|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Vykouření skleníku, 17.2.2014 Ve škvírách mezi okny přezimují možná slunéčka - ty se vám nejspíš vysířit podaří. Proč by tam však měla být ložiska plísní a hub?
Ale nechť si každý dýmí jak chce a dělá ve svém skleníku, co uzná za přínosné. | | Vykouření skleníku, 17.2.2014 ,jde o spolehlivé zničení spor, bakterií,choroboplodných zárodků...
Siření nádob pro výrobu vín má hlavně jiný důvod, a to potlačení divokých kmenů kvasinek a podpora těch ušlechtilých. Proto se síří i víno ve zcela čistých skleněných a... celý příspěvek > | |
| | Vykouření skleníku, 17.2.2014 To je úplně jedno. Když bude skleník plný oxidu, oheň sám zhasne. Je-li jeden plátek dimenzován na 1 hl, pak 10 plátků vysíří metr krychlový. Skleník 2x5 metrů plochy, a k tomu 2 metry do výšky má 20 kubíků. Analogicky hektolitrovému sudu mi tak... celý příspěvek > | | Roubovat už teď v únoru?, 17.2.2014 Myslím, že dřívějším naroubováním se nic pokazit nedá. | | Drtič větví Vares Shark, 17.2.2014 Drtiče jsem měl v životě 4. První rychloběžný Al-Ko, špatná volba. Tenklé větvičky se namotávaly, i když drtil najemno, musel se každou chvíli rozdělat a čistit. Pak dva válcové pomalé štěpkovače (Einhel, Hecht) - za tu cenu 2,5-4 t. odvedly... celý příspěvek > | | Trvanlivost paliva, 17.2.2014 Běžný prodávaný líh je asi 63% (zbytek voda), absolutní 100% alkohol není běžně k mání. Bál bych se, že když se takový naředěný líh rozpustí v nadbytku benzínu, vody v nádrži ještě naopak přibude.
| | Řez, 14.2.2014 Stromy jsou trochu zanedbané a chtělo by to nějaký razantní řez
Možná to zní nelogicky, ale je třeba řezat raději opatrně. A taky rozlišit stromy zdravé, vitální, jen zanedbané od stromů starých, nemocných, zesláblých. Ty první snášejí razantní... celý příspěvek > | | Jakou slivoní doplnit sad?, 14.2.2014 To, co píše p. Stanislaw je nepochybně pravda. Tuhle jsem slyšel kolegu, který se podivoval, že lidi, co přežili koncentrák, se dožívají 90 let.
U slivoní ale hraje roli ještě jeden aspekt. Stromy, které v... celý příspěvek > | | Roubování meruněk, 14.2.2014 Z lístového pupenu výhon nevyraší, zvolte vhodný, vyzrálý, růstový
Myslím, že se mýlíte. Existují dva druhy pupenů: generativní (květové) a vegetativní. Až přísun živin za vegetace rozhodne, zda z vegetativních pupenů vyraší výhony nebo jen... celý příspěvek > | | Betonové odlitky na zahradu, 13.2.2014 Formu bych zkusil vytřít horkým voskem, ten určitě do betonu nevsákne. V místech, kde je beton ztenčený - např uši, bych jej vyarmoval tenkými roxory nebo aspoň drátem. | |
| | Jakou slivoní doplnit sad?, 13.2.2014 Obalit plastový sud vlnitou lepenkou, molitanem či polystyrenem je velmi snadné a izolační schopnost takové nádoby je lepší než dřevěného škopku. Ale při 15 stupních to opravdu není třeba. Správné kvašení má probíhat raději pomalu při nižší... celý příspěvek > | | Stanley, 12.2.2014 Ve středních polohách se odrůdě Stanley daří dobře. V době, kdy jsem si ji pořizoval (1980) jsem chuť plodů srovnával s pravými Domácími švestkami, které měla překonat v nástupu do plodnosti, údrodě, velikosti plodů. V tomto srovnání Stanley... celý příspěvek > | | Jaká bude Resista?, 11.2.2014 On ani Golden nijak šťávou nepřetéká. Na Rezistě mi vadí zejména zdrobňování plodů, méně atraktivní slupka a nekonečně dlouhá vegetační doba. To první lze řešit menším tvarem a probírkou (mám ji na vysokokmenu), to druhé hledáním kouzla v málo... celý příspěvek > | | Kvitnutie marhul 2014, 11.2.2014 tak zvláštní zima to není.Sice pupeny jsou již dost rozjeté, ale pokud nepřijdou extrémní mrazy, nic se neděje.P
To jistě ne, ostatně v mnoha zemích ani jiné zimy nejsou (Anglie, Nizozemí, aj.). Jenomže tam obvykle nepřicházejí v březnu a dubnu... celý příspěvek > | | Jakou slivoní doplnit sad?, 11.2.2014 Jistěže, pro jeden velký extenzivní polní sad může být 40 stromů i málo. Ale pro jednoho člověka, aby to ve volných chvílích ošetřil, prořezal, a všechny naráz dozrálé plody sklidil, už je to dost. Proto bych raději volil odrůdy postupně... celý příspěvek > | |
|
|
|
|