Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Gabrovská se Bulharům povedla, 28.11.2013
Spolu s Čačanskou rodnou a Vee blue jsou to odrůdy chutí nejvíc podobné Domácí švestce, takže chybu neuděláte ani s jednou. Příznaky šarky jsem pozoroval na všech, plody byly letos postiženy minimálně. Monilie snesitelná.
Podzimní termín výsadby broskvoní, 28.11.2013
To abyste měl pár komínů a dost velkou zásobu zeminy navíc, abyste mohl zasazené broskvoně zabalit a nahrnout do 50 cm.    Druhou možností je vysadit na jaře bez nahrnutí, bez obalování a se stejným výsledkem.  
Ošetřování, ochrana meruněk, 28.11.2013
Hryzec je nejnebezpečnější pro jabloně, hlavně na typových podbnožích. Meruňky napadá až po nich.
Dukát, 27.11.2013
Hořká pihovitost je sice problém, ale řešitelný. Mně víc vadí, že plody ve sklepě silně vadnou. Zajímavostí je, že kamarád na vysočině u Nedvědic ve vyšší (550m), ale slunečné poloze měl Dukáty větší, chutnější lépe vybarvené a trvanlivější. 
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 26.11.2013
Ty vidle jsou krásné. Ale jejich nejslabší místo nejsou sváry či hroty, ale toporo těsně nad přírubou. Zrušil jsem dříve pár vidlí a mnoho rýčů, ale nikdy ne v plechu, vždy jsem zlomil dřevěné držadlo. A právě jeho pevnosti si na F.... celý příspěvek >
Zahradnické nůžky dvojsečné vs. jednosečné, 26.11.2013
Rostexky jsou kutovní a na pohled krásné nůžky. Vyčítám jim pár nevýznamných vlastností. Aretace nůžek vyžaduje pomoc levé ruky, občas vypadlo pérko a díky celokovové konstrukci v zimě studí ro ruky.
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 26.11.2013
Nu, ten švýcarský multifunkční nůž a pila Virutex Vás asi neživí. Je pravda, že profesionálovi, který dělá celý den jednu činnost,  se vyplatí mít specializovaný "jednofunkční" nástroj. Předpokládám všajk, že většina zde diskutujících si... celý příspěvek >
Stupeň červivosti jabloní podle odrůd, 25.11.2013
Bujnejší podpník má možno vplyv na menšiu hustotu dužniny, ktorá kladie menší odpor žravým húseniciam Mám zkušenost opačnou. Na slabě rostoucích podnožích bývají plody větší, dužina naopak řidší, rychleji přezrávající. Větší napadení... celý příspěvek >
Stupeň červivosti jabloní podle odrůd, 25.11.2013
Každý rok je to jiné. Ale obecně bych řekl, že rezistenty červivějí méně.
Zahradnické nůžky dvojsečné vs. jednosečné, 25.11.2013
Jednosečky od W-G ( používám několik typů)  jsou super,  ergonomií a poměrem cena/výkon nepřekonané.
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013
Všichni předpokládají, že rýč se používá jen (převážně) k rytí záhonů. Zrýt plochu po sklizené zelenině, lze skutečně jakýmkoli rýčem. Čím lehčí je půda, tím vhodnější je rovný rýč s čtvercovým listem.  V sezóně beru rýč do ruky téměř denně,... celý příspěvek >
Pokud levou rukou ohnete stříhanou větev tak, že čepel stříhá po povrchu oblouku, podaří se vám ustřihnout i silnou větev s podstatně menším úsilím než se sebelepšími dvousečnými.
Hubeni mravencu na zahrade, 25.11.2013
No nestálo by za úvahu, příště použít litý asfalt? Do něj trochu soli - pro jistotu
Na roubování i očkování používám univerzál - s rovnou čepelí a tupým zarovnáním na otvírání kůry pro očko.    Nůžky si pořiďte takové, se kterými se vám lépe stříhá.   Mně víc vyhovují jednosečné
Hubeni mravencu na zahrade, 25.11.2013
nejde o to, aby vše rostlo, ale aby tam nebyli mravenci. Teď jde o to, co je na zahradě lepší...
Další diskuze:  166167168169170>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika