|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 2.8.2013 Napíchnutá porušená jablka s počínající hnilobou už žádný postřik nezachrání. | | Omluva Hermanovi, 1.8.2013 Poté, co drtivá většina opylených plodů Hermana opadala, jich dozrálo jen několik. A protože chutnější Katinky se jsou víc než o týden později, měl Herman konkurenci jen v plodových myrobalánech. Musím uznat, že ač jsem Hermana... celý příspěvek > | |
| | Ledana, Lerosa, Veecot, 1.8.2013 Z dalších dvou lednických meruněk na sebe upozornila Ledana vysokou plodností, malým propadem. Chuť ale trochu připomněla (snad kvůli podobnmému přeplození) sušší Pinkcot. Lerosa je šťavnatější, ale ne tak plodná. Zklamal Veecot. Plody... celý příspěvek > | | Tegera a Černošická, 1.8.2013 Z letních odrůd slivoní, které nemají takovou publicitu jako Katinka, Herman či Opál, by nebylo dobré zapomenout na Tegeru a Černošickou. Obě se vyznačují švestkovou chutí i dobrou mírou tolerance. Ta první navíc velkými plody,... celý příspěvek > | | Plodové myrobalány 2013, 1.8.2013 K hodně plodným slivoním vcelku dobré chuti bude zřejmě patřit i Kometa - deklarovaná jako asijská slivoň, ale od plodových myrobalánů se neliší.
Zklamáním je pro mě naopak první úroda Rumjanej Zorky (zatím není zralá) kvůli... celý příspěvek > | | Plodové myrobalány 2013, 1.8.2013 Nejsem velkým příznivcem myrobalánů, asijských švestek, plumcotů, pluotů apriumů atd. , ale v letošním roce mě příjemně překvapil myrobalán Unicom. Velikostí plodů i chutí převálcoval dosud známější a plodnější druh Obilnaja. Pravda,... celý příspěvek > | | Brouk určení, 1.8.2013 Střevlík fialový - Carabus violaceus | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 31.7.2013 A jak se slovensky řeknou "pluhy"? Myslím ty nástroje na orbu. | | Marhuľa kráska - aké máte skúsenosti?, 31.7.2013 Krásku jsem koupil a zasadil asi před 6 lety. Párkrát zmrzla v květu, nakonec i ve dřevě. Zůstala po ní jen myrobalánová podnož. | | Jonagold - nulová úroda, 31.7.2013 Já osobně příliš nevěřím v situace, že zdravá, dobře zapěstovaná jabloň kvete velmi bohatě a díky škůdcům pak nemá žádné plody. Jistě, teoreticky se to stát může, ale není to příliš pravděpodobné. Proč by škůdci kompletně zlikvidovali úrodu... celý příspěvek > | |
| | Papriky v kontejneru obalené mšicemi, či co to je?, 30.7.2013 ...potvrdili to v zahradě a tam právě doporučili Mospilan...
Že to bylo vyřčeno v zahradě ještě není zárukou správnosti. Nebrečte, mšice ani jiní saví škůdci rostlinu obvyjkle nezahubí.
| | Staré odrůdy na slabě rostoucích podnožích, 30.7.2013 Nezaměňujme pojem stará odrůda a bujně rostoucí odrůda. V minulosti se pěstovala řada odrůd, které rostly stejně slabě (dokonce i slaběji) než většina současných. Ananasová reneta, Bernské růžové, Breuhahnovo, Coxova, James Grieve, Alkmene, Clivia a... celý příspěvek > | | Meruňky Pincot a Kioto, 29.7.2013 Odrůda Pinkcot příjemně překvapila vysokou plodností, vzhledem i velikostí plodů. Nepříjemně překvapila vcelku fádní chutí a sušší dužinou. Byla-li to daň za velkou násadu, nevím. Zajímavostí je i slušná skladovatelnost . Plně vyzrálé plody opatrně... celý příspěvek > | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 29.7.2013 Tu je.
| | Pozor - křovinořez Hecht 145 BTS, 19.7.2013 Zatiaľ majú problém vyrobiť konštrukčne kvalitný stroj.
Nemají. Dokážou vyrobit stroj nejvyšší kvality a taky to dělají (u křoviňáku to až takový kumšt není). Akorát takový stroj nebude stát 3000 Kč. Ale čeští dovozci, vozí spíš ty šunty,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|