Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čačanská rodná, Katinka, 7.8.2013
Zdá se, pane Rosťo,  jako by se naše Katinky domluvily. I moje koruna připomíná pavoučí kokon (kus provazu je i na fotce) a i ona přečkala již druhou větrnou bouři bez úhony. Bude-li příští rok strom odpočívat, rád mu to odpustím.... celý příspěvek >
Blumeriella jaapii - mohou se plody zpracovat?, 7.8.2013
Jsou -li plody nezměněné chuti, klidně bych je na marmeládu použil. Nikde jsem neslyšel ani   nečetl o škodlivosti této choroby na lidské zdraví. Poškozuje především listy, plody jen někdy a v malé míře.    To samozřejmě neplatí... celý příspěvek >
Očkování - které očko?, 7.8.2013
Rouby se odebírají z povrchu koruny, nejlépe z jižní strany. Očka se berou z prostředku roubu. Při bazi jsou zakrnělá, u špičky nevyvinutá. Nemusáíte se bát, že naočkujete samotný květný pupen. U peckovin jsou květní očka ve dvojici či trojici s... celý příspěvek >
Jak zabíjíte slimáky?, 7.8.2013
Na slimáky je samozřejmě účinnější vápno nehašené - čerťák
Hnojení na list - kdy a čím?, 6.8.2013
To odporucenie je mozno preto, aby listy mohli dychat a mozno trvala pritomnost hnojiva nie je optimalna. Neviem, pocul som o tom viac krat. Nu, praxe dokazuje zcela jasně, že potřeba to není a listy dýchají i po hnojení na list. Neznám... celý příspěvek >
Slivovice z odpeckovaného kvasu, 6.8.2013
Nemusíte si pomáhat a klidně švestky před zakládáním kvasu odpeckujte, přiůpadá-li Vám destilát lahodnější.. Nicméně přední místa v odborných degustacích obsazují téměř výhradně destiláty z neodpeckovaných kvasů. Zda pecky před pálením z kvasu... celý příspěvek >
Dlouhozobka, 6.8.2013
U nás lítají na petunie a clematisy.
Plodové myrobalány 2013, 6.8.2013
Jeden rok nestříhat.
Jistěže, je-li déšť opravdu silný, může smýt zbytky hnojiva z listů. Ale postřik postřikovačem nesmyje nic. Vůbec nechápu, jaký smysl má smývání zbytků hnojiva z listů, když jsme je tam nanášeli právě proto, aby tam hnojivo bylo a vštřebávalo se. Po... celý příspěvek >
Letní jablka dozrávají, 6.8.2013
Ona je totiž silně napadána pilatkou, vosami i monilií, takže její pěstování by nejspíš nebylo efektivní. Po plodové stránce je ale bez konkurence.
Zajímavé heslo na Wikipedii. Škoda jen, že čerpá ze sice kvalitní, ale přeci jen 40 let staré knihy R. Šrota. - v dnešní době nabídky tekutých a krystalických hnojiv je použití výluhů z granulovaných hnojiv trochu mimo - postřik před deštěm... celý příspěvek >
Letní jablka dozrávají, 6.8.2013
Plod Dimy na obrázku je první, který uzrál, ještě jsem ho nejedl (rouby jsem od paní Lídy dostal loni) a i kdyby, z první úrody závěry dělat nemohu. Mivibe ještě neplodil.    Srovnávat není snadné, rozdíl ve zrání např. Vistabely a Hany... celý příspěvek >
Přeroubování jabloně, 5.8.2013
Jednoznačně přeroubování. Šestiletý stromek je mladý a současně zakořeněný, neohrozí ho sucho ani hryzec. Za 2 roky máte úrodu v řádu desítek kg, což u vysazení nového stromku ani náhodou.
Příliš písčitá půda, 5.8.2013
Poroste v pohodě, ale jestli se po něm bude dusat jako dřív, tak se tam tráva beztak vyšlape. Rašelina svou reakcí a malým  obsahem živin pro trávník není lepší než jakýkoli jiný substrát.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 5.8.2013
Tak to já s postřikem jádrovin vlastně teprve začínám - chloridem vápenatým.  První dávku mi asi vzala nedělní bouřka, ještě to párkrát zopakuju. Padlí nemám, strupovitost je snesitelná, stejně tak červivost. Mšice jsou, ale žádná kalamita.... celý příspěvek >
Další diskuze:  181182183184185>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika