Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování, 26.6.2013
Osobně preferuji jarní termín. Zejména proto, že rouby si mohu přivézt či nechat poslat z daleka, uložit a roubovat v době když mám čas. Jistě, i letní rouby cosi vydrží, ale je to složitější. Navíc u zimních roubů mohu neujaté rouby... celý příspěvek >
Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 25.6.2013
Sama cihlová zídka asi nevadí. Vadí ale vápenná malta, kterou zřejmě  byly cihly spojovány. Je možné, že deštěm se z ní vymývají vápenné zásadité látky, kteríé borůvkám škodí.    Borůvky bych na vyvýšené kopečky nesázel. Vyžadují... celý příspěvek >
Poškození výhonů, 25.6.2013
Je to nejspíš suchá skvrnitost listů peckovin - houbová choroba Stigmina carpophila. Projevuje se na listech i na letorostech.
Sekačka z Lidlu, 25.6.2013
Poté, co jsem se poranil při povolování zatuhlého výpustního šroubu, vylévám ze všech sekaček olej plnícím otvorem.
Roubování, 24.6.2013
Jestliže se Vám neujalo roubování za kůru, neopravoval bych to dalším roubováním na starou větev, ale využil bych letorostů, které vyrazily pod místem štěpování ze zakrácených pahýlů. Na ně můžete v pohodě očkovat - chipovat.   ... celý příspěvek >
Fotosynteza a zakon zachovani hmoty + energie, 24.6.2013
Ad 1: Příjem organických látek rostlinami je oproti anorganickým zanedbatelný Ad 2: Jistě. Ad 3. Hodně nepřesné.. Rostliny z čerpají z půdy dusík. Ten ale v popelu prakticky nenajdeme. Naopak je v něm poměrně dost kyslíku ve formě... celý příspěvek >
Jak z odkopku vypěstovat strom, 20.6.2013
Je-li švestka skutečně pravokořená, pak stačí výbrat jeden výhon toho "keře"jako kmínek a na něm postupně odstraňovat obrost. Oddělují se v době výsadby stromků - na podzim a na jaře. Problém je, že často vyrůstají ze silného kořenu a chybí jim tak... celý příspěvek >
Hrušně 2013, 20.6.2013
Na podzim loňského roku zasazeným hrušním bych žádný letní řez neprováděl.
Vylamování květů u mladých stromků, 20.6.2013
Zdravý rozum mi hovorí: priveľa chémie NIE, ale prečo nepoužiť šetrný prípravok na prírodnej báze?, Souhlasím a proto jsem zvědavý na Wimpiho výzkum. Ještě bych připojil k Jaru i mléko, mýdlo, a jiné přípravky na přírodní bázi.  Tuším, že... celý příspěvek >
Meruňka po jablku?, 20.6.2013
Doporučil bych nejdřív vykopat jabvloň a teprve pak zasadit meruňklu. Dobývat strom s kořeny a mít metr vedle zasazený stromek není ideální. V lepším případě využijete vykopanou jámu pro výsdabu meruňky.  Lákavý bezpracný postup - zasadit... celý příspěvek >
Letní řez švestek, 20.6.2013
Úplně jedno to není. Čím dřív letorosty zakrátíte, tím větší je pravděpodobnost vyrašení opředčasného obrostu. Řežete-li pouze proto, aby dozrály letošní přírůstky, pak je předčasný obrost nevítaný. Řez v průběhu června má za následek vyrašení tohoto... celý příspěvek >
Vylamování květů u mladých stromků, 19.6.2013
Když jsem byl mladý, dočetl jsem se, že k postřiku je vhodné přidat smáčedlo, zejména, stříkáme-li na listy, které jsou hladké a špatně smáčivé. Zabráníme tím, aby postřiková tekutina odpadla v kapkách, naopak aby vytvořila vlhký film... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2013 Obsahuje fotku
Taky jsem myslel, že je to obaleč. Vypadá to nějak takto:
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 18.6.2013
Samotným kompostem nelze přehnojit, rajčata už vůbec ne.
Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 18.6.2013
Rozhodující je poloha a především kvalita půdy. V chudé půdě zatravněného sadu mám Rubín a Bohemii na semenáči a A2. Plodí bohatě, vzrůst je přiměřený, slabší podnož bych nechtěl.
Další diskuze:  191192193194195>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika