Stroj na strouhání a krájení zeleniny, 24.5.2013
Nu, na přípravu salátu k obědu pro běžnou rodinu je asi skutečně nejlepší W struhadlo nebo ostrý nůž. Chci-li nakrájet 5-10 kg kořenové zeleniny na sušení nebo nakrouhat zelí, používám 4. rokem struhadlo k mlýnku Zelmer a jsem spokojen
Roubování, 23.5.2013
Jistě. Na samotné ujmutí a růst roubu nemá ponechání či odstranění obrostu podnože nijak zásadní vliv. Navíc slabě rostoucí Morelu by ponechané bujnější třešňové výhony měly tendenci přerůstat. Za důležitější bych považoval ponechání obrostu v... celý příspěvek >
Jabloň Jonathan, 22.5.2013
Budu mluvit trochu kacířsky, neplatí to pro ty, kteří mají několik stromků jabloní, pro něž je pravidelná plodnost nejvýše žádoucí. 1. Geneticky podmíněnou periodicitu ovlivnit lze, ale dá to dost práce s řezem a probírkou.   2.... celý příspěvek >
Další diskuze:  196197198199200>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika