Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak vám letos odkvetly jádroviny, 28.5.2014
U nás to nemohu potvrdit. Že pomrznou meruňky a broskve v a po odkvětu, jsem v celku čekal. že bude o trochu slabší násada některých loni přeplozených švestek, taky. Co se týče jádrovin, tam problém nebyl. Hrušně odkvetly naopak lépe než jindy,... celý příspěvek >
Opadávají nezralé kuličky rybízu, 27.5.2014
U stromkoveho lze tedy zamezit lepidlem vstup mravnecum a msicim... Bohužel, mšice nenapadají listy tak, že k nim napochodují po kmínku. Jistou kompropmisní možností je vytvořit pravokořený stromek angreštu. Je sice třeba občas odstranit výmladky... celý příspěvek >
Stara merunka - mrazove plotny na hlavni vetvi, 27.5.2014
Nejlépe asi uděláte, když se meruňce postaráte o přiměřenou výživu a chemickou ochranu, odstraníte suché větve a necháte ji žít, pokud se bude zelenat a plodit.  Žádné roubování ani jiné radikální zásahy nemají velkou šanci na úspěch.
Kam je sveden tento okap?, 27.5.2014
Při vší úctě k zadavateli, jeho příspěvek mi připomíná fotku zavřených dveří s dotazem, co je za nimi.
Opadávají nezralé kuličky rybízu, 27.5.2014
Obecně platí, že pro rybízy je keřový tvar výhodnější (snadnější zmlazování, delší věk, netřeba opora, nehrozí botrytida, atd). Na sprchávání to ale nemá vliv.
Opadávají nezralé kuličky rybízu, 26.5.2014
Říká se tomu sprchávání. Vcelku obvyklý jev. Kombinace vlastnosti odrůdy, počasí a pěstitelských podmínek.
Jabloně co s nimi?, 26.5.2014
Můžete v pohodě prořezávat i nyní.
Nemoc třešní a višní, 22.5.2014
Lepivost -  to vypadá na mšice, uvadlé větvičky patrně moniliosa- ostříhat uschlé větvičky, s tím už se nic dělat nedá a zkusit postřik na mšice- Pirimor nebo nějaký působící na savé a žravé škldce.
Kde sehnat ovocné stromky?, 21.5.2014
Jste-li nedočkavý, můžete koupit i nyní v obchodech typu Bau bau ovocné stromky v kontejnerech. Nejsou příliš levné, ale není problém s ujmutím při výsadbě mimo sezónu.
Stanley - krátké "okno" zralosti plodů, 21.5.2014
Pavel přesně popsal typický způsob zrání novějších odrůd pološvestek. Klasické staré Domácí švestky se daly jíst ještě ne zcela vybarvené a pak ještě dlouho do přezrálého stavu. Když mi kolem roku 1980 zaplodil první stromek... celý příspěvek >
Letošní klejotok, 21.5.2014
Nerouhej se Petře.  Moje broskvoně nemají klejotok prakticky vůbec, kadeřavost je minimální, listy vesele zelené, chloróza žádná. Vstup do sezóny výborný. Má to jen malou chybičku. Na stromech nejsou plůdky. Docela bych měnil...
Co to je?, 19.5.2014
Acer negundo- javor jasanolistý?
Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 16.5.2014
Tak jak Petrova Oulinská vypadaly loni moje Katinka a Opál. Taky jsem se neubránil několika ulomeným větvím. Letos si dávají oraz, tedy nějaké plody mají, ale o zlomené větve se bát nemusím. Kupodivu květů měly spoustu,
Udírna, 16.5.2014
Mám udírnu zděnou. Kdybych jio stavěl znovu, asi bych zvolil dřevěnou. Myslím, že o chuti to není, ta je dána dřevem, kouřem, naložením teplototou, délkou uzení, atd., nikoli materiálem stěn udírny.    Nevýhodou zděné udírny je její... celý příspěvek >
Slivoně - roubovaná část pod zemí, 16.5.2014
Pletete. Pokud pomineme moderní slivoňové podnože pro nízkokmeny, pak většina slivoní je dodnes štěpována na myrobalánech, St.Julien a dalších podnožích, které rostou vesměs ještě bujněji než naštěpovaná odrůda. Je známou skutečností, že... celý příspěvek >
Další diskuze:  136137138139140>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika