|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Čas roubování za kůru, 21.4.2014 Někdy se stane, že (často narašený) pupen zaschne a později vyraší spící očko. Občas se mi taky stane, že roub se neujme, resp. pupen nevyraší, ale roub zůstane svěží. Probudí se a vyraší až následující rok. Naposledy se mi to stalo u... celý příspěvek > | | Čas roubování za kůru, 21.4.2014 jak redakce tohoto fora na prosinec doporučuje, a radí, že rouby zapíchnuté v půdě vydrží alespoň do července.
Nevím, jestli redaktoři odlišují jádroviny od peckovin. U jabloní bych se nebál, u peckovin sdílím Vaše obavy. | |
| | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 21.4.2014 Teď je otázka, co dá víc práce. Jestli porýt záhon nebo pokládat lepenku, kropit ji, navážet posekanou trávu, listí, kompost. Když se podívám, jak vypadá na jaře povrch hromady kompostu, kam jsem na podzim navezl shrabané listí, tak do toho bych tedy... celý příspěvek > | | Čas roubování za kůru, 21.4.2014 Pořád mi není jasné, proč by se měly zimní rouby používat na srpnové očkování. Vždyť tou dobou jsou již k dispozicií vyzrálá očka z čerstvých letorostů.
Občas se zamýšlím, co nejvíc ovlivňuje trvanlivost zimních roubů a... celý příspěvek > | | Rozkvétání slivoní, 21.4.2014 Velkoplodé myrobalány mám už dávno odkvetlé a poslední vestky teprv rozkvétají. Na to, abych každou odrůdy ošetřoval proti pilatce zvlášť, bych se mohl... Takže ošetřuju až po opadu květních lístků těch posledních. Tedy pilatky na... celý příspěvek > | | Založení záhonu, 21.4.2014 Nu, průmyslová hnojiva používám minimálně, ne však proto, že bych se bál těžkých kovů, mám dost hnoje, kompostu i slepičinců. Pokud krávy a slepice konzumovaly krmiva vypěstovaná za pomoci Cd, As, Hg, Ni, Pb budou tyto prvky logicky... celý příspěvek > | | Rozkvétání slivoní, 21.4.2014 Jsem, zvědav, jestli a nakolik se na letošní úrodě švestek projeví loňská extrémní nadúroda (zapříčiněná m.j. totálním mrazovým výpadkem v roce předešlém). Na květní násadě to zatím vidět není, dokonce některé slivoně - např Katinka - má možná... celý příspěvek > | | Jak se zbavit včel?, 21.4.2014 Čím dělají ty díry do omítky? Sosákem? | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 21.4.2014 Já bych to tak kriticky neviděl. Existuje mnoho oblastí, kde je mráz v zimě spíš výjimkou (nejen středomoří, ale i přímořské oblasti západní Evriopy) a ovoce tam chorobami a škůdci netrpí o nic víc než u nás.. Příroda si poradí. Stejně tak by se... celý příspěvek > | | Uzení domácích klobás, 21.4.2014 ty na jídlo hned, si uď jak dlouho chceš, ale ty do plechovek očudíš jen tak 2hodiny, to stačí
Zavařením klobásy vždy ztratí něco ze své kouřové vůně. Obávám se, že kdybych zavařil jen tak 2 hodiny očuzené, chutnaly by trochu jako sekaná ve... celý příspěvek > | |
| | Vyvětvovací pila Sharks SH 905, 21.4.2014 Řezat jednoručkou je úplně něco jiného. V zahradě používám akumulátorovou, tam to stačí. Tou můžeme naříznout zespodu, pokračovat řezem zhora a pak ještě začistit pahýl. Ale s vyvětvovací pilou na dlouhé tyči stojíce na zemi se k větvi dostaneme jen... celý příspěvek > | | Čas roubování za kůru, 21.4.2014 Počkáme si tedy do července na to, v jaké kondici budou skladované rouby... nebo do podzima zda se budou rouby tvářit stále tak čerstvě.
Nu, sám nevím, proč bych měl rouby skladovat do července či podzimu. Stačí do nejpozdnějšího termínu jarního... celý příspěvek > | | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 21.4.2014 Podvědomí většiny je značně ovlivněno zájmem producenta a obchodníka,
Dodnes mi v kůlně visí několik rýčů. Každý, kdo chce něco porýt či vyrýt automaticky sáhne po nástroji, který se nejlíp drží, s nímž se nejlíp pracuje. A neplatí to... celý příspěvek > | | Vyvětvovací pila Sharks SH 905, 18.4.2014 Měl jsem možnost s několika takovými pilami pracovat a pak si vybrat, tedy mohu něco z toho potvrdit, něco ne.
1. Je-li na zahradu zavedena elektřina, je skutečně metodou volby vyvětvovací pila na 220W. Vzhledem k tomu, že řežeme prakticky vždy... celý příspěvek > | | Mráz - malé plůdky meruněk, 18.4.2014 Včera se mi zdály plůdky normální, i když jsem si samozřejmě nebyla jistá, jestli jsou světle, nebo tmavě zelené, ale řada jich je ještě schovaných ve zbytcích květu- zejm. broskovně. Nahnědlé byly třeba jen špičky květů - i to vadí? A kdo máte... celý příspěvek > | |
|
|
|
|