|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak naložit maso na uzení, 8.1.2014 Diskuze, zda dusitany používat nebo nepoužívat je věčná a nevyřešíme ji. Sám na ni nemám odpověď, taky je někdy používám. Na jedné straně se deklaruje jejich neškodnost, dokonce prospěšnost , na druhé straně se zakazuje konzumovat dětem a... celý příspěvek > | | Klejotok, 8.1.2014 Příspěvek jsem opravdu dodatečně neupravoval.
S ostatním víceméně souhlasím.
| |
| | Klejotok, 8.1.2014 Špatně čtete. Psal jsem naopak, že lokální léčba pomáhá. Stejně tak pomáhá ošetření klejotoku vyříznutím, desinfekcí a zatřením. Ale obojí neřeší příčinu. Léčba kauzální je někdy problematická - jak ten diabetes, tak ta špatná půda, vlhká, těžká... celý příspěvek > | | Klejotok, 8.1.2014 Po zaschnutí zatřít poraněné místo vhodným prostředkem-mě se osvědčil štěpařský vosk.Nakonec místo ošetřit fungicidem.
Nebylo by to lepší udělat obráceně? Přes vrstvu vosku ten fungicid moc účinkovat nebude
| | Klejotok, 8.1.2014 Je to stejné, jako bércový vřed u dekompenzovaného diabetika . Vznikne i z nepatrného poranění kůže, lokální léčba taky pomáhá hojit. Ale hlavní příčinou není ta oděrka a kauzální léčbou nejsou mastičky.
| | Klejotok, 7.1.2014 Klejotok (a nejen u broskvoní) má příčin více, ale v první řadě je to problém půdy.Vysaďte broskvoň v podhůří na severu v písku na skále. Neporoste, zmrzne v květu, budou drobné plody, málo sladké, ale klejotokem trpět nebude. Vyřezávání,... celý příspěvek > | | Rubinstar, 7.1.2014 Tak krásně naleštěné plody nemám, spíš víc žíhané a červeň je temná méně nápadná. Trpí strupovitostí, takže naroubování byl spíš omyl. Zmátl mě název odrůdy, myslel jsem že jde o křížence Rubínu. Ale chuť špatná není, ostatně je to Jonagold. | | Odrody naších dedov a pradedov, 7.1.2014 Toto rozzdelenie je pre velkopestovatelov
Nemyslím si. Velkopěstitelé budou těžko vysazovat odrůdy pro kuchyňské zpracování nebo dokonce lokální krajové sorty. | | Jak naložit maso na uzení, 7.1.2014 Špatně jste si vyložil význam slova inhibuje (sníží aktivitu) To zdaleka neznamená, že...nehrozí nebezpečí otravy botulotoxinem, nehrozí riziko zvrhnutí láku... Ale pravdu jsem neměl ani já, když jsem napsal, že dusitan nehraje žádnou... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 7.1.2014 Já sice taky, ale většina lidí jí očima. Co naplat, že na míse moje nakrájené maso voní kouřem, když to vedle ležící kupované moravské uzené a želatinou napumpovaná rolovaná plec jsou tak krásně červené... | |
| | Odrody naších dedov a pradedov, 7.1.2014 Jedním z problémů těchto diskuzí je, že v naší zemi se jablka nerozdělují podle druhu využití - třeba na odrůdy stolní, kuchyňské, moštovací a krajové, podobně jako tady:
Mnohému by to prospělo, a pěstitelé by se lépe orientovali, jaké... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 7.1.2014 V jednom má Martin pravdu. Maso s dusitanem má stálou barvu na řezu. Když naložím maso v obyčejné soli, je po vyuzení růžové (s rychklosolí červené). Když ale nakrájené maso leží půl dne na talíři, získává šedavou barvu, zatímco s dusitanem... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 7.1.2014 Se vším lze souhlasit. Možná krom jediné věty:
...používám dusitanovou solící směs... nehrozí nebezpečí otravy botulotoxinem, nehrozí riziku zvrhnutí láku (kažení).
1. Otrava botulinem, je z uzeného vysoce nepravděpodobná, přídavek dusitanu v... celý příspěvek > | | Odrody naších dedov a pradedov, 7.1.2014 Nevím kde se ve většině názorú bere vůle, že staré odrudy patří jenom na semenáče a meze tak jako indiani do rezervace.
To já asi tuším. Staré odrůdy, které se dřív pěstovaly na nízkých tvarech v zahrádkách, jako Ananasová reneta, Bernské růžové,... celý příspěvek > | | Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 7.1.2014 Arborolem a Nitrosanem jsme se před revolucí něco nastříkali. S patologem jsem se důvěrně skamarádil, ale jinak než myslíte, byla to pohledná spolužačka z fakulty. Každopádně dinitroortokresol je sračka, tak ho vyhoďte.
| |
|
|
|
|