|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Roztoč hruškový?, 23.6.2014 Dravého roztoče už v tomto ročním období neseženete- zkoušela jsem sama, je to údajně záležitost brzkého jara. Mě ale výborně na toto zabral Nissorun, i přesto, že to tu někdo v jednom fóru zpochybňoval, není drahý a stačila 1... celý příspěvek > | | Althanova se zbláznila, 23.6.2014 Hmm, tak to bude anomálie letošního roku. A to jsem si myslel, že se moje Altanka konečně umoudřila a začla plodit tak, jak se na správnou slivoň sluší. | |
| | Olej do sekačky, 18.6.2014 Při koupi oleje chtějte olej do čtyřtaktních sekaček, oni Vám už vhodný dají. Většinou je na něm namalovaná sekačka nebo zahradní traktůrek. Dobrý je i olej Mogul Alfa. Odborníci budou mít jiný názor, nicméně nalejete-li do sekačky kvalitní... celý příspěvek > | | Je to šarka?, 18.6.2014 Prohlédněte si nejdřív stromy švestek v okolí. Šarka, až na výjimky je v ČR všude. Zlikvidováním stromu akorát zlikvidujete strom, nikoli chorobu. Konkrétně většina renklód jsou poměrně tolerantní, takže i infikovaný strom nese docela kvalitní... celý příspěvek > | | Příprava půdy před založením sadu, 16.6.2014 Máte-li před založením sadu 3 roky času, máte jistou výhodu. Rozbor půdy je jistě dobrá věc. Důležité je taky, co je to za pozemek jaký je jeho půdní profil, a co na něm dostlo doposud. Jestli je to pole, které se pravidelně obdělávalo, je možné je... celý příspěvek > | | Jaká je to myš?, 16.6.2014 Tedy, vzduchovkou se trefit dá a foťákem ne?
Tipnul bych hraboše. | | Velikost nových roubů, 16.6.2014 Podle Vašeho popisu si stromek umím představit docela přesně (fotka je ale beztak lepší). Vyvázáním výhonů jistě nic nepokazíte. Vězte, že víc, než vylomení v místě srůstu (což se u kopulace stává málokdy) hrozí odlomení nového výhonu při odstupu z... celý příspěvek > | | Je to šarka?, 16.6.2014 Pravda, typické kroužkovité skvrny to nejsou. Ale houbovou chorobu, která takto vypadá, neznám. | | Odběr roubů v červenci - jak je uchovat do jara?, 16.6.2014 Rouby z července slouží k očkování nebo letnímu roubování. Do následujícího jara bude s uchovánáím problém. S meruňkami bych to vůbec ani nezkoušel. | | Velikost nových roubů, 13.6.2014 Těžko říci, co je to malý stromek, jestli jste roubvoval kopulací či za kůru, kolik roubů jste dal na větev, atd. U roubů za kůru je riziko vylomení, tam je zakrácení nebo přivázání výhonů vhodné, u kopulace to tolik nehrozí. Asi by prospěla... celý příspěvek > | |
| | Hniloba angreštu, 11.6.2014 Já to mám na angreštu i na nejranějším černém rybízu - opravdu je to od sluníčka? - je pravda, že před týdnem byly bobule v pořádku, stromky byly obsypané. Loni se mi to na stejném rybízu stalo také, i když ne v takové míře - nyní úrodu z obou keřů... celý příspěvek > | | Rozmnožování měsíčních jahod Rujana, 10.6.2014 Měsíční jahody opravdu netvoří klasické šlahounovité odnože. Nicméně pěstovali jsme je roky a nikdy jsme je nevysévali. Množili jsme je běžně dělením trsů, tedy vegetativně. | | Neplodící třešeň, 9.6.2014 U třešní obvykle ani ten prosvětlovací řez není nutný. Je to jediný ovocný druh, který (pokud ho nechceme přísně tvarovat) rostě i bez řezu tak, jak má. | | Jaký vybrat refraktometr?, 6.6.2014 ...že to zase budou, slušně řečeno, velmi orientační výsledky.
Nicméně pro potřeby zadavatele asi dostačující. Mám obojí. Refraktometr i moštoměr. Porovnávám-li hodnoty, liší se velmi málo (pokud odečtu koeficient pro dané ovoce). Spíš je... celý příspěvek > | | Výroba fosforečnanu železitého pro boj se slimáky, 6.6.2014 Žádný problém. Místo kuchyňské soli - NaCl použijte draselnou sůl - KCl a máte kompost naopak přihnojený. Protože se čistý KCl špatně shání (hnojivo se stejným názvem je trochu jiné), můžete použít vápenné mléko. Slimáci se sice úplně nerozpustí, ale... celý příspěvek > | |
|
|
|
|