|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Lis na ovoce, 4.5.2014 Hlavně si spočítejte, kolik padaných jablek každoročně posbíráte a kolik jich tedy budete moštovat. Tento lis na 6 litrů drti vydrží navěky, ale je vhodný jen pro opravdu malé množství., | | Zapraveni pisku do zeminy, 4.5.2014 Udělal jste chybu v desetinné čárce. Pro přidání 4 litrů na metr čtvereční potřebuje tazatelka cca 10 m3 písku na těch 250 m2 plochy.
Myslím, že chybu v desetinné čárce udělal p. Standa. Jestli má zadavatelka rozlohu 250m2, pak navezením 1000... celý příspěvek > | |
| | Zapraveni pisku do zeminy, 4.5.2014 Pane Stando, brzděte se s těmi bludy. Vy si pletete jíl a jílovitou půdu. Čistý jíl je v domácích podmínkách takřka nekultivovatelný. Půdy s vyšším obsahem jílovitých částic - jak uvádí zadavatel - "spíš jílovitá než... celý příspěvek > | | Je to muchovník?, 30.4.2014 Mám keř, tak jim dám šanci se ukázat, moc děkuji za rady. | | Je to muchovník?, 30.4.2014 Připojuji se k diskuze s prosbou o radu - u mého muchovníku se tvoří "výmladky" - v okolí stromu vyrostly ze země- mají slušné kořínky, daly by se nasadit. Ale má to cenu? Bude kvalita nových rostlin stejná jako mateční rostliny? Vůbec nevím, jestli... celý příspěvek > | | Čas roubování za kůru, 30.4.2014 Pan Jan nejspíš uchovává každý roub zabalený zvlášť. Nejlépe se kritizuje a odsuzuje to, co jsme nikdy nevyzkoušeli. V tom jsme v Česku mistry.
Abych to upřesnil. Pokud získám rouby odjinud nebo plánuji přeroubování stromu... celý příspěvek > | | Čas roubování za kůru, 29.4.2014 Mýlíte se, pane Jane, v obojím. Nejedná se o postup převzatý z literatury, nýbrž ověřený 35 lety vlastní praxe. Nejedná se o podmínky Podunajské nížiny, nýbrž chladného Svitavska. Rouby na obrázcích byly do půdy zasunuty ve svazcích za pomoci... celý příspěvek > | | Nemoc?, 29.4.2014 Kadeřavost | | Výhony meruzalky v koruně angreštu, 29.4.2014 Odstraňovat, odstraňovat, odstraňovat. Nejlépe, jak píše Standa, hned vylamovat začerstva, to se nejrychleji zahojí. Ty loňské už nůžkami. Pokud je ustřihnete těsně u kmínku, jejich další růst nepodpoříte. | | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 To je docela zajímavé. Ten fakt, že utopený stromek obtížně vytvářel nové kořeny z nadzemní části, ten bych vcelku chápal, ostatně já to zpravokořeňování rád nemám, nedělám a nevěřím v kvalitu takových stromů.. Stačí mi, jak jsem v dávné minulosti... celý příspěvek > | |
| | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 Uříznout kmínak a roubovat na něj, to občas dělám, ale troufnu si to jen u poměrně mladých podnoží. Většinou přeroubovávám až ramena a terminál v koruně. Myslím si, ale nejsem si jist, že větší význam než listy z ujatých roubů mají výhony,... celý příspěvek > | | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 Zato mají oba stromky strangulační rýhy od "poctivých" úvazků (když už jsme u té nezodpovědnosti).
Plná transpirační obměna vůbec ničemu nevadí. V tuto dobu běžně přeroubovávám za kůru celé stromy a některým chybí... celý příspěvek > | | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 Mluvit o nezodpovědnosti, když se jedná o vlastní stromek, je asi mimo mísu. To, že se mi něco nepovedlo, ještě není důkaz, že metoda je nutně špatná. Ostatně o tomto víkendu se na Flóře prodaly stovky prostokořených stromků, mnohé... celý příspěvek > | | Semenáč - dobrá volba, nebo ne?, 29.4.2014 To by asi pomohlo. Na kraji lesa jsem opravdu ledkem ještě nehnojil. | | Škůdce na jabloni, 29.4.2014 Nestačilo by je otřepat? Pochybuji, že červící vylezou zpět na strom. | |
|
|
|
|