|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jabloň Rubín, 1.7.2014 Jenom Kristalon plod a květ (na jaře obohatím dusíkem - malou lžičkou močoviny), koupil jsem velké balení, to vydrží na mnoho let, víc barev Kristalonů bych nespotřeboval. Dávám jednu malou odměrku na 10l konev do jedné... celý příspěvek > | | Jabloň Rubín, 30.6.2014 To tak nelze říci. Záleží na konkrétních podmínkách, v jaké půdě rostou a co jim chybí. Stromy v řadách, kde se v meziřadí pěstuje zelenina a každoročně zaorává hnůj a kompost, živím jen vápníkem na list, zbytek si vezmou kořeny zpod... celý příspěvek > | |
| | Zkušenosti se závlahou přímo ke kořenům stromků, 30.6.2014 ...vrstva zrazok vsakuje tak, ze zmaca podu v hrubke 5-15 nasobku uhrnu zrazky.Cize 50 cm naplneny sud by mohol zavlazit do hlbky 3-4 m..
To takhle nemůžete srovnávat. 500 mm srážek je obrovské množství, které, kdyby spadlo během 1 noci,... celý příspěvek > | | Čiernavka škodca sliviek z azie, 30.6.2014 Pane Fialo, jestli nás trochu nehoupete. Na první fotce z 21.2. není podle mě žádná Drosophila, nýbrž Vrtule třešňová Rhagoletis cerasi.
Toho tesaříka Aromia bungii konkrétně neznám. Nicméně většina brouků této čeledi napadá... celý příspěvek > | | Zkušenosti se závlahou přímo ke kořenům stromků, 30.6.2014 Zkušenost se sudem je jistě dobrá. Tedy pokud máte jednu jabloň. Ale těžko si umím představit několik desítek stromů a u každého jeden 100 litrový děravý sud. Mám taky za to, že dospělé stromy slivoní na myrobalánech, jabloně a hrušně na bujnějších... celý příspěvek > | | Předčasné modrání plodů švestky, 30.6.2014 Pozoruji rozdíly mezi jednotlivými odrůdami, dokonce výrazný rozdíl mezi různými naštěpovanými na témže stromě, ale i mezi jednotlivými stromy téže odrůdy. O šarku se nejdená, Jojo patří k nejvíc propadaným, o pilatku zřejmě taky ne. Fyziologický... celý příspěvek > | | A co vaše višně?, 30.6.2014 To fakt poznat nejde. Nevím o žádném typickém znaku pro tuto odrůdu (jako třeba dlouhé pastopky u Köröšské). | | Choroba jabloně - o co se jedná?, 27.6.2014 Nemíchal bych zde dvě rozdílné kategorie. Jabloně, které nevyžadují péči a jabloně rezistentní protu strupovitosti. To není totéž a je třeba to rozlišit. Mezi nerezistentními odrůdami existují takové, které, když vysadíte na semenné... celý příspěvek > | | Hruška Lucasova - otázky, 27.6.2014 Nesrsta píše:
Lucasova:
Afinita s kdoulí dobrá, vhodnější však s mezikmenem. Semenáč jen do sušších míst a horších půd.
| | Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 26.6.2014 Hedelfingenská bylá královnou třešní především pro svoji velikost. Třebaže Schneiderova byla ještě krapet větší, ale zas méně rozšířená. Po chuťové stránce byla, myslím, lepší Germersdorfská, díky svému lahodnému, byť lehce nahořklému buketu. | |
| | Choroba jabloně - o co se jedná?, 26.6.2014 Nevidím stromek celý a ještě mě bolí za krkem, když ohýbám hlavu. Ale nezdá se mi, že by jabloň dobře prospívala. Na obrázku není žádný přírůstek mladého výhonu, což by 3 letý stromek měl mít. Zato je tam celý trs plodů, který při tomto růstu stromku... celý příspěvek > | | Jabloň Rubín, 26.6.2014 Osmiletý Rubín by už měl rodit několik let. Vzhledem k tomu, že tato odrůda kvete spíš na koncích letorostů, bych byl se zakracováním opatrný. Pravda, dá se použít klasický vícestupňový letní řez k vytvoření květního pupene, ale to bych doporučil jen... celý příspěvek > | | Rybiz Red Lake, 25.6.2014 Já taky ne. | | Rajce na rostline bramboru, 25.6.2014 Je to plod bramboru. Je podobný, pochopitelné, obě rostliny jsou příbuzné - lilkovité. I strom třešně může být opylem višní, přesto z něj višně nesklidíte.
| | Rybiz Red Lake, 25.6.2014 Přiznám, novinky jsem všechny nezkoušel. Pominu ty evidentně pozdně zrající, jako Rowada či Heinemannův, pak mezi červenými rybízy jsou rozdíly ve zrání jen řádu dní, což vzhledem k tomu, jak dlouho vydrží bobule ne keři není rozhodující.... celý příspěvek > | |
|
|
|
|