Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Heliodor, 21.10.2013
Přitom Opál ani Helidor žádná hvězdná tělesa nejsou.
Hrušeň Dicolor jako vysokokmen, 21.10.2013
Pravda, chuť hrušky Dicolor je dobrá, i když mi schází víc typicky hruškové vůně. S ohledem na drobné plody a jejich propad před sklizní nevidím její pěstování, ve srovnání s odrůdami jako Jana, Dita, Blanka, Xenia aj.,  za perspektivní.
Heliodor, 21.10.2013
V mojí chladnější poloze mají hranatější tvar a tvrdou dužinu krom Goldstaru skoro všechny žlutoplodé rezistenty (Opál zatím neplodil a Sirius jen pár plodů), tedy Otava, Heliodor Orion i Luna. Je vidět, že teplejší klima by jim slušelo víc.... celý příspěvek >
Jablcny kvas, 21.10.2013
Nemám problém s množstvím jablek ani vylisovat mošt v řádu desítek litrů. Proto většinou zakládám kvas z moštu. Práce s takovým, tekutým kvasem je snadnější - např lze snadno kvasit v demižonech s kvasnou zátkou, v moštu vzniká jen minimum... celý příspěvek >
Podnože pro lísky, lískové ořechy, 21.10.2013
Obyčejnou lísku lze množit hřížením, odrytím z keře,  i řízky (nezkoušel jsem) Tureckou lísku jsem takto množit nezkoušel, vzhledem k stromovému růstu hřížení a dělení trsu dobře nejde. Řízkování je zřejmě možné, ale ze semen mi to přijde... celý příspěvek >
Horcica - pokosit a zaorat alebo iba zaorat?, 21.10.2013
Výška hořčice 15-20 cm je nízká a stonky jsou slabé. Takže pošlapat ani kosit je není třeba. Jiná věc by byla, kdyby jste zaorávakl zelené hnojení narostlé do výšky pasu.
Jablečný kvas, 18.10.2013
Musíte lépe číst. V kapitole "Co bych sim přál" se píše:    "Zvlášť se přimlouvám za vínovice..." To je snad dostatečný projev náklonosti.
Orientovaná sadba česneku, 18.10.2013
Možná v mělké a těžké vlhké půdě by to bylo vhodné. Jinak v tom nevidím smysl.
Jablečný kvas, 18.10.2013
Souhlasím. Pro10 litrů jablkovice budete potřebovat aspoň 130 kg jablek. Ideální je nastrouhat nebo nadrtit, v nouzi lze i posekat S sekáčkerm nebo rozkrájet.
Karmen, 17.10.2013 Obsahuje fotku
Když se před lety objevila nová zimní odrůda s velkými plody, zajímavé chuti, bez větších nároků na teplo,  navíc netrpící strupovitostí, cítil jsem, že se blýská nalepší pěstitelské časy. Dnes už si na ni málokdo vzpomene, snad proto, že... celý příspěvek >
Heliodor, 17.10.2013 Obsahuje fotku
Za popularitou  "vesmírných" žlutoplodých rezistentů - Sirius, Opál, Luna, Orion se krčí, možná neprávem, odrůda Heliodor. Pro její podrobnější hodnocení je ještě krátká doba, ale jablíčko je to kvalitní
Delor, 17.10.2013 Obsahuje fotku
Z mnoha těchobuzických odrůd začínajících na "D" (Dulcit, Domino, Denár, Delvit, Dolores, Diamant, Dione, Doris...)bych vyzdvihl asi tři. Desert pro velmi lahodnou sladkou chuť, Diadém pro krásné plody vysokou plodnost i dobrou chuť a nyní... celý příspěvek >
Svatava - docela povedená zimní odrůda, 17.10.2013 Obsahuje fotku
Možná chybělo Svatzavě víc úpropagace, nevím. Ale vzhled a barva Topazu čin Rubinoly je přece jenom lákavější
Otava a Rosana, 17.10.2013 Obsahuje fotku
Pár plodů má líčko, ale tak zbarvenou Otavu, jako Petr nemám ani jednu
Topaz, 17.10.2013
Každý stroupek na slupce nemusí být nutně strupovitost. Topazu si cením, ale u nás chuťově Bohemii nepřekonává. Navíc letos i přes probírku zápolím s drobnými plody.
Další diskuze:  171172173174175>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika