Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zahájení roubování, 3.4.2014
Třeba uhnilé nebo hryzec. U nás, když se jabloň zelená, kůra odloupnout jde.
Jabloň vhodná na mušt, 3.4.2014
Strýmky se lisovat dají a jejich výlisnost mi nepřišla až o tolik menší. Je určitě lepší než třeba u Jeptišek (Eisenapfel). Pro lepší chuť je dobré smíchání s jinými odrůdami.
Problém se základy pro skleník, 3.4.2014
Zvolil bych skleník takových rozměrů, aby předozadní osa ležela na vrstevnici. Jeden bok by byl mírně vyvýšen, druhý mírně utopený. Vstup by byl ale v rovině terénu.
Jabloň vhodná na mušt, 3.4.2014
Když má někdo tak jako já nevhodný drtič, tak je možno dokoupit siťový pytel do lisu, nebo si takový vyrobit doma ze síťoviny, textílie, pytloviny, jutoviny, nebo ze silnější záclony. Máte pravdu. Pytel v lisovacím koši výrazně usnadní lisování a... celý příspěvek >
Jabloň vhodná na mušt, 2.4.2014
      Cosi o tom vím, moštuji pro sebe a široký okruh blízkých už 37 let, loni asi 15x,  pokaždé kolem 60 litrů. Opakované moštování je vhodné nebo spíš nutné. Pravda, chystání nářadí a jeho čištění není žádný med, ale... celý příspěvek >
Řez, 2.4.2014
Nevadí, pokud jsou nad ostříhaným obrostem živé pupeny. Což asi jsou. I tak by bylo lepší se příště ptát ještě před ostříháním.
Rozkvétání slivoní, 2.4.2014
Mám vypozorováno, že čím později stromy vykvetly, tím větší úrodu přinesly. Rekordní byly 2006 a 2013. Tak to letošní nakvétání s přílišným nadšením nevnímám.
Bio hnojení meruněk, broskví, slivoní, třešní, jablek, kiwi, borůvek, 2.4.2014
Nu, myslím, že zadavaterl se vyjádřil celkem srozumitelně. Chce použít přírodní - tedy statková -  hnojiva. Diskuze hned uhnula k ekokonvenční polemice.     Já si myslím, težko konkrétně radit, pokud neznám... celý příspěvek >
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 2.4.2014
Ta směs počítá s dusíkem ve formě nitrátové i amonné, které působí různě rychle, navíc s dodáním vápníku. Považoval bych za lepší alternativu ledek amonný s vápencem, který dodá dusík ve stejné formě, navíc nehrozí reakce na síran vápenatý (sádra),... celý příspěvek >
Jabloň vhodná na mušt, 1.4.2014
Ja by som si do struhadla pred lisovaním chrastavité jablká nedával, To je jistě možná volba, nicméně jste asi v České i Slovenské republice jediný. Strupovitost jablek nemá s chutí moštu ani jeho zdravotní závadností absolutně nic... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 1.4.2014
Pochybovat a diskutovat přeci ještě neznamená zesměšňovat.   Nicméně skutečnost, že jsem aplikoval nějakou látku a květy mi nepomrzly, nemohu brát rovnou jako důkaz. Čímž netvrdím, že to účinkovat nemůže. Ale pochybovat a přemýšlet je... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2014
Diskuzní fórum je především -  v podstatě pouze - o tlachání. Jen proto, abych se za každou cenu pohnul z místa, nechci provádět neověřené experimenty. Mám strach, abych za dobu života meruňky nenalil do půdy kolem ní nadlimitní... celý příspěvek >
Založení trávníku - typ půdy, 31.3.2014
Po vysetí trávníku, podobně jako Vám, tráva pěkně vzešla a zazelenala se. Ale pak, už v rozporu s Vámi, se na ní zanedlouho vytvořily vybledlé mapy Ano, taky jsem si později s těmito jevy na trávníku užil, ale o tom jsem již raději nepsal. Navíc... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2014
Najvätší efekt má borax v máji, keď už je vyvinutá listová plocha Pokud borax nějaký protimrazový efekt má (o čemž teď nechci polemizovat), tak je tato věta pravdivá a důležitá.       Spíš bych se zamyslel nad... celý příspěvek >
Stříhání rok starých švestek, 31.3.2014
To je jednoduché. Oba výhony napravo (co se překrývají) úplně odstraňte, ten levý napřímte vyvázáním, zakraťte a ze 4 vodorovných výhonů zapěstujte ramena. Zakreslit to neumím.
Další diskuze:  146147148149150>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika