|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hořká pihovitost, 19.7.2013 Wuxal - Calcium (nitrát) používejte spíš jen do července a od srpna raději Wuxal Aminocal (chlorid). | | Šarka švestek, 19.7.2013 Jsou to zřejmě typické projevy šarky. Hanita patří mezi tolerantní švestky, tedy není imunní, ale nemoc by se na plodech neměla výrazněji projevovat. Někteří říkají, že plody z napadených stromů jsou méně sladké, ale potvrdit to nemůžu.
| |
| | Nejaromatictejsi odruda, 18.7.2013 S úrodou jsem samozřejmě spokojen, už proto, že zhruba každý druhý rok meruňky i broskve zmrznou. Co se týče kvality, mohu posuzovat jen své jednotlivé odrůdy mezi sebou, meruňky odjinud si letos shánět nemusím a tedy nehodlám..Sucha se u... celý příspěvek > | | Tohle je take kaderavost?, 18.7.2013 To, co píšete, Wimpi, má nepochybně svoji logiku.
Nejsem si jistý, že má smysl zmenšovat odparnou plochu pouze za účelem snížení rizika prosychání v parném létě. Asi by nebyl problém chybějící vláhu stromku dodat, osobně... celý příspěvek > | | Angreštoborůvka?, 18.7.2013 Nejlepší by bylo zadat sem fotku - plodů nebo keříku, někdo to tu určitě pozná. Prodejci jsou schopni nazvat cokoli jakkoli - nic takového oficiálně opravdu neexistuje. | | Zapěstování vinné révy, 17.7.2013 Ještě jednou moc děkuji -a jen pro informaci- chválím kvalitu kontejnerovaných sazenic od p. Knížka /vinnareva.com/ - pokud to budou opravdu ty odrůdy, které jsem si objednala ...- kvalita a zabalení výborné. J. | | Jabloňová stěna, 17.7.2013 Nemáte-li problém s nedostakem vody pro případnou závlahu, je 50-60cm ornice na pískovém podloží téměř ideální pro jakkoli intenzivní pěstování. Se svými 15 cm těžké půdy na cihlářském jílu mohu tiše závidět.
| | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 17.7.2013 Já musím Lejunu pochválit- letos poprvé zaplodila 3- roč.- je obalená, chuťově výborná, velké plody, krásně vypadá, děti jsou nadšené a my taky. Prošla sice monilií, ale po postřiku Baycorem, který jsem bohužel neprovedla již za květu se vzpamatovala... celý příspěvek > | | Červený rybíz, 17.7.2013 Povím vám svoji zkušenost s rybízy. Kdysi jsme ho potřebovali hodně, dělaly se šťávy, vína, marmelády. Vysbírali jsme rybízy (černé, červené i bílé) do poslední kuliočky. Často byly sprchlé, drobnější, šlo to ztěžka, pomalu.. Po letech... celý příspěvek > | | Zapěstování vinné révy, 17.7.2013 Strašně moc děkuji za odpověď, ale ještě - rozumím tomu správně, že mohu tedy již teď v této době vylomit z té sazenice všechny výhonky a ponechat pouze jeden - v případě rozhodnutí pro 2 kmínky- dva s postupováním dle Vaší rady? Nebo to... celý příspěvek > | |
| | Zálivka rajčat a paprik, 17.7.2013 Ten systém je skutečně zajímavý. Myslím ale že slunce samo o sobě není nejlepší a jediný indikátor potřebné závlahy. Velkou roli hraje taky vítr a teplota. | | Jabloňová stěna, 17.7.2013 Ono záleží na tom, co je pod navážkou i jaká je půda nad ní. Spíš bych se zamyslel, jestli jsou semenáče ideální podnoží pro ovocnou stěnu. Pro některé odrůdy a polohy možná, ale obecně nevím... | | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 17.7.2013 Omylem jsem místo Radky přidal fotku broskve Redwin. Správná Radka je tu:
| | Redwin, 17.7.2013 Omlouvám se, napravím to. Díky za postřeh. Ještě že dávám ke snímku i visačku s názvem (jsou to ty diskutované ve vlákně o trvanlivých jmenovkách) | | Redwin, 17.7.2013 Čistou náhodou zrovna ze včerejška. Ale plody jsou ještě tvrdé. Předpokládám ale, že do konce týdne budou k jídlu. | |
|
|
|
|