|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Umí slimák plavat?, 12.5.2014 Hlavně pod vlhklou, chladnou folií bude ideální místo na schovávání za sucha, v noci, atd.
| | Broskvoňový semenáč, 12.5.2014 Někteří, jako já nepřesazují, proto odpadá efekt zavadnutí vršku.
Jistě, to je taky možné. Já pecky a semena vysévám do truhlíků či květináčů, které zahrabu brzy zjara po okraj do skleníku. V tuto dobu je vysypu a rozesadím do školky do děr... celý příspěvek > | |
| | Broskvoňový semenáč, 12.5.2014 Taky jsemm si myslel že jde o looňský výsev. Pokud přesazuji letos vyseté semenáčky do školky, zaštipuju při výsadbě terminál za 2. pravým listem. Ale přesazuju určitě menší, zhruba 10 centimetrové. | | Zena a pila - poradi nekdo?, 12.5.2014 Rozpočet je dán výčtem pil, který uvádí zadavatelka Petra. Předpokládejme, že pokud mezi těmito typy vybírá, že na ně i má.
Na 20 velkých stromů už nějaké pižlátko bude málo
Jestli má pani každoročně pokácet a zpracovat 20 velkých stromů, pak... celý příspěvek > | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.5.2014 Vím, jak vypadají rezavá poupata od květopasa, ale nikdy jsem nezažil tak masivní výskyt, aby to nějak redukovalo úrodu. Přitom již 15 let pesticidy na jabloně nepoužívám (nepočítám vápník a hnojení na list). Kdybych musel ze zákona vyklučit všechny... celý příspěvek > | | Harbritte snad nikdy nezklame, 9.5.2014 Harbrite mi letos rozhodně nepřeplodí. Našel jsem dva plůdky, které mrazík ponechal. Jeden možná ještě upadne. | | Černy jeřab (Aronie), 9.5.2014 Zkoušel jsem muchovník štěpovat zatím jen na jeřabinu, možná by to šlo ještě na hrušeň. Nejspíš ale zůstanu u keře. | | Mýt či nemýt benzinovou sekacku, 9.5.2014 Sekačku umývám zcela pravidelně, a to každý rok na podzim. | | Brambory ještě nevylezly, 9.5.2014 je lepší vždy preferovat sírany vyvažované vápněním proti chloridům (vyvažovaném organikou).
To je jako kdybyste napsal "je lepší jíst červená jablka se skořicí než žluté hrušky s hřebíčkem". Jak dodání organické hmoty, tak... celý příspěvek > | | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 7.5.2014 Myslíte hasicím přístrojem sněhovým? Zajímavý nápad! | |
| | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 7.5.2014 Já bych to tak nehrotil, Příroda je moudrá a umí si často v případě potřeby pomoci sama. Když uzná, že švestka si potřebuje odpočinout, tak proč jí to nedopřát? Já mám možná dokonce radši, když jeden rok (jako loni) je švestek tuna, ty zpracuju... celý příspěvek > | | Zuzana a Zvoša, 7.5.2014 To je možné a právě tam - na vysočině a v nevhodných podmínkéch by průměrnost Zuzany mohla převálcovat podprůměrné Topazy a Goldstary. | | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 6.5.2014 Chápeš, že u mě je probírka (i jablek) technicky těžko proveditelná. Tedy slivoně bych se probírat určitě nepokoušel. Víc než vynechání příští úrody je třeba se bát polámání větví. Loni jsem jich vzdor ovazování korun pár nezachránil. | | Kadeřavost už nyní, 6.5.2014 Kadeřavost mám na broskvoních prakticky každoročně, třebaže 3 postřiky provádím. Je vcelku jedno, jestli první postřik provedu na podzim nebo všechny v předjaří. Míra postižení je závislá spíš jen na tlaku choroby v daném roce. Abych Petra uklidnil,... celý příspěvek > | | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 6.5.2014 Obrázky podobné Petrově fotce jsem vídal na slivoních loni. Letos je násada podstatně menší, ale úroda by měla být. Ještě ale nevím, co napáchal dnešní mrazík. | |
|
|
|
|