|
Elstar, 10.10.2013 Asi dám na Vás a brzy tu jednu větévku Shalimaru odříznu. Abych nedráždil. |
|
Mc Intosh, 10.10.2013 Silná náchylnost amerických dezertních odrůd (Macintosh, Golden, Jonathan, Red Delicious) k houbovým chorobám je jen jedním z důvodů - ne však jediným, proč jsem jejich pěstování ukončil. Větší překážkou je jejich nevhodnost do studených... celý příspěvek > |
|
|
|
Mc Intosh, 10.10.2013 Ty pomníky by jim měly vystavět hlavně chemické továrny. z Ameriky přišla s těmito - nepochybně lahodnými - odrůdami i mimořádná náchylnost ke strupovitosti a padlí vylučující jejich pěstování bez chemie. |
|
Siamská Zuzana, 10.10.2013 U švestek běžný jev, u jablka neobvyklé |
|
Narušené kořeny, 10.10.2013 Povede-li kanalizace meter a půl od kmene ošešáku, nepochybně se 1/4 - 1/3 podpovrchových kořenů naruší. Nedovedu si představit, jak lze vybagrovar strouhu a uchránit kořeny, i kdyby nad dělníky dohlížel kdokoli. Jsou-li zbylé kořeny v pořádku,... celý příspěvek > |
|
Burčák z vína - jak na to?, 9.10.2013 U jablečného burčáku se mi osvědčilo 9 litrů moštu, 1l vody a 0,9-1kg cukru. U vína to bez znalosti cukernatosti hroznů snad ani nejde. Rozdíly ve sladkosti mohou být veliké.
|
|
Míchání kvasu, 9.10.2013 Než dýni, raději přidejte vodu. |
|
Mc Intosh, 9.10.2013 Když jsem kdysi ochutnal darovaně MacIntoshe, byl jsem jejich chutí nadšen. Pak jsem je vypěstoval sám a chuť byla horší, dokonce zaostávala i za Spartanem. Usoudil jsem, že chce víc tepla.
Ještě lépe jsem hodnotil chuť... celý příspěvek > |
|
Černy jeřab (Aronie), 9.10.2013 Na rybízovou podnož aronie určitě nechytne a i kdyby, tak se ulomí. Nejspíš by se mohla ujmout i na hrušeň, kdouli, mišpuli a hloh, možná i další, ale nevidím žádné výhody oproti plané jeřabině, kterých roste po lesích dost. |
|
Papírák, 8.10.2013 Všechny registrované odrůdy ořešáku jsou polopapíráky. Chcete-li konkrétní papírák, nezbude, než jej zkusit naštěpovat např. na semenáč. Není to ale snadné a úspěšnost štěpování není zdaleka taková jako u jádrovin a peckovin. |
|
|
|
Mladá jabloň neudrží plody, 7.10.2013 Zkuste ji přeroubovat jinou odrůdou. Určitě bude i chutnější. |
|
Lipnická švestka, 7.10.2013 Obrázky odrůd většinou stran vzhledu a velikostin plodů nadhodnocují. Ale tady mi to přijde, že pokud dřevina nemá extrémně velké listy, tak plody svou velikostí jen málo převyšují jednoho z pravděpodobných rodičů - St. Julien. Údaj o střední... celý příspěvek > |
|
Lipnická švestka, 7.10.2013 Nemám nic proti dobře mířené reklamě. Je-li ale reklama klamavá, (a cosi m i říká...) je to trochu mimo zákon.
Zkuste si spočítat, kolik procent alkoholu musel mít onen lipnický kvas a jakáže kvasinka by to dokázala. ... celý příspěvek > |
|
Co je to za brouka?, 7.10.2013 Fotka není zřetelná. Zřejmě to není brouk, nýbrž ploštice |
|
Lipnická švestka, 7.10.2013 Mám obavy, že jde pouze o dobře zvolenou reklamu prodejce, včetně uvedení na tomto webu. Ale rád bych se mýlil
|
|