Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rubín, 5.12.2013
na staré přeroubované jabloni Rubínem mi vyrostla větev s celočervenými plody k nerozeznání od Bohemie Věřím tomu, taky se mi to stalo. Bohužel panu Tchořovi se to povedlo o něco dřív. Pak mám taky starší Bohemii, kde nestačím odřezávat větve, na... celý příspěvek >
Roubování meruněk, 5.12.2013
Pokud ovšem nejsme výrobci, samozásobitelé osiva, sadby, málokdo pěstuje kořenovou, nebo cibulovou zeneninu jako dvouletou, většinou ji sklidíme prvním rokem. To je správný postřeh. Jenže diskuze se v tuto chvíli nevede o tom, kdy se sklízí mrkev... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 4.12.2013
pokud prostě je nějaká pochybnost, pak by měla platit zásada, že zdraví má přednost.. To jistě, ale dotyčný nemá pochybnost o zdravotní závadnosti svých klobás (jistě je nevyrobil ze zkaženého masa), nýbrž o jejich probarvenosti.  Maso uzené... celý příspěvek >
Špek, 4.12.2013
Já si tedy vůbec nemyslím, že tuk se kazí nejdříve. Jedině snad v mrazničce, kde kvůli absenci vody prakticky není zmrazený. Ale v komoře či lednici mi vydrží čistý špek mnohem déle než stejně vyuzené libové maso. Stejně tak nevěřím ve výrazný a... celý příspěvek >
Jak zúžitovat králičí maso, 4.12.2013
No jo, ale ti o kterých píšu, že nejedí králičí maso, jsou z dědin a králičím masem byli doma krmeni odmalička. Možná právě proto jim teď leze krkem. Patřil jsem k nim taky. Teď, když zdroj vyschl, je mi najednou králík vzácný.   ... celý příspěvek >
Roubování meruněk, 4.12.2013
Porovnávat čerstvost zeleniny, a uchovatelnost roubů je nepředmětné, zapomenutá cibule přes zimu v záhoně shnije, zmrzne, mrkev sní hlodavci. Jistě, proto jsem v poslední větě uvedl, že roubům nevadí mráz. Nicméně se mýlíte. Cibule v zimě... celý příspěvek >
Síran, sůl, 4.12.2013
Chemicky to zdůvodnit neumím, ale draselná sůl (hnojivo) se nechová jako čistá sůl. Není tak osmoticky aktivní (například v ní nelze tak rychle rozpustit slimáky jako v kuchyňské soli), předpokládám, že nejde o čistý KCL nýbrž směs s nějakým... celý příspěvek >
Jak zúžitovat králičí maso, 3.12.2013
Je to, proto, že lidi u nás jedí vepřové, hovězí, kuřecí maso  od malička, na typickou příchuť jsou zvyklí a tak jim nevadí. Přesto na talíři druh masa bezpečně poznají. Podle čeho asi? Když připravíte králičí řízek (čínu, ... celý příspěvek >
Pálení jablek, 3.12.2013
1D jedu do 30, 2D do cca 55% Těch 30% a 55% myslíte výsledný produkt, nebo aktuální koncentraci, při níž končíte destilaci? 
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 3.12.2013
Máte pravdu, na záchod chodím častěji v určitou hodinu. Přisuzuji to ovšem dvěma faktům.  1. stravu přijímám taky v určitou hodinu, což je dáno spíš konvencemi a ptracovní dobou než mými cirkadiálními rytmy 2. v cizím prostředí mi to tak... celý příspěvek >
Roubování meruněk, 3.12.2013
Souhlasím, debata s p. Slavíkem mi přijde milá, humorná, přátelská, se vzájemným respektem a koneckonců i semtam poučná. I když v tomto vlákně nepříliš.    Jenom na okraj,  kolem zapíchaných roubů vede cesta ke kompostu, kam... celý příspěvek >
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 3.12.2013
Viděl jste někdy v lese chodníky vyšlapané od zvěře? Viděl jste nědy v parku vyšlapané chodníky lidmi, když nasněží? Nehledáte náhodou tajemné zákonitosti tam, kde nejsou?
Roubování meruněk, 3.12.2013
Okolo ledničky procházím častěji, než na jaře v sadu okolo stromů. To ano, ale sama procházka kolem ledničky mnoho informací o stavu roubů nedá. Jenže rozpor není vůbec v tom, v jakém stavu se rouby nacházejí v prosinci, lednu, ani... celý příspěvek >
Jak zúžitovat králičí maso, 3.12.2013
Maso králíka má ze všech zvířat asi nejméně druhově typickou příchuť, takže je lze použít úplně všemi způsoby.   Asi z něj nejde udělat slanina a problematicky španělský ptáček.
Uzení domácích klobás, 3.12.2013
Kdyby byla na vině pouze absence rychlosoli (Pragandy) tak by asi byly klobásy šedě zbarvené celé. Ale pisatel má šedé jen středy. Příčinou je kombinace dvou faktorů. Maso (klobásy) lze vyudit i bez rychklosoli. Necháte-li je naložené několik... celý příspěvek >
Další diskuze:  161162163164165>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika