Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vylamování květů u mladých stromků, 5.6.2013
S oběma musím souhlasit. Listová výživa se vyznačuje malou spotřebou hnojiva a rychle patrným účinkem. Pomíjí ale několik aspektů, pro které je funkce kořenů nezastupitelná -  slouží taky jsko ukotvení stromu a je proto dobré se starat o... celý příspěvek >
Wuxal Calcium je jistě dobrý preparát. Přiznám se ale, že jsem nepoznal rozdíl (kromě řádového rozdílu v ceně) v účinku postřikem W-Ca a roztokem vápenatého ledku.    Co se týče listové výživy - tady, spíš intuitivně, souhlasím s PP.... celý příspěvek >
Mně zase nepřipadá, že by hnojiva z Fosfy byla k mání za zcela jiné ceny než odjinud. Pokud tedy nemáte někoho známého ve fabrice.
Sklep - malba, 4.6.2013
Nejlépe vápno. To nezplesniví.
Jaké čerpadlo na čerpani deštove vody z IBC kontejneru, 4.6.2013
Myslím, že to čerpadlo (jinak dobré), je pro čerpání vody z IBC kontejneru, kde není žádném převýšení zbytečně drahé a s velkým příkonem (1000 W). Volil by\ch asi zahradní čerpadlo se sacím košem
Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 3.6.2013
Napoleonově se i u nás říkalo Lauermanova chrupka. Možná proto, že v německy mluvících oblastech nebyl Napoleon tolik populární Jedna ze starších třešní se, tuším,  jmenovala Moreau, odtrud nmožná ten název Morela. V těch názvech je... celý příspěvek >
Výchovný řez stromů Mirabelka Nancyská a švestka Hanita, 3.6.2013
Tak jsem si to myslel obráceně. Jako že z pupenu vyhánějí výhonky,, z nich případně předčasné výhonky. Když ukončí v létě růst, jsou to letorosty. Nařezané letorosty pro štěpování jsou rouby.   Přišlo mi to logické, ale zřejmě jsem se... celý příspěvek >
Vlaška končí, 3.6.2013
K zničení viru stačí peroxid vodíka. Já bych svůj roubovací nůž nad plamen nedal. Nevím, jak odolné jsou rostlinné viry. Ale lidské viry mají odolnost velmi rozdílnou. Virus vztekliny či HIV hyne krátce poté, co se dostane mimo organizmus, proto... celý příspěvek >
Opylení bez včel, 2.6.2013 Obsahuje fotku
Koneckonců problém s opylením neměly ani meruňky. Těžko si představit údaje z odborné literatury, které uvádějí, že řádným zavčelením sadu stoupne úroda o 55%
Na vině bylo zřejmě počasí. Jabloně měly víc štěstí
Jak už jsem psal, všichni včelaři v okolí museli zlikvidovat svá včelstva kvůli moru včelího plodu. Byl jsem zvědavý, jak opylení dopadne. Některé odrůdy líp, jiné hůř. Dokonce s rozdíly na jednom stromě
Goldrich meruňka, 2.6.2013
Já to tak zle nevidím a jsem rád, že se nové odrůdy meruněk objevují. Když jsem byl malý, pěstovala se Velkopavlovická, Maďarská, Sabinovská, Paviot, Rakovského. Byly to , pravda, osvědčené a vyzkoušené odrůdy, ale převážně jen v meruňkových... celý příspěvek >
Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 2.6.2013
Schneiderovu jsem pěstoval před lety. Dodnes si myslím, že ve velikosti se jí žádná nevyrovná, chutí se podobala Těchlovanu,  typická byla světlejší dužina s červenými žilkami. Pro zahrádkáře měla jednu dobrou vlastnost - postupné dozrávání,... celý příspěvek >
Kdo ví, co to bylo tenkrát za višně, 31.5.2013
Köröšskou jsme skáceli před 30 lety. Byl to obrovský strom, jehož kmen nešel obejmout. Plody byly velké, lahodné, široce srdčitého tvaru, šťáva rudě barvící..Jenomže strom zaplodil tak 1x za 3-4 roky. Nevím proč. Dnes bych tak radikální nebyl,... celý příspěvek >
Nedostatocne opelenie?, 31.5.2013
A prave preto autori prace nevybrali cudzoopelive odrody pretoze by pri prvom merani (bez pristupu vciel) nemali ani jeden plod. Pane Paršo, myslím, že velmi podrobně čtete vědecké práce a příliš jim věříte.  Každý absolvent MZLU musí... celý příspěvek >
Další diskuze:  191192193194195>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika