|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 23.4.2014 No tím to možná být nemusí, protože já jsem to na některých broskvoních též objevila a to jsem je stříkala pouze před rašením, potom už ne. Nemůže takto vypadat mrazové poškození? | | Lze přesadit hrušni?, 23.4.2014 V tuto dobu chodívám do lesa pro semenáčky a kořenové odkopky planých třešní - ptáčnic. Je sice pozdě, ale dokud nemají typické světlé listy, nejsou v lesním podrostu vidět. Ujímavost záleží pouze na kvalitě vykopaných kořenů. Některé... celý příspěvek > | |
| | Elektrická rotační sekačka, 22.4.2014 Milá paní, nejlevnější benzinové sekačky s pojezdem začínají na nějakých 3700 Kč, což je cena plně srovnatelná s elektrickými. Jistě, jde o čínské stroje, ale věřte, že travní sekačka není tak složitý stroj, aby si s ním asijští konstruktéři... celý příspěvek > | | Elektrická rotační sekačka, 22.4.2014 Sekat trávník 700m2 a tahat za sebou kabel je pro křehkou dívku rozhodně větší dřina, než dvěma prsty řídit motorovou sekačku s pojezdem, i taková by se do vaší ceny vešla. Stejně velkou plochu projíždím elektrickým vertikutátorem a kdybych to... celý příspěvek > | | Lze přesadit hrušni?, 22.4.2014 Nepochybuji, že po opadu listí nebo v předjaří by byl lepší termín, ale já bych asi vsadil na přesazení ihned. Vzrostlejší hrušně se příliš dobře nepřesazují, protože koření hluboko a tvoří silný kůlový kořen směřující kolmo dolů, který nutně... celý příspěvek > | | Hrušeň Clappova, 22.4.2014 Ano, ale ohýbáním větví můžeme spolu s termíny střihu/řezu strom přetlačit do plodnosti a utahat stromek na plodech.
Nechci tvrdit, že to není možné, jen proto, že se mi to nepodařilo. Sám mám tak chudou půdu, že pěstuji zákrsky jabloní na... celý příspěvek > | | Moja švestkomeruňka, 22.4.2014 Připojuji se k této diskusi jen pro informaci pro ostatní. Letos mi poprvé rozkvetla masivně švestkomeruňka - název bohužel nevím, v internet. obchodě jej neuváděli - nicméně má nyní silné projevy moniliosy -okolní meruňky jsem stříkala a projevy... celý příspěvek > | | Co mám s bramborami, 22.4.2014 Podle mě záleží na tom, jak velká nať pomrzne. Je-li to krátce po vyklubání ze země, nic hrozného se nestane, obrazí znovu. Ža by to zvýšilo výnos si ale nemyslím. Kdyby tomu tak bylo, sázely by se brambory v březnu kvůli zvýšení úrody cíleným... celý příspěvek > | | Hrušeň Clappova, 22.4.2014 Kdyby to bylo tak jednoduché, že by stačilo neostříhat stromek po výsadbě a byl z něj navždy zákrsek, nemusely by se vymýšlet slabě rostoucí podnože.
Stromů s kmínkem 40 cm a šikmě se větvícími rameny do 8m v průměru... celý příspěvek > | | Rozkvétání slivoní, 22.4.2014 Muchnic je letos hodně všude, i tam, kde nezakládali víc kompostů. Vhledem ke krátkému životnímu cyklu do měsíce o nich mluvit nebudem. | |
| | Rozkvétání slivoní, 22.4.2014 Muchnic je letos skutečně mnoho. Snad to souvisí s mírnou zimou, těžko říci. Každopádně nevím o tom, že by něčemu škodila, dokonce při nedostatku včel napomůže opylení. Nekouše, neštípe, nezapáchá, tak jakápak potvora? Je to živá příroda a ta si s... celý příspěvek > | | Rozkvétání slivoní, 22.4.2014 To asi ne, na obrázcích nejsou brouci s krovkama. Zobonosky vypadají jinak. | | Hrušeň Clappova, 22.4.2014 Konferencí určitě nic nepokazíte. Pro ještě menší stromek Karinu. | | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 21.4.2014 To je jistě pravda, tedy v krátkodobém horizontu. Nicméně tím byla vytvořena zkušenost, která mě a mé bližní od příští koupě odradí. A je-li nás víc, dny obchodníka jsou zpečetěny. Ovšem ten se špičatým Fiskarsem přežije... | | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 21.4.2014 Ten, kdo prochází stdolou se zavěšenými rýči, nepřemýšlí o reklamě, nýbrž sáhne intuitivně po nástroji, se kterým se nejlíp pracuje. Protože jsme si rýče pořizovali postupně, všichni mají oésahané a vyzkoušené všechny. A tak se stane, že i nový a... celý příspěvek > | |
|
|
|
|