|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Puchýřovitost švestek, 17.6.2013 Na větve (dřevo) se nákaza puchrovitosti nedostane, houba škodí jen plodům. V tuito dobu je postřik zřejmě neúčinný.
Hrozí v podstatě pouze to, že napadené plody spadnou a bude menší úroda | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 17.6.2013 Je to možné. Ale díry do plůdků 1mm široké v místě kontaktu 2 plodů a vytlačená drť mi obaleče hodně připomínají. | |
| | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 17.6.2013 Signalizaci nemám, ale včera jsem se prošel po zahradě - první generace obalečů se už líhne. Jako obvykle nejdřív na letních odrůdách. Krasava má červivých asi 50% (!) plůdků. Poměrně silně je postižen i Topas, ale díky velké násadě to nevadí..... celý příspěvek > | | Co je s třešněma?, 17.6.2013 Ostříhat ty suché větve. | | Jak na Mandelinku bramborovou?, 17.6.2013 Mandelinky patří k těm, kteří při ohrožení "hrají mrtvého brouka" a spadnou dolů.Nejsou to lososi, jepice ani cikády, po nakladení vajíček vesele žerou dál.
| | Slimáci, 17.6.2013 Ano, drobní tuzemští plži patří k potravě ještěrek. To ale neplatí pro vzrostlé španěláky, u nichž bych měl spíš strach, že sežerou ještěrku. Nemluvě o množstvíé těch a oněch. Totéž se týká třeba ježků. | | Velmi nepříznivé podmínky pro založení trávníku, 17.6.2013 Zakládal jsem kdysi trávník na 10 cm jílové spodiny navezené na kamennou dlažbu. Taky to šlo. Důležité je urovnání povrchu dobré zapravení travního semenev a přiměřené udusání povrchu. Tráva vzejde téměř na čemkoli. Pak už je to otázkou závlahy... celý příspěvek > | | Úprava lehce zanedbaných korun, 17.6.2013 1. Rozdělte si stromy podle odrůd. Peckoéviny řežte opatrněji a jen za vegetace.
2. Stromy, zejuména jádroviny prořezávejte v době větší květní násady (nejlépe po roce se slabší úrodou)
3. Řez odložte na dobu květub a později
4. Co nejméně... celý příspěvek > | | Čačanská rodná, Katinka, 17.6.2013 ...ta moje je po roční pauze celá natěšená.Jak jak splašená z řetězu, řekla si -co mi loni vzal mrazík, tak to odrodím letos
Tak jsem se podíval do vysoké koruny Katinky blíž a ono opravdu - holka zkouší dohnat loňský výpadek. Plodů plno... celý příspěvek > | | Letní řez švestek, 17.6.2013 Jistě můžete. Je to analogie Šittova řezu meruněk. Na letorostech vyrazí předčasný obrost pomocí něhož můžete korunku dotvarovat. Jestli tento řez nějak ovlivní násadu květních pupenů na příští rok, to nevím. | |
| | Chrudimská, 12.6.2013 Oproti lepotici jsou Chrudimské především chutnější a sladší. Zrají časně, takže problém s dozráním není. Horší je, že šarka se projevuje i na plodech. Postižené plody ale kupodivu nejsou tak nechutné a nesladké jak vídám u Domácí švestky. Možná to... celý příspěvek > | | Posouzeni stavu Hrusne, 11.6.2013 Zkuste strom vyfotit, možná mu nic vážného není. | | Renety, 11.6.2013 S Biesterfeldskou mám velmi dobré zkušenosti. Nejde o typický kožeňák, slupka je suchá, jen mírně rzivá.
Výhody: nenáročná na polohu, půdu i teplo, velké plody, velmi dobrá chut,
Nevýhody: podzimní odrůda, krátká skladovatelnost, pro menší... celý příspěvek > | | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 11.6.2013 Karešova třešeň není křupka ani chrupka. Je to skorá srdcovka. Plody má velké, ale měkší. | | Uzený kanec, 11.6.2013 Kance by mě taky udit nenapdlo. Nejspíš proto, že zvěřina je pro mě lahůdka. Uzené sice do mjisté míry taky, ale tam specifickou chuť masa překryji chutí a vůní kouře. U tak běžného masa, jako vepřové, je to vhodné chuťové zpestření, u zvěřiny... celý příspěvek > | |
|
|
|
|