|
Durancie, 25.3.2014 To je opsáno z Malé pomologie. Vyzrálé durancie jsou skutečně tak výrazně sladké, že ostatní chuťové vjemy jsou trochu potlačeny. Navíc nemalá část dužiny při jídle zůstane na pecce. Zato destilát z durancií je aromatický velmi, ovšem převažují tóny... celý příspěvek > |
|
Problém pri skladovaní Granny Smith, 25.3.2014 Ještě jedna špatná sklizeň a půjdou...
To je dobrý nápad.
Naši němečtí předkové v Sudetech na počátku XX. století dobře věděli, proč z tehdy nových amerických odrůd zařadili Matčino a odmítli Jonathan. |
|
|
|
Růžový rybíz, 24.3.2014 Jinak výborný na marmelády i na výrobu růžového vína.
Nejlepší víno je bezesporu z bílého rybízu, to je obecně známo. Kdo chce víno růžové, může si pomoci pár kuličkami červeného nebo ještě lépe černého rybízu.
Co se týče marmelád... celý příspěvek > |
|
Růžový rybíz, 24.3.2014 Jednoletá. |
|
Chci si založit sad, 24.3.2014 Určitě máze naději, ale mokrá část louky není nejlepší lokalita pro meruňkový sad |
|
Růžový rybíz, 24.3.2014 Stimulátor můžete použít, ale i nemusíte. Dokonce ani ta sklenka není nutná. V dobrém vlhkém substrátu zakořeňují řízky rybízu poměrně dobře samy. Horší je to s angreštěm, lískou, muchovníkem, aronií,... |
|
Jaká třešeň (odrůda) je nejlepší co se chuti týká a množství plodivosti?, 24.3.2014 Ale dotaz zněl na třešeň a ne na višeň :-) |
|
Kanadska boruvka v kvetinaci, 21.3.2014 Teď budu vypadat jako barbar, ale já mám kanadské borůvky ve větších plast. květináčích už minimálně 5 let - občas vyměním vrchní část rašeliny, hnojím Kristalonem plod a květ a poctivě zalévám. Napřed to bylo provizorní řešení, ale jelikož jsou... celý příspěvek > |
|
Žluté třešně, 21.3.2014 Bělice (bělky) říkáme u nás jiným třešním. Jsou to svetlé měkké, sladké, poměrně rané srdcovky zrající současně s Karešovou. Řádně vyzrálé mají poměrně výrazné oranžové líčko. Sušily se z nich nepravé rozinky. Pravé žlutoplodé třešně... celý příspěvek > |
|
Roubování meruněk, 20.3.2014 Opravdu snímek je naprosto skvělý :-). To by člověk nevěřil, co je možné. |
|
|
|
Plody rakytníku, 19.3.2014 Zkusil někdo přiroubovat samce do samičího keře rakytníku? |
|
Má cenu ji zachraňovat?, 19.3.2014 Nemístná poznámka, že fungicidy mají preventivní účinek je holá blbost...
Nevšiml jsem si, že by tu nemístnou poznámku někdo napsal
A určitě malo kdo bude obrývat vysokokmen 10m čtverečných.
Dřív to dělala většina sadařů. Já dnes... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 19.3.2014 Tak u mne je to u Pinkcotu a Kiota opravdu asi součást postupného nakvétání. Protože včera v odstupu asi 2-3 dní se ty květy, co vypadaly nefunkčně a nedobře vyvinuté jako zázrakem spravily a vypadají už stejně. Takže žádný mráz...:-) B. |
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 18.3.2014 Mám to i já na Pinkcot a Kioto - kvetou letos poprvé- taky jsem si říkala čím to může být- ty nedobře vyvinuté květy- nemůže se jednat o důsledek poškození mrazem v minulém týdnu? V noci bývalo -2 až -3.Teprve mi začínají kvést, ale některé květy... celý příspěvek > |
|
Odrůda Míšeňské, 18.3.2014 Preniesť napr. gény dlhovekosti Míšeňského do modernej sorty, to už stojí za pokus
Nejsem si jistý, je-li to cílem dnešních šlechtitelů. Dlouhověkých jabloní máme kolem silnic spousty. Ale v produkčních sadech a mezi nově vyšlechtěnými odrůdami... celý příspěvek > |
|