|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 13.3.2014 Dobrý den, pane Palo, Borax jsem koupila, Vaše články v předchozích vláknech jsem nastudovala včetně termínů a koncentrací. Nicméně co letos? Moje meruňky Kioto, Pinckot i Lejuna jsou letos obalené květními pupeny a vypadá to, že rozkvetou zanedlouho... celý příspěvek > |
|
IBC kontejner - propojení, 12.3.2014 Na redukci závitu bych se vybodl. Vyvrtal bych vedle otvůrku díru do velkého víka a vsunul tam sudovou výpusť 1" |
|
|
|
Lze použít vodu z bazénu na zalévání květin?, 12.3.2014 Proti tomu, co teče v řekách nebo co vezme s sebou déšť při smogu, je ta voda - včetně svinsva z lidských těl - alabastrová. |
|
Hydrogel?, 12.3.2014 Nu, pokud hydrogel z plenek nezamoří dětskou prdýlku, nebojím se, že by ublížil půdě. |
|
Roubování, 12.3.2014 Pásku, co se sama rozpadá, nevidím, jajko výhodu. Některé dřeviny sílí velmi rychle - např zmlazený myrobalán dokáže zaříznout pásku ještě tentýž rok. Naopak u silnějších přeroubovaných větví za kůru nechávám pásku 2 roky i déle, aby pomáhala... celý příspěvek > |
|
Jantar, 12.3.2014 Z jakého křížení Jantar pochází, nevím. Ale oproti Jonagoldu spolehlivě dozrává i v horších letech a chladnější poloze. Nemá ale tak dlouhou skladovatelnost. |
|
Akumulátorová zahradní pila Bosch KEO 10,8 Li, 11.3.2014 Pokud si člověk pořídí klvalitní ruční pilku s velkými zuby - např. Silky - délky 200 - 300 mm, zjistí, že pro malé aku pily není využití. |
|
Odrůda jabloně do vyšších poloh, 10.3.2014 ...ti co berou stromek něco jako dojnou krávu nebo... by chtěli i z jalovice tele mámiti tak tu je cesta jedině na A2
Ano, k tomu se hrdě hlásím. Chci, aby mi stromy přinesly co největší užitek při co nejmenší námaze a vynaložených... celý příspěvek > |
|
Akumulátorová zahradní pila Bosch KEO 10,8 Li, 10.3.2014 Pokud se baterie nabíjí dlouho, není řešením ani 2 x aku. Vzhledem k poměrně nízké ceně přístroje by se daly koupit dva a střídat je, ale jestli se vybije dřív než nabije, je i to o ničem. Musela by být rychlonabíječka.
Používám... celý příspěvek > |
|
Kde prodávají rostlinu stromku Čisteckého jablka?, 10.3.2014 Čistecké lahůdkové nabízí Droždín, možná i další.
|
|
|
|
Nezabúdli ste na sýkorky?, 10.3.2014 Drtivá většina ptáků poletujících mi na zahradě hnízdí jinde než v mých 8 budkách, a jejich hnízda nikdo nečistí. Takže čmeláci maji i tak smůlu. Dalšími blízkými jsou ve stodole hnízdící vlaštovky a jiřičky. Jestli někdo vymetá... celý příspěvek > |
|
Plané stromky, 10.3.2014 Semenáčky švestek roubovat nemusíte, pokud jsou konkrétní jedinci zdraví, bez nákazy, budou rodit dobré ovoce
To bych si netroufal tvrdit, semenáče švestek jsou podobnou loterií jako semenáče jabloní a platí pro ně stejná pravidla. Roubovat... celý příspěvek > |
|
Nezabúdli ste na sýkorky?, 10.3.2014 Já bych ty ptáky tolik nerozmazloval. Když budou chtít novou peřinu, tak ať si ji vymění. Budky jsem jim rozvěsil, ale o vnitřní výbavu se už musejí postarat sami. |
|
Roubování, 10.3.2014 můžete mi prosím říct, jak jí ukončujete? Děkuji. Mějte se fajn. j.
Ovázání ukončuji tím nejjednoduším způsobem. Konec pásky podvleču pod poslední otáčku a utáhnu. Aby páska při dotahování nedrhla, její konec nasliním. Že se páska sama... celý příspěvek > |
|
Roubování, 9.3.2014 Mně teda klasická PVC páska naprosto vyhovuje. Pracuje se s ní snadno a riouby se ujímají. Nevidím důvod, proč shánět nějakou jinou drahou zahraniční. |
|