|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Vrúbľovanie a teplota, 29.1.2014 Rouby na podhryzaném stromě nezaschnou. Ale lepší je nařezat je a uschovat - zapíchnuté do do nezmrzlé půdy nebo v sáčku v lednici. Ujímavost peckovin z uskladněných roubů je obecně lepší než ze stromu na strom. Lepší výsledky bývají u již... celý příspěvek > | | Cider - výroba, 28.1.2014 Určitě vyzkouším i přes potenciální riziko výbuchu
Opakuji, že je třeba opatrně PETky otvírat, - vychladit, nepřepat, jen lehce povolit závit a vyčkat na dekompresi, při níž odejde jisté množství pěny a cca 1 deci moštu.
Je... celý příspěvek > | |
| | Cider - výroba, 28.1.2014 Dělám to přesně stejně a exploze jsem se zatím nedočkal. Mošt se nezvrhne do octa, nýbrž do sektu. | | Roubování meruněk, 28.1.2014 kam dám pak rouby, aby se zpozdily když nikde nebylo studeno. Čili nemožnost je zpozdit.
To je všeobecně rozšířený omyl, že rouby pozdržíme jen uchováním ve větším chladnu než je venku. To tak není. Ostatně mnoho lidí uchovává rouby v... celý příspěvek > | | Cider - výroba, 28.1.2014 Mám PETek s čerstvým moštem ve stodole ještě celou bednu. Pro jistotu mám přes ně přehozenou menší plachtu. Láhve jsou na omak tvrdé - natlakované, ale nepraskla ani jedna. Otvírání není jednoduché, šumivý mošt však chutná... celý příspěvek > | | Placaté broskve, 28.1.2014 Balkonela je šlechtěná jako zakrslá- taky jsem ji až do loňského roku měla, ale byla " odejita "- měla jsem ji několik let bez problémů v půdě, plodila velké plody, ale byla tak malá, že mi na šplhali ze země slimáci a ojídali nektarinky :-) a... celý příspěvek > | | Staré hrušky, 28.1.2014 Velmi pěkně udělané stránky, mají, pravda, některé věcné nedostatky. Např. je mezi archivními uvedena relativně moderní třešňová odrůda Kordia a současně chybí třeba vůbec nejznámější a nejstarší višeň Morela pozdní. Taky mám zato,... celý příspěvek > | | Zuzana, 27.1.2014 S tím lze v podstatě souhlasit, i když Kardinál až tak dobře krechtovatelný, pro svou nepříliš dlouhou skladovatelnost není. Chutným renetám, krom nároků podrazily nohy i jejich drobné, tedy u nás špatně prodejné, plody | | Produkta a Karmína, 27.1.2014 Nikdo Vám pane Kaněro nenutí, abyste Produktu pěstoval. Já jsem si na ni zrovna tento víkend vzpomněl, když jsem její plody rozkrajoval na příjemně nakyslé loupané křížaly a z velkými plody ta práce šla pěkně od ruky (potěš Bůh to... celý příspěvek > | | Zuzana, 27.1.2014 Zuzana je typický moderní štrudlák a tak by se na ni mělo pohlížet.. Bujně roste, má sklon ke střídavé plodnopsti, velká jablka plodí i na vysokokmenu, je nenáročná na prostředí, netrpí chorobami ani příliš škůdci. Samozřejmě, pro... celý příspěvek > | |
| | Výběr postřikovače stromků, 24.1.2014 Použitelné to asi je. Ale když jsem ji srovnal se Solem (silnější profil hadice i trubky, lepší rozstřik trysek) a hlavně, když u Hechta nebylo k dispopzici nic delšího než 50cm trubka (co s tím na vysokokmeny?) šel jsem to předělat. | | Výběr postřikovače stromků, 24.1.2014 To je nejlepší řešení, ale není zdaleka snadné. Neznačkový výrobci používají nejen jiné závity, ale i jiný kalibr hadic, jejichž koncovky jsou tvářeny zatepla a připojení k ventilům Solo je často obtížné až nemožné. Zásadní rozdíly v kvalitě... celý příspěvek > | | Kterou letní jabloň?, 24.1.2014 Veškterá opatření, která popisuje pan Polehla považuji za prospěšná. Slovo "nezbytná" mi přijde trochu silné, ani jedno z těchto 4 opatření pravidelně neprovádím. Tím ovšem nechci říci, že by se neměly dělat.
Odrůdu... celý příspěvek > | | Výběr postřikovače stromků, 23.1.2014 Solo 7litrový mám a jsem s ním dost nespokojen. Nošení přes rameno je nepohodlné, tlak malý, během postřikování musíte opakovaně nádobu postavit na zem a dopumpovat. Natlakovat víc to nejde, přes bezpečnostní ventil přebytečný tlak unikne. I po... celý příspěvek > | | Kterou letní jabloň?, 23.1.2014 Není třeba se omlouvat, mám takové stromy už mnoho let. Je to jediná možnost, jak ochutnat víc než 2 letní odrůdy a nevyhodit většinu úrody na hnůj. Jistě, stromy nejsou sice úplně nejsouměrnější, ale to nevadí. Letní odrůdy až tak extrémní... celý příspěvek > | |
|
|
|
|